Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Mocangeala does not pay (despre Netcamp, de fapt)

Acest post este, de fapt, despre Netcamp. Un eveniment la care sper să văd cât mai mulţi dintre voi. Mă rog, pe cei care nu vă regăsiţi în ce zic io mai jos…

Iar începe ăsta, veţi spune. Şi aţi avea dreptate. Da, iar încep. Şi o să tot încep de fiecare dată când o să am ocazia. Pentru că în aceşti 3 ani de ars manganul* prin online am învăţat un lucru fundamental: mocangeala does not pay.

Ce înseamnă, după umila mea părere, mocangeala? Nu înseamnă să nu plăteşti când primeşti ceva de gratis, ci să nu apreciezi ce primeşti şi, mai grav, să nu te bucuri/beneficiezi de darul primit. Eu unul m-am săturat de astfel de atitudine. Iar Manafu cred că mai are puţin şi mă plezneşte dacă îi mai spun o dată că apostolatul 2.0 pe care îl face este atât de desuet pe cât este dorinţa lui teribilă de a ajuta la creşterea şi maturizarea onlineului de pe la noi.

Aşa e şi cu evenimentele free pe care Cristi sau alţii le organizează. Sunt mulţi care din momentul în care aud că se va organiza ceva de genul stau pe F5 în casuţa de mail de li se înroşeşte degetul, numai, numai să vadă dacă au primit invitaţia. După care, dacă au primit-o, bagă un aer de ăla de superioritate gen “mda, o să văd dacă am timp să particip şi io la, mă rog, abureala asta…” sau, dacă nu o primesc, o bagă pe aia “fraieri care esteţi că vă duceţi la un eveniment de ăsta de căcat, sclavilor!”. Din prima categorie, a celor care după ce au răsuflat uşuraţi că au primit invitaţia şi vin la întâmplarea cu pricina, cei mai enervanţi sunt cei care bagă tot felul de şopârle în timpul evenimentului şi fac praf tot ce s-a întâmplat acolo după. Cică e libertate de exprimare. Sigur că da, cum libertate de exprimare este că le urez acestora să îmi sugă ciorapii. Ca să vezi ce chestie ghiduşă şi cu libertatea asta de exprimare…

Sunt şi aceia, cred că cei mai simpatici, de departe, care spun că, spre exemplu, Manafu “are nevoie de noi, să fim acolo mulţime, ca turma ca să ia banii de la sponsori pe evenimente”. Vai de capul vostru, băi, cât de puţin înţelegeţi din ce se întâmplă în jurul vostru… Mai mult de atât nu mai zic.

Unii dintre voi aţi putea fi surprinşi de tonul meu atât de dur. Nici mie nu îmi place să scriu aşa ceva, recunosc. Dar nu mai vreau să trăiesc într-o piaţă în care mocangeala mitocănească este mai prezentă decât bunul simţ asociativ. Nu mai vreau. Punct.

*Când zic ars manganul, înţelegeţi şi voi că am băgat de la mine în proiecte pe online lejer peste 100.000 de euro. Vă spun asta ca să pricepeţi că, măcar de banii ăştia, ştiu ce vorbesc.

14 comentarii la “Mocangeala does not pay (despre Netcamp, de fapt)

 1. Alin Sbarnaure Reply

  Am o idee despre persoana care vorbesti, sa fie oare M.?

 2. zoso Reply

  hai sa ne prefacem ca nu stim nimic despre investitiile unui partid in online si cine se ocupa de ele si sa ne dam follow pe twitter. pupici.

 3. Marius Matache Reply

  E acelasi lucru ca si cu concertele: daca e mocca, se inghesuie toata lumea, daca e cu un bilet minim ii auzi “sa dau bani pe bilet sa il vad pe ala, mare artist ce se crede!”. Bun-rau, prostul de pe scena munceste o ora jumatate, 2 ore. Astia care comenteaza sa organizeze ei ceva mai bun daca sunt in stare.

 4. chinezu Reply

  @Alin Sbarnure
  nu vorbesc despre o persoana anume
  daca as vrea sa zic de cineva as zice, ca nu sunt cu toti boii acasa, dupa cum stii :D

  @zoso
  ha? nu m-am prins
  spune, frate, clar ce ai de zis, ca e enervanta faza asta secretoasa in care esti

 5. writeman Reply

  apostolat, neapostolat, acum 10 ani nu cred ca visa cineva de pe la noi discutii despre antreprenoriat online si alte chestii din familia asta, inclusiv genul asta de evenimente. deci Manafu a miscat ceva, daca te uiti in urma. ceea ce inseamna ca unii au si inteles. lucruri din astea nu se intampla din inertie. ca pe urma ne mocosim si ne infigem cutite in spate, ca sunt multi chibiti pe margine si multi jucatori pasageri, asta e partea a doua… :)

 6. VirtualKid Reply

  Indiferent de natura evenimenteleor, mai plimbati-le fratilor si prin tara, chiar daca Bucurestiul este miezul la cocon! Daca sta numai acolo o sa creasca schizofrenic. Stiti cat de greu este sa vii acolo, plecand pe drumurile desfundate de la tara???? Iar cand ajungi, se uita lumea la sosonii tai ca sunt plini de glod si le manjesti persanele. Greu la deal cu boii mici.

 7. CM Reply

  eu sper ca sunt unii oameni care chiar pleaca cu ceva de la evenimentele astea. nu doar ale mele, ci de la evenimente in general. cat despre ceilalti, se vor pierde pe drum. unii deja s-au pierdut.

 8. chinezu Reply

  @writeman
  clar ca unii au ramas cu ceva, ca doar nu sunt toti ca cei de care zic io :)

  @VirtualKid
  pai uite ca cei de la revista BIZ au inceput sa faca evenimente prin tara
  si sa stii ca si pentru tg mures se pregateste ceva
  nu zic mai mult pana nu am confirmarea :D

  @CM
  word!

 9. Mocangeala does not pay | Șmen.ro
 10. manuela Reply

  e un principiu conform caruia, daca nu bagi mana in buzunar, nici nu apreciezi. cu ca mai adanca e gaura in buzunar, mai profunda si aprecierea. cred ca asta a fost cu Netcamp

 11. CM Reply

  partial adevarat in cazul NetCamp!

 12. polimedia.us/fain/
 13. Stii banking si castigi | Chinezu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.