Maestre Mălaimare, de data asta mă adresez doar părţii finale din numele matale

Pentru că ai fost Mare. Pentru că “Târgul de jucării“, organizat de Teatrul Masca, mi se pare una din cele mai adevărate momente pe care l-am gustat de multă vreme încoace. M-am simţit, după muuuultă vreme, că sunt şi io pe acolea un cetăţean normal într-o ţară normală, într-o ţară în care firescul mai are şanse să existe. Brava, maestre, brava!

Pe scurt, pentru cei ce nu ştiţi.  La susmenţionatul târg de jucării, ajuns la a zecea ediţie fără ca românul din mine preocupat cu alte prostii să ştie, vin copii, transformaţi în negustori, şi îşi vând jucăriile. Dar degeaba vă povestesc celor care nu aţi fost acolo, că tot nu puteţi înţelege. Trebuia să vedeţi seriozitatea cu care copiii aceştia fenomenali îşi aranjau jucăriile (unii pe tarabe, alţii pe jos, pe trotuar sau pe spaţiul verde), meticulozitatea cu care îşi scriau preţurile pe etichete, maturitatea cu care negociau. O extraordinară şcoală de antreprenoriat (ştiu, sună ca dracu, dar zău că aşa am simţit), făcută pe stilul copiilor şi pe limba lor.

Alecu meu a fost şi el acolo. Cu o abordare mai premium, ca să zic aşa. Pentru că a fost singurul din târg care a pus în vânzare jocuri pentru PSP. Într-o oră şi ceva a depăşit suta de lei. Nu vă spun cât de tare mi s-a umflat ficatul când i-am văzut abilităţile de comersant :D.

Pe la 13.30, când am plecat noi de la târg, organizatorii anunţau că au fost peste 440 de negustori, cu o cifră de afaceri de peste 8000 de RON.

0 comentarii la “Maestre Mălaimare, de data asta mă adresez doar părţii finale din numele matale

 1. artistu Reply

  Daaa, asat chiar e o treaba tare. Le pune mintea la contributie si ii invete sa jonglezez ci riscul si compromisurile! ;)

 2. iulian n. Reply

  Cum să-mi vând jucăriile? Niciodată evăr! Poate cornul şi laptele…

 3. manuela Reply

  uf, ca n-am stiut nici de asta – imi vindeam si io jucariile.

 4. teatrulmasca Reply

  Pana la sfarsit ( am inchis oficial la 14,15h)cifrele au fost:
  – negustori mititei – 463
  – cifra de afaceri totala – 15,721 lei
  A fost cea mai buna editie si cred ca seriozitatea copiilor, jocul lor absolut fabulos este si pentru noi, probabil, un extraordinar model.
  Multumesc mult pentru aprecieri, in orice caz!
  Cu prietenie,
  Malaimare

 5. Alexandru Reply

  Super tare targ pacat ca nu se tine in fiecare luna sau macar de 2 ori pe an

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.