Tu cum salvezi planeta? Sau nu mai merită pusă întrebarea?

Ideea acestui post mi-a venit de la o discuţie cu Ioan Nicut despre faptul că mă gândesc să îmi iau o nouă maşină şi că, din punctul ăsta de vedere, nu mă interesează foarte tare să salvez planeta, ziceam eu, apropo de maşinile hibrid.

Întrebarea din titlu este, ca în cazul oricărei întrebări care a fost rostită de atâtea ori şi de atâtea persoane mai mult sau mai puţin inspirate, oarecum superflu pusă. Pentru că, de la un moment dat, îşi pierde orice putere de convingere şi de atractivitate, ba din contră, începe să lucreze pe invers. Dar haideţi, totuşi, să încercăm…

Eu o să vă spun altfel, cum NU salvez eu planeta. Eu nu salvez planeta intrând cu vaporul meu verde în vaporul unor pescari (de balene, whatever, nu importă), pe motiv că merită uneori sacrificaţi oameni for the greater good. Eu nu salvez planeta legându-mă cu lanţurile de o macara, pe motiv că macaraua poluează, deşi macaraua aia înalţă locuinţe. Eu nu salvez planeta scrijelind cu cheia pe maşinile cu motor mare, pe motiv că ele emană prea mult dioxid. Eu nu