Blogger de provincie vs. blogger de Bucureşti

Mihai aka zmenta.ro are marea calitate că e băimărean de-al meu :)) Dar trecând peste acest moment de un subiectivism atroce, el e unul din tinerii pe care io pariez pentru ce va să vină în blogosferă. Just wait and see… :) Şi cum sunt un mare şmecher care vrea să îşi ţină traficul sus până la stele şi când e în concediu, l-am rugat să scrie un guest post. Pe principiul de ce să lucrez eu, când o pot face alţii pentru mine? :)) I-am dat ca temă subiectul din titlu. Şi ia uitaţi mai jos ce a prestat musiu Mihai…

Dacă stăm să cugetăm ca ardelenii, adică mai încet da’ bine, bloggerul de provincie îi la egalitate cu cel de Bucureşti. Toţi pot să scrie bine, nu doar cei din Capitală sau doar cei din provincie, însă când vine vorba de privilegii, bucureştenii sunt cu mult peste noi.

Bloggerii din provincie sunt mai retraşi şi parcă nu au tupeul să pună de o adunare, să se cunoască şi să schimbe impresii. Trebuie să vină cineva cum e Chinezu „să strângă turma de bloggeri debusolaţi” (şi aici îl laud că datorită lui s-au creat multe comunităţi în afara Bucureştiului), iar apoi prind curaj şi se adună singuri. Aşa s-a întâmplat şi în cazul nostru, al bloggerilor băimăreni, şi sunt sigur că şi în alte oraşe s-a întâmplat la fel. Toţi bloggerii din Baia Mare ne-am cunoscut acum 6 luni, iar de atunci am făcut 2 Open Coffee-uri, vreo 6 blogmeet-uri, nşpe mii de tweetmeet-uri şi o excursie la Bucureşti, la RoBlogFest 2010.

În provincie nu se organizează workshop-uri şi nu prea vin alţi bloggeri din alte oraşe să stea la o bere şi să schimbe vorbe cu bloggerii provinciali. E cam nasol să vorbesc în numele tuturor bloggerilor din provincie în acest post, dar sper să fie de acord cu mine: e foarte aiurea când în Bucureşti se organizează fel de fel de întâlniri, workshop-uri sau petreceri, iar noi desigur, nu putem fi prezenţi. Pur şi simplu ne roade stomac că Gheo’ îi prezent, iar noi… NU!

La Bucale’ e altă viaţă. În fiecare weekend se întâmplă ceva unde sunt prezenţi şi onlineri. Acolo mereu sunt prezente feţe noi şi sunt zeci, nu ca în provincie unde sunt 15 bloggeri într-un oraş.

Aşa ne trebuie că ne-am născut în provincie şi că ne-am stabilit departe de Bucureşti, dar de unde să ştim noi că la un moment dat vom avea blog şi cont pe twitter ? Glumesc, nu trebuie să regretăm că nu locuim în Capitală, ci să ne bucurăm că putem fi cei mai buni în oraşul nostru!

În încheiere ţin să felicit echipa BlogTrip şi echipa #DreamTeamRO!

13 comentarii la “Blogger de provincie vs. blogger de Bucureşti

 1. Popa Marius Reply

  Bloggerii bucureşteni iasă mai uşor în faţă deoarele pentru că sunt foarte mulţi acolo şi există persoane mai importante ca să zic aşa care pot să-i promoveze. Când se întâmplă ceva cam toţi ochii şi toate urechile sunt aţintite spre Bucureşti.

  Deşi bloggerii din provincie sunt mai mulţi şi ar putea să iasă în evidenţă mai uşor nu reuşesc :). Am putea foarte uşor să întrecem un singur oraş.

 2. zmenta Reply

  mersi Chinezule :) !

 3. Servicii Funerare Reply

  Eu cred oricum că blogării din provincie se pot întâlni cel puțin la nivelul orașului. Dar în special consider că diferența față de cei din București e dată în principal de motive geografice și acum și de criza economică. E ușor să ie metroul și să mergi la o întâlnire a blogărilor, însă mult mai greu să iei trenul, să te trezești de dimineață să te vezi cu blogării din nu știu ce oraș aflat la nu știu ce distanță de tine. În plus chiar dacă cafea în Herăstrău e scumpă, tot ieși mai scump cu un bilet de tren/ sau cu un plin de rezervor plus celelalte cheltuieli. Ca să nu amintesc și de timpul pe care ți l/ar lua o astfel de întâlnire.

 4. Darius Reply

  True.

 5. Shmen Reply

  Toti suntem egali…

 6. Turambar Reply

  Doar ca unii sint mai egali decit altii…

  :wink:

  cine stie referinta literara, ii dau o bere data viitoare cind vine in Bucuresti

  :)

 7. vasilache Reply

  WTF is B**?
  Everybody wants to see.
  Figaro in sus ,Figaro in jos
  El scoate briciul din dos
  Taie la benzina
  Taie pensii si chenzina.

  Who’s my bitch
  Te rog sa-mi explici
  Who’s my bitch
  Ca sa-i dau cu plici
  Everybody says:It’s *oc!
  Da-i cu pliciul:Poc!Poc!Poc!

  Who’s my bitch
  In alegeri miere si lipici
  Who’s my bitch
  In alegeri plin de licurici
  Everybody says:It’s *oc!
  Da-i cu pliciul:Poc!Poc!Poc!

  Who’s my bitch
  Te rog sa-mi explici
  Who’s my bitch
  In bezna fara licurici
  Everybody says:It’s *oc!
  Da-i cu pliciul:Poc!Poc!Poc!

  (muzica:Paradiso Girls-who’s my bitch-pe youtube)
  Romania choice of HumourLand.
  Leapsa:da-o mai departe!

 8. coolnewz Reply

  Pai atunci de bloggerii romani din … exil ce sa mai discutam?? :)

 9. Tudor Reply

  Nu conteaza daca esti din provincie sau din Bucuresti, cat de lung ai blogrolul sau cati vizitatori unici inregistrezi. Conteaza sa te simti bine alaturi de cei cu care discuti in blogosfera si ce proiecte offline reusesti sa finalizezi.

  Profit de aceasta ocazie pentru a va anunta ca Blogosfera din Vrancea va prelua in scurt timp spre administrare o gradina botanica.

 10. Madalin Ciortea Reply

  O discutie despre nimic. Hai sa vorbim vorbe vorbite ca sa nu spuna lumea ca nu vorbim. Hai sa mai dau eu o tema – care este diferenta dintre violetul de la Bucuresti si movul din Sibiu?

 11. chinezu Reply

  @Madalin Ciortea
  ne scuzi ca nu ne putem ridica la inaltimea ametitoare a intelectului tau
  dar daca tot este asa, nu ne mai lasa sa te deranjam si nu ne mai onora cu vizitele tale pe aici
  o viata frumoasa sa ai

 12. baimareanul.com Reply

  ba zmenta, devi celebru si nu zici nimic? acuma eu te cred ca esti cel mai bun din zona dar anunta si tu cand scri chinezeste, ca sa stim si noi, asa, doar ca sa te idolatrizam putin :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.