Mocangeala does not pay (despre Netcamp, de fapt)

Acest post este, de fapt, despre Netcamp. Un eveniment la care sper să văd cât mai mulţi dintre voi. Mă rog, pe cei care nu vă regăsiţi în ce zic io mai jos…

Iar începe ăsta, veţi spune. Şi aţi avea dreptate. Da, iar încep. Şi o să tot încep de fiecare dată când o să am ocazia. Pentru că în aceşti 3 ani de ars manganul* prin online am învăţat un lucru fundamental: mocangeala does not pay.

Ce înseamnă, după umila mea părere, mocangeala? Nu înseamnă să nu plăteşti când primeşti ceva de gratis, ci să nu apreciezi ce primeşti şi, mai grav, să nu te bucuri/beneficiezi de darul primit. Eu unul m-am săturat de astfel de atitudine. Iar Manafu cred că mai are puţin şi mă plezneşte dacă îi mai spun o dată că apostolatul 2.0 pe care îl face este atât de desuet pe cât este dorinţa lui teribilă de a ajuta la creşterea şi maturizarea onlineului de pe la noi.

Aşa e şi cu evenimentele free pe care Cristi sau alţii le organizează. Sunt mulţi care din momentul în care aud că se va organiza ceva de genul stau pe F5 în casuţa de mail de li se înroşeşte degetul, numai, numai să vadă dacă au primit invitaţia. După care, dacă au primit-o, bagă un aer de ăla de superioritate gen „mda, o să văd dacă am timp să particip şi io la, mă rog, abureala asta…” sau, dacă nu o primesc, o bagă pe aia „fraieri care esteţi că vă duceţi la un eveniment de ăsta de căcat, sclavilor!”. Din prima categorie, a celor care după ce au răsuflat uşuraţi că au primit invitaţia şi vin la întâmplarea cu pricina, cei mai enervanţi sunt cei care bagă tot felul de şopârle în timpul evenimentului şi fac praf tot ce s-a întâmplat acolo după. Cică e libertate de exprimare. Sigur că da, cum libertate de exprimare este că le urez acestora să îmi sugă ciorapii. Ca să vezi ce chestie ghiduşă şi cu libertatea asta de exprimare…

Sunt şi aceia, cred că cei mai simpatici, de departe, care spun că, spre exemplu, Manafu „are nevoie de noi, să fim acolo mulţime, ca turma ca să ia banii de la sponsori pe evenimente”. Vai de capul vostru, băi, cât de puţin înţelegeţi din ce se întâmplă în jurul vostru… Mai mult de atât nu mai zic.

Unii dintre voi aţi putea fi surprinşi de tonul meu atât de dur. Nici mie nu îmi place să scriu aşa ceva, recunosc. Dar nu mai vreau să trăiesc într-o piaţă în care mocangeala mitocănească este mai prezentă decât bunul simţ asociativ. Nu mai vreau. Punct.

*Când zic ars manganul, înţelegeţi şi voi că am băgat de la mine în proiecte pe online lejer peste 100.000 de euro. Vă spun asta ca să pricepeţi că, măcar de banii ăştia, ştiu ce vorbesc.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “Mocangeala does not pay (despre Netcamp, de fapt)”

 1. E acelasi lucru ca si cu concertele: daca e mocca, se inghesuie toata lumea, daca e cu un bilet minim ii auzi „sa dau bani pe bilet sa il vad pe ala, mare artist ce se crede!”. Bun-rau, prostul de pe scena munceste o ora jumatate, 2 ore. Astia care comenteaza sa organizeze ei ceva mai bun daca sunt in stare.

 2. @Alin Sbarnure
  nu vorbesc despre o persoana anume
  daca as vrea sa zic de cineva as zice, ca nu sunt cu toti boii acasa, dupa cum stii :D

  @zoso
  ha? nu m-am prins
  spune, frate, clar ce ai de zis, ca e enervanta faza asta secretoasa in care esti

 3. apostolat, neapostolat, acum 10 ani nu cred ca visa cineva de pe la noi discutii despre antreprenoriat online si alte chestii din familia asta, inclusiv genul asta de evenimente. deci Manafu a miscat ceva, daca te uiti in urma. ceea ce inseamna ca unii au si inteles. lucruri din astea nu se intampla din inertie. ca pe urma ne mocosim si ne infigem cutite in spate, ca sunt multi chibiti pe margine si multi jucatori pasageri, asta e partea a doua… :)

 4. Indiferent de natura evenimenteleor, mai plimbati-le fratilor si prin tara, chiar daca Bucurestiul este miezul la cocon! Daca sta numai acolo o sa creasca schizofrenic. Stiti cat de greu este sa vii acolo, plecand pe drumurile desfundate de la tara???? Iar cand ajungi, se uita lumea la sosonii tai ca sunt plini de glod si le manjesti persanele. Greu la deal cu boii mici.

 5. eu sper ca sunt unii oameni care chiar pleaca cu ceva de la evenimentele astea. nu doar ale mele, ci de la evenimente in general. cat despre ceilalti, se vor pierde pe drum. unii deja s-au pierdut.

 6. @writeman
  clar ca unii au ramas cu ceva, ca doar nu sunt toti ca cei de care zic io :)

  @VirtualKid
  pai uite ca cei de la revista BIZ au inceput sa faca evenimente prin tara
  si sa stii ca si pentru tg mures se pregateste ceva
  nu zic mai mult pana nu am confirmarea :D

  @CM
  word!

 7. Pingback: Mocangeala does not pay | Șmen.ro

 8. e un principiu conform caruia, daca nu bagi mana in buzunar, nici nu apreciezi. cu ca mai adanca e gaura in buzunar, mai profunda si aprecierea. cred ca asta a fost cu Netcamp

 9. Pingback: polimedia.us/fain/

 10. Pingback: Cazul transfer.ro mă face să nu mă pot abține | Chinezu

 11. Pingback: Stii banking si castigi | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.