Dacă voi sunteți bloggeri, atunci eu nu sunt, clar

Ieri am fost la Congresul PSD. Nu pentru că ar fi fost nu știu ce mare șmecherie evenimențială. M-am dus ca un gest de respect pentru Ana și pentru Cristi, cei care au invitat bloggerii la acest eveniment și care au creat un punct de acreditare special pentru bloggeri, care au avut locurile lor rezervate la lojă. Cum întotdeauna am militat pentru ieșirea bloggerilor în lume și pentru intrarea lumii în blogosferă (ați înțeles ce vreau să zic), am considerat că ar fi de porc să nu onorez invitația, chiar dacă, repet, Congresul în sine nu a avut nimic special.

La un moment dat am spus pe twitter și pe facebook că mi se pare un pas înainte pentru bloggeri faptul că au un punct de acreditare special pentru ei și locuri rezervate și că, spusă pe scurt, începe lumea să îi bage în seamă. La fel am spus și când bloggerii au fost invitați la Congresul PNL, dar acolo, e drept, nu au fost considerați o categorie specială de invitați. Nu am zis că e un pas gigantic, nici uriaș, ci doar un pas. Și au și sărit unii să îmi spună că sunt papagal și că ce așteptări mici am și alte înțelepciuni masive din această categorie.

În urmă cu vreo doi ani, nimeni nu dădea două cepe împuțite pe bloggeri atunci când se organizau astfel de evenimente. Raportat la acea vreme, da, cred că ceea ce s-a întâmplat și la PNL și la PSD este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

În urmă cu un an nimeni nu ne invita nicăieri, iar acum în zona de acreditări scria mare ”Bloggeri” exact lângă ”Presă”. Deci da, după mintea mea stupidă, acesta este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

În urmă cu o lună, nimeni nu s-ar fi gândit că vreo 3000 de delegați din toată țara la un congres de partid parlamentar o să se uite mirați la foaia aia cu care scria cu litere de o șchiopă ”Bloggeri”, unii scărpinându-se în cap că ”ce e ăștia?”, alții strâmbându-se că ”ce dracu i-a chemat și pe ăștia?”, alții, puțini, e drept, ridicând sprâncenele a mirare și a apreciere. Deci da, după mintea mea înceată rău, acesta este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

În urmă cu 3 zile, nimeni din presă nu ar fi crezut că o să sufere un asemenea afront ca la un asemenea eveniment politic bloggerii să fie pe același picior de acreditare cu jurnaliștii. Deci da, după minte mea de dobitoc 2.0, acesta este un pas înainte. Nu mare, nu gigantic, dar un pas înainte.

Iar dacă toți cei care fac mișto de faptul că eu zic că a fost un pas înainte sunt bloggeri, atunci categoric că eu nu sunt. Dacă a fi blogger înseamnă a nu aprecia că blogosfera luată în ansamblu începe să fie luată în seamă, atunci eu unul nu sunt blogger. Și dacă a fi blogger înseamnă în continuare că toți e proști și numai eu, cel care gândesc impresionant 2.0 dar cu făcutul sunt la un magistral 0.002, atunci clar că nu am cum să mai fiu blogger.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

26 thoughts on “Dacă voi sunteți bloggeri, atunci eu nu sunt, clar”

 1. Motivul pt. care au fost invitati bloggerii nu-i tocmai relatarea post-eveniment? Daca de data asta nu scrii despre cele intamplate, crezi ca vei mai fi invitat? In astfel de cazuri, nu-i vorba despre un business cinstit: eu te invit – tu scrii?… Intreb doar…

 2. @Bass player

  Nu il poti cataloga drept targ. Te invit si daca ai ceva de scris, scrii, daca nu, nu. Unii bloggeri vor sa fie luati drept jurnalisti cu acte in regula. Altii, respecta statutul (deloc rusinos) de blogger.

  Si daca citim printre randuri, PSD a luat o nota buna de la Chinezu. Doar pentru organizare (vis-a vis de bloggeri). Si tot e ceva. Poate cu mult mai mult decat ar fi fost daca scria ca Iliescu a scos nu stiu ce vorba memorabila.
  Zic…
  :)

 3. Pingback: Simona Ionescu » Cosmin Gusa scrie carti la Chisinau despre poporul roman

 4. care-i jurnalistu care o considerat ca o suferit „un asemenea afront ca la un asemenea eveniment politic bloggerii să fie pe același picior de acreditare cu jurnaliștii”?

