RIP „15 septembrie”. Life goes on, de altfel

Pe vremea mea (aiaiaiaiaiaia, cum sună asta…), adică atunci când eram şi io şcolar, treburile cu începutul de an şcolar erau foarte simple: ştiam, era bătut în cuie, nu se exista altfel, şcoala începea pe 15 septembrie fix, indiferent în ce zi cădea (cu excepţia duminicii, fireşte, sâmbăta included, că noi făcea şcoală sâmbăta, fireşte). Nu era complicăciunea asta de acuma.

De fapt nu e nici asta nu ştiu ce complicăciune, dar mie îmi pare rău că pierdem brandul ăsta „15 septembrie”. Pentru că io zic că pentru generaţia mea „15 septembrie” era un mare brand, care avea în el valori precum emoţia revederii cu colegii, feelingul unui nou început, borna aia de viaţă că a mai trecut un an.

Acum şcoala începe când vrea muşchiul ministerului. Care face nişte calcule algoritmice deosebit de complicate, ncesitând pentru asta un întreg departament cu un buget substanţial, care ţine cont şi de fazele lunii, de cota apelor Dunării şi de culoare piciorului spate-stânga la broască pentru a stabili irefutabil data începerii şcolii.

Păcat. Atâta zic, păcat…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “RIP „15 septembrie”. Life goes on, de altfel”

  1. La studenti umbla vorba in targ cum ca se incepe in 27,in 1 sau nu se mai incepe ca poate mai fac si profesorii o greva ceva..probabil ca oamenii de la minister muncesc romanezeste cu un avant lenos..dorind sa ii depaseasca pe asiatici la toate capitolele la care ei au terminat cursa si nu mai sunt nici macar la vestiare in timp ce noi nici nu am luat startul in marea cursa a dezvoltarii economice

  2. Pe vremea mea – a generatiei de probe/teste – adica cobaii invatamantului – scoala incepea intre 1 si 15 septembrie, in functie de fata botiza a ministrului. Noi am fost prima si ultima generatie care am dat bacul la resedinta de judet. Fraiestenii de la minister sperau la niste cheltuieli reduse, dar s-a dovedit o afacere proasta – a costat dublu. De regula astia gandesc cu fundul…n-au creier…

  3. mama, si ce tambalau era la scoala pe 15 septembrie – ne revedeam, ocheam colegele care se mai „coceau” peste vara (de, cresteam si noi), ne masuram sa vedem care a crescut mai mult in inaltime si ziua se incheia apoteotic cu o partida de fotbal in curtea scolii, asa, de bun-venit :D aia si ultima zi din anul scolar erau cele mai misto :)))

  4. Stati ca eu n-am inteles? Nu se incepe scoala in 15 septembrie? Pai pica miecurea si daca nici miercurea nu-i zi buna de inceput ceva, atunci chiar s-a intors lumea cu dosul in sus.

  5. Da bre, si compunerile incepeau cu „Este 15 septembrie, prima zi de scoala! Elevii merg agale pe aleile umbrite de castani cu gandul la 15 iunie…. Ce frumoasa este scoala.” =))

  6. Pai da, scoala incepe in ziua de luni cea mai apropiata de 15 septembrie, ce-i asa greu de inteles?
    Ce romantici sunteti pe aici, fac pariu ca elevii din ziua de azi nu dau 2 bani pe faptul ca incepe scoala, ei si-ar dori sa nu mai inceapa deloc. Dar e bine ca macar ii mai aduna de pe drumuri si-i mai ordoneaza.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.