La ce vă uitați când vă alegeți hostingul?

Cum sunt absolut sigur că vă interesează decisiv că eu mi-am mutat tot calabalâcul pe un server dedicat la Hostway, am zis că e mai bine să fac acest anunț, necesar, de altfel, în contextul unei discuții la care vă invit să participați încă din titlu :) Țin din start să mulțumesc celor de la Globe Hosting, în special lui Cipri, pentru colaborarea de 2 ani pe care am avut-o și să precizez aici, public și oficial, că plecarea mea de la ei nu ține de chestiuni tehnice (unde nu am avut decât probleme minore rezolvate repede), ci mai mult de o schimbare în strategia mea de business :)

I-am ales pe cei de la Hostaway pentru a merge înainte cu ei pentru că, simplu spus, cred că vom putea colabora foarte bine :) Căci, și aici vă dau criteriul principal după care îmi aleg eu un server: să mă pot înțelege cu oamenii ăia, cu matricșii ăia :)) Nu aș putea niciodată să îmi țin siteurile la un serviciu de găzduire la care să nu știu pe nimeni, cu care să nu pot povesti, indiferent de ce mare deal aș face. Aș da în damblageală să nu știu eu că am un număr de telefon de la cineva de acolo, pe care să îl știu și pe care să îl sun, când i-o fi lumea mai dragă, că ceva nu merge la server :D

Of course că un alt criteriu, dar atât de basic încât aproape nu mai este criteriu :D, este ca firma respectivă să aibă credentials, cum ar veni, serioase. Iar cei de la Hostaway, de bine de rău, chiar au :))

Prețul? Sigur că da. E foarte important. Numai că dacă am învățat ceva în acești ultimi 2 ani (în care m-am înfipt cât de cât mai serios în online) atunci am învățat să nu mă zgârcesc când vine vorba de hosting. Cei care știți ce vorbesc, știți ce vorbesc. Ceilalți nu :))

Ia mai ziceți și voi, că sigur vă pricepeți mai bine :))

13 comentarii la “La ce vă uitați când vă alegeți hostingul?

 1. motanu89 Răspunde

  Sunt foarte curios sa vad parerile celorlalti legate de subiect, cine stie poate in viitorul apropiat o da Dumnezeu sa scap de blogul free.

 2. andryusha Răspunde

  Şi eu am găzduire la Hostway şi sunt mulţumit. (Cred că folosesc 20% din uneltele care-mi apar prin Dashboard… :)))) )

 3. sorin Răspunde

  La seriozitatea cu care isi trateaza clientii. Ma intereseaza suportul tehnic 24 din 24, serios, promt si sa-mi rezolve probleme imediat si nu dupa 3 zile.

 4. Nicu Răspunde

  Pretul, spatiul oferit, traficul inclus, uptimeul serverului, memorie alocata, cpanelul, nr. baze de date incluse, nr. domenii gazduite astea pentru un hosting obijnuit cu un site obijnuit. In acest caz nu se asteapta nimeni sa ai o comunicare directa si cat de cat personala cu cei de la tehnic. Esti doar un client obijnuit caruia i se aloca un tichet de deranjamente asteptand sa-ti vina randul pentru rezolvarea problemei.
  Referitor la un server dedicat datele se schimba radical pentru ca devii client cu statut preferential. Cauza directa este banul, pentru un VPS platind lunar cat platesc 10 – 50 clienti obijnuiti. In acest caz vorbim de servicii de genul comunicare directa in rezolvarea problemelor.

 5. Glass and Iron Răspunde

  Raportul servicii / pret. Fara sa fiu zgarcit dar fara sa arunc banii pe fereastra doar fiindca „io am un hăusting dă 5 stele”.

  Cat spatiu ? Cat trafic ? Cate baza de date ? Cate adrese de e-mail ? Ce alte servicii ofera – cPanel, Plesk? Ceva posibilitati de statistici – Awstat ? Backup – la ce interval de timp ? Uptime – da’ cinstit, nu povesti cu 99,99 %.
  Daca platesc pe un an intreg am vreun discount ? :)
  Hai sa „intind coarda” putin : cate domenii pot fi gazduite ? Ceva posibilitate de subdomenii ?
  Ma interesez daca a mai lucrat cineva cu ei si care a fost relatia, mai ales nivelul de securitate oferit. Sunt „la zi” cu diferitele versiuni ale soft-urilor pe care le folosesc ?

  Bineinteles, daca mi-am „prins urechile” ma „descurca” in cateva ore ? sau pot sa imi iau vacanta …

 6. Law Răspunde

  sa nu fie romani :)))

 7. George Răspunde

  Eu tind sa ma uit la recomandarile altora despre firma de hosting, bine-nteles, inainte imi aleg eu ce am nevoie de la hosting, si din toti care i-am ales, il aleg pe cel de la care voi cumpara in functie de cat de mult este laudat pe net.

 8. Manuel Răspunde

  Cand caut un hosting ma uit sa fie o firma respectabila, sa imi ofere cat mai mult spatiu pe server, toate facilitatile (ftp, email, pop, etc) si la bani. Dar nu e locul in care sa ma zgarcest. Inca sunt pe gazduire gratuita, dar mi-am luat pentru noul domeniu asa ca sunt „in paine”. Pana la server dedicat mai am.

 9. 'mnealui Răspunde

  Ma ierti daca te intreb cat te-a costat?
  Eu sunt multumit de hostingul meu. Si uite ca nu le fac publicitate. Aici.

 10. chinezu Răspunde

  @mnealui
  eu am luat server dedicat la hostway, adica o chestiune mai alambicata :D
  ca am mai multe siteuri si mai multe daravere :)
  si cum negocierea a fost la sange, nu pot sa dau datele contractuale :D

 11. Eliza Maria Stan Răspunde

  Buna tuturor!
  Sunt noua in sfera asta, o sa dau comanda la un pachet de hosting , respectiv 150 GB Space
  Unlimited Bandwidth
  500 Email Accounts2
  25 MySQL Databases intrebarea ar fi : ce inseamna acele 25 MySQL ? pot tine cumva mai multe site-uri pe hostingul asta ? 1 domeniu = 1 baza de date ?
  Multumesc si ma scuzati daca va dau bataie de cap :))

 12. Mara Răspunde

  Sunt de parere ca nu exista „cea mai buna firma” cred ca exista „cel mai bun pachet” pentru nevoile noastre.

  • Daniel Răspunde

   Sunt total de acord cu @Mara.
   Nu vechimea firmei face diferenta si cat de bine se adapteaza hostingul la ce ai tu nevoie.
   Mi-am luat si eu un dedicat de la hetnix.com (daca e reclama, editati va rog), dar la care am management pentru orice fel de problema. Mie nu imi ramane decat sa consum resursele :).
   Criteriul asta a fost foarte strong pt mine si alte firme, inclusiv hostway, te taxeaza in plus pe management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: