28.06.2017

Dacă voi sunteți bloggeri, atunci eu nu sunt, clar

Ieri am fost la Congresul PSD. Nu pentru că ar fi fost nu știu ce mare șmecherie evenimențială. M-am dus ca un gest de respect pentru Ana și pentru Cristi, cei care au invitat bloggerii la acest eveniment și care au creat un punct de acreditare special pentru bloggeri, care au avut locurile lor rezervate la lojă. Cum întotdeauna am militat pentru ieșirea bloggerilor în lume și pentru intrarea lumii în blogosferă (ați înțeles ce vreau să zic), am considerat că ar fi de porc să nu onorez invitația, chiar dacă, repet, Congresul în sine nu a avut nimic special.

La un moment dat am spus pe twitter și pe facebook că mi se pare un pas înainte pentru bloggeri faptul că au un punct de acreditare special pentru ei și locuri rezervate și că, spusă pe scurt, începe lumea să îi bage în seamă. La fel am spus și când bloggerii au fost invitați la Congresul PNL, dar acolo, e drept, nu au fost considerați o categorie specială de invitați. Nu am zis că e un pas gigantic, nici uriaș, ci doar un pas. Și au și sărit unii să îmi spună că sunt papagal și că ce așteptări mici am și alte înțelepciuni masive din această categorie.

În urmă cu vreo doi ani, nimeni nu dădea două cepe împuțite pe bloggeri atunci când se organizau astfel de evenimente. Raportat la acea vreme, da, cred că ceea ce s-a întâmplat și la PNL și la PSD este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

În urmă cu un an nimeni nu ne invita nicăieri, iar acum în zona de acreditări scria mare ”Bloggeri” exact lângă ”Presă”. Deci da, după mintea mea stupidă, acesta este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

În urmă cu o lună, nimeni nu s-ar fi gândit că vreo 3000 de delegați din toată țara la un congres de partid parlamentar o să se uite mirați la foaia aia cu care scria cu litere de o șchiopă ”Bloggeri”, unii scărpinându-se în cap că ”ce e ăștia?”, alții strâmbându-se că ”ce dracu i-a chemat și pe ăștia?”, alții, puțini, e drept, ridicând sprâncenele a mirare și a apreciere. Deci da, după mintea mea înceată rău, acesta este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

În urmă cu 3 zile, nimeni din presă nu ar fi crezut că o să sufere un asemenea afront ca la un asemenea eveniment politic bloggerii să fie pe același picior de acreditare cu jurnaliștii. Deci da, după minte mea de dobitoc 2.0, acesta este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

Iar dacă toți cei care fac mișto de faptul că eu zic că a fost un pas înainte sunt bloggeri, atunci categoric că eu nu sunt. Dacă a fi blogger înseamnă a nu aprecia că blogosfera luată în ansamblu începe să fie luată în seamă, atunci eu unul nu sunt blogger. Și dacă a fi blogger înseamnă în continuare că toți e proști și numai eu, cel care gândesc impresionant 2.0 dar cu făcutul sunt la un magistral 0.002, atunci clar că nu am cum să mai fiu blogger.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Dedicație pentru ziariștii care se plâng că nu au subiecte

Un eșec bloggeristic pentru care îmi asum integral vina

26 comentarii

 1. duminică, 17 octombrie 2010, 07:05

  OK, si despre congres nimic?!…

  Răspunde
 2. duminică, 17 octombrie 2010, 07:07

  @Bass player
  nope
  nu sunt jurnalist, scriu ce vreau aici pe blog
  ai destule surse daca te intereseaza ce a fost pe acolo

  Răspunde
 3. duminică, 17 octombrie 2010, 07:53

  Motivul pt. care au fost invitati bloggerii nu-i tocmai relatarea post-eveniment? Daca de data asta nu scrii despre cele intamplate, crezi ca vei mai fi invitat? In astfel de cazuri, nu-i vorba despre un business cinstit: eu te invit – tu scrii?… Intreb doar…

  Răspunde
 4. duminică, 17 octombrie 2010, 08:01

  @Bass player

  Nu il poti cataloga drept targ. Te invit si daca ai ceva de scris, scrii, daca nu, nu. Unii bloggeri vor sa fie luati drept jurnalisti cu acte in regula. Altii, respecta statutul (deloc rusinos) de blogger.