 5. Stii, EU n-am venit in calitate de blogger acoli. Dar am plecat de acolo ca si blogger, iar asta e un ceva. CE au facut Ana si Cristi, n-a fost ceva nou, dar despre asta o sa scriu EU pe blog :)

  Sorry de cum arata comentariul, nu stiu sa Scot t9 de pe mobil

 6. Pingback: Opinii putin altfel decat laudative ! « Popateapa's Blog

 7. Probabil ca te-am văzut. eu am fost o figura mai ştearsă,şi prin faptul ca sunt unul ce încearcă sa facă la bătrâneţe ( ce a visat la tinereţe) Sa scrie ce -i trece prin cap,in limita bunului simt! de fapt un tânăr ziarist,mi-a dat o replica ce m-a făcut sa ma gândesc dacă are dreptate: „Acum la bătrâneţe v-aţi apucat de bloguri” ! Nu ştiu cat de interesante sunt lucrurile pe care le scriu,dar sper sa aflu. Cat priveşte bloggeri Băsescu şi-a dat seama mai demult de puterea inerentului,dorind sa cenzureze activitatea pe aici! Sper ca vom putea avea un dialog pe diferite teme! O seara Buna!

 8. e ceva de spus si pentru cei care s-au dus. stateam de vorba cu organizatorii si cand mi-au spus ca au peste 40 de invitati, am ramas masca. si am zis bravo, bai. dar un bravo, bai merita transmis si voua, pentru ca v-ati dus.

 9. Domnule Chinezu :),

  prietenia si laudele ne onoreaza, dar nu putem sa ne asumam credite nemeritate: ideea Lojei Bloggerilor la Congresul PSD a fost a lui Adrian Nastase, care a facut propunerea initial pe blog si apoi a prezentat ideea colegilor din Biroul Permanent. Noi am fost doar executantii acestei propuneri care, intre noi fie vorba, nu cred ca s-ar fi realiazat daca nu o propunea el. Acum, daca ne-am achitat de sarcina, mai bine sau mai rau, apreciati voi, cei care ati raspuns afirmativ invitatiei publice.

  Ana & Cristi

 10. @Chinezu

  Dom’ consilier,

  Ca sa respectam adevarul istoric… Adrian Nastase a avut ideea cu prezenta blogerilor la Congres…uite aici:

  http://nastase.wordpress.com/2010/10/06/o-promisiune-mai-veche-invitam-bloggerii-la-congresul-psd/

  E drept ca Ana&Cristi sunt niste tipi super OK, dar sa fi putut ei sa determine aceste invitatii…
  Ma bucura onestitatea lor si nu ma surprinde de a recunoaste fair cin este autorul ideii si realizatorul ei:
  Adrian Nastase , Presedintele C.N. al PSD.

 11. @Bah
  e drept ca ideea a fost a lui nastase
  dar la cum stiu io ca functioneaza partidul ala ramanea la stadiul de idee daca nu se ocupau ana si cristi sa se intample
  si oricum sunt fanul celor care nu se vad, dar muncesc :D

 12. @Chinezu

  e drept, ca e nevoie de oameni care muncesc, dar sa nu-i ignoram pe cei care au gandit „linia de productie”.
  Ca daca era dupa un nene cu shervet care li s-ar fi pus in cale si un domn nu le asigura spatele(AN)…acum nu prea mai aveam despre ce vorbi…nu crezi?
  M-as fi asteptat la mai multa „sinceritate” din partea ta, draga domnule chinez, un pic nerecunoscator…ca tot romanu :)

 13. @Bah
  pe mine cei doi m-au invitat, nu nastase
  pentru ei m-am dus
  iar la faza cu recunostinta pe care ar trebui sa io arat lui nastaste (pentru ca sigur esti cineva din echipa lui), o sa iti explic o data ca, pe undeva si din pricini cretine si inciotricate, nu ma simt de nici o culoare
  si gata, asta e ultimul raspuns pe care il dau unui anonim
  chestie de principiu, desigur

 14. Pingback: Dacă vreau să tac o viaţă întreagă… « Oana Stoica Mujea

 15. Pingback: NeneaLars.com » Impresii după congresul PSD

 16. Pingback: Raspunsuri noi « ministru >> prim-ministru >> blogger

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.