Trinitas TV. Motivaţii senzaţionale pentru necesitatea existenţei televiziunii Patriarhiei

15.01.2008

Nu am absolut nici o problemă cu cât mai multe televiziuni pe cât mai multe nişe. Nici cu Trinitas TV nu am absolut nimic. În afară de faptul că mă voi uita pe acolo numai aşa, din întâmplare. Numai că m-am cocoşat de râs când am văzut motivaţia pe care diaconul Nicolae Dima o dă în numele “patronatului”. Cu adresa trinitastv@yahoo.com, fireşte.

Crestinismul ortodox este credinta religioasa care valorifica in modul cel mai deplin vizualul. Atunci cand Il intalnesc pe Hristos-Mesia, oamenii isi argumenteaza afirmatiile prin probe vizuale, nu doar auditive.”

“In cultura universala, ca si in pedagogia Sfintilor Parinti ai Bisericii, imaginea a jucat dintotdeauna un rol cheie. In istoria culturii, identificam expresia picturala a sentimentelor umane, pornind de la experientele inalte ale spiritului, pana la cele mai comune, inca de pe zidurile pesterilor in care locuiau stramosii nostri.”

“Este incontestabil efectul pe care televiziunea, mai mult decat tipariturile sau radioul, il are in societate. Ea isi face o datorie din transmiterea informatiilor de ultima ora, dar si din crearea de programe de divertisment, care sunt, desigur, necesare. Cu toate acestea, este vizibila tentatia pe care televiziunea a simtit-o de multe ori in istoria ei nu foarte indelungata, anume aceea de a cauta si a prezenta pe micile ecrane aspectele cele mai spectaculoase din proximitate, chiar daca acestea au multe consecinte negative.”

“TRINITAS TV ajuta la intensificarea trairii crestin-ortodoxe, creatoare de valori si constienta de valoarea vesnica a actelor noastre din istorie.”

“Participarea la Sfanta Liturghie nu este deplina in absenta componentei vizuale.”

0 comentarii la “Trinitas TV. Motivaţii senzaţionale pentru necesitatea existenţei televiziunii Patriarhiei

 1. Vania Reply

  Acum înţeleg eu de ce, adeseori, în timpul Sfintei Liturghii îmi venea să întreb ce mai e prin programele tv… Gândeam patristic!

 2. mihnea Reply

  LOL@Vania. da, interesant :))

 3. artistu Reply

  Doamne mare ti-e gradina si multi se afla in parti diferite ale zidului despartitor!
  Pacat de preotii care chiar cred in ce fac si de energia consumata, ca uite vin “destepti din astia” si dau cu mucii in fasole.
  :(

 4. teologeanu Reply

  de rating, share, audienta, target, nimic?

 5. chinezu Reply

  vania:
  ai fost, esti si, bag seama, vei fi un vizionar
  te recomand la patriarhie pentru un contract de consultanta?
  ca maine poimaine isi face si patriarhu blog :D

  artistu:
  doamne ajuta :D

  teologeanu:
  asta cu ratingu mai incolo
  cand, cu voia domnului, trinitas va depasi 100% sau vorbe grele :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.