  Si daca citim printre randuri, PSD a luat o nota buna de la Chinezu. Doar pentru organizare (vis-a vis de bloggeri). Si tot e ceva. Poate cu mult mai mult decat ar fi fost daca scria ca Iliescu a scos nu stiu ce vorba memorabila.
  Zic…
  :)

  Răspunde
 5. duminică, 17 octombrie 2010, 08:01

  @Bass player
  raspunsul scurt este: nu :D
  ala lung vine in perioada urmatoare
  pentru ca mi-ai dat o idee tare buna de post :D
  merci

  Răspunde
 6. duminică, 17 octombrie 2010, 08:50

  […] Chinezu, dupa participarea la Congresul PSD! E mesaj pentru […]

  Răspunde
 7. duminică, 17 octombrie 2010, 09:21

  Bassule playere, uite cate ceva despre congres: http://exasperat.wordpress.com/

  Popor chinez, omul are fărâmă de dreptate. de asta credeam că se merge la congres…ca să dăm de el.

  Răspunde
 8. b
  duminică, 17 octombrie 2010, 09:28

  care-i jurnalistu care o considerat ca o suferit „un asemenea afront ca la un asemenea eveniment politic bloggerii să fie pe același picior de acreditare cu jurnaliștii”?

  Răspunde
 9. duminică, 17 octombrie 2010, 09:45

  @Chinezu > Multumesc (si eu)! :)

  Răspunde
 10. Manu
  duminică, 17 octombrie 2010, 10:10

  Sunt atatea lucruri in neregula cu postul asta, incat nici nu as sti de unde sa incep. Uite un reper :

  Răspunde
 11. duminică, 17 octombrie 2010, 10:45

  Stii, EU n-am venit in calitate de blogger acoli. Dar am plecat de acolo ca si blogger, iar asta e un ceva. CE au facut Ana si Cristi, n-a fost ceva nou, dar despre asta o sa scriu EU pe blog :)

  Sorry de cum arata comentariul, nu stiu sa Scot t9 de pe mobil

  Răspunde
 12. duminică, 17 octombrie 2010, 11:00

  Sunt de aceeaşi părere cu tine.. acreditarea la acest congres este un mare pas înainte pentru blogosferă.

  Răspunde
 13. Semanticus
  duminică, 17 octombrie 2010, 13:55

  Da, zic si eu ca este un pas inainte. E bine pentru toata lumea.

  Răspunde
 14. Ciubaca
  duminică, 17 octombrie 2010, 15:31

  +1 pentru Manu.

  Răspunde
 15. duminică, 17 octombrie 2010, 15:41

  […] “Ca acest text să nu rămână doar un eseu, doar o carte pentru biblioteca de partid, mai trebuie îndeplinite două condiţii”, a spus Domnul Năstase: […]

  Răspunde
 16. duminică, 17 octombrie 2010, 15:51

  Probabil ca te-am văzut. eu am fost o figura mai ştearsă,şi prin faptul ca sunt unul ce încearcă sa facă la bătrâneţe ( ce a visat la tinereţe) Sa scrie ce -i trece prin cap,in limita bunului simt! de fapt un tânăr ziarist,mi-a dat o replica ce m-a făcut sa ma gândesc dacă are dreptate: „Acum la bătrâneţe v-aţi apucat de bloguri” ! Nu ştiu cat de interesante sunt lucrurile pe care le scriu,dar sper sa aflu. Cat priveşte bloggeri Băsescu şi-a dat seama mai demult de puterea inerentului,dorind sa cenzureze activitatea pe aici! Sper ca vom putea avea un dialog pe diferite teme! O seara Buna!

  Răspunde
 17. duminică, 17 octombrie 2010, 17:33

  e ceva de spus si pentru cei care s-au dus. stateam de vorba cu organizatorii si cand mi-au spus ca au peste 40 de invitati, am ramas masca. si am zis bravo, bai. dar un bravo, bai merita transmis si voua, pentru ca v-ati dus.

  Răspunde
 18. SCE PSD
  duminică, 17 octombrie 2010, 19:57

  Domnule Chinezu :),

  prietenia si laudele ne onoreaza, dar nu putem sa ne asumam credite nemeritate: ideea Lojei Bloggerilor la Congresul PSD a fost a lui Adrian Nastase, care a facut propunerea initial pe blog si apoi a prezentat ideea colegilor din Biroul Permanent. Noi am fost doar executantii acestei propuneri care, intre noi fie vorba, nu cred ca s-ar fi realiazat daca nu o propunea el. Acum, daca ne-am achitat de sarcina, mai bine sau mai rau, apreciati voi, cei care ati raspuns afirmativ invitatiei publice.

  Ana & Cristi

  Răspunde
 19. Bah
  duminică, 17 octombrie 2010, 20:58

  @Chinezu

  Dom’ consilier,

  Ca sa respectam adevarul istoric… Adrian Nastase a avut ideea cu prezenta blogerilor la Congres…uite aici:

  http://nastase.wordpress.com/2010/10/06/o-promisiune-mai-veche-invitam-bloggerii-la-congresul-psd/

  E drept ca Ana&Cristi sunt niste tipi super OK, dar sa fi putut ei sa determine aceste invitatii…
  Ma bucura onestitatea lor si nu ma surprinde de a recunoaste fair cin este autorul ideii si realizatorul ei:
  Adrian Nastase , Presedintele C.N. al PSD.

  Răspunde
 20. duminică, 17 octombrie 2010, 21:13

  @Bah
  e drept ca ideea a fost a lui nastase
  dar la cum stiu io ca functioneaza partidul ala ramanea la stadiul de idee daca nu se ocupau ana si cristi sa se intample
  si oricum sunt fanul celor care nu se vad, dar muncesc :D

  Răspunde
 21. Bah
  duminică, 17 octombrie 2010, 21:46

  @Chinezu

  e drept, ca e nevoie de oameni care muncesc, dar sa nu-i ignoram pe cei care au gandit „linia de productie”.
  Ca daca era dupa un nene cu shervet care li s-ar fi pus in cale si un domn nu le asigura spatele(AN)…acum nu prea mai aveam despre ce vorbi…nu crezi?
  M-as fi asteptat la mai multa „sinceritate” din partea ta, draga domnule chinez, un pic nerecunoscator…ca tot romanu :)

  Răspunde
 22. luni, 18 octombrie 2010, 07:04

  @Bah
  pe mine cei doi m-au invitat, nu nastase
  pentru ei m-am dus
  iar la faza cu recunostinta pe care ar trebui sa io arat lui nastaste (pentru ca sigur esti cineva din echipa lui), o sa iti explic o data ca, pe undeva si din pricini cretine si inciotricate, nu ma simt de nici o culoare
  si gata, asta e ultimul raspuns pe care il dau unui anonim
  chestie de principiu, desigur

  Răspunde
 23. luni, 18 octombrie 2010, 12:59

  […] cine dracului suntem noi să ne dăm cu stângu’ în dreptu’? Eu aş zice că din politeţe. Aşa cum a zis şi Chinezu aici, e totuşi ceva să ai o lojă a bloggerilor într-un congres. Dacă ne invita PDL-ul mergeam şi […]

  Răspunde
 24. luni, 18 octombrie 2010, 16:27

  Invitarea bloggerilor înseamnă că blogurile sunt citite. Deci, e bine. În rest, am zis la mine. http://luciaverona.blogspot.com/2010/10/psd-20-vazut-din-loja.html
  Ideea e că avem păreri diferite, unora ne place, altora nu, dar părerile astea sunt fix ale noastre, nu dictate de grija de a nu supăra un şef de gazetă sau pe altcineva.

  Răspunde
 25. luni, 18 octombrie 2010, 23:05

  […] avut o organizare impecabilă. Inclusiv pentru bloggeri. Aici trebuie să spun că sunt de acord cu Chinezu: este un pas înainte pentru bloggeri. A fost un pas și invitația la congresul PNL, PSD a dus […]

  Răspunde
 26. luni, 25 octombrie 2010, 07:37

  […] postarilor voastre. In acest sens, ii reamintesc pe Adaaverde, Adi, Anghel Cristian, Catalin, Chinezu, Darius, Dl. Nimeni, Dragos, Eleonora, Fragmentarium Politic, George, Horea, Ioan Enache, Ionut […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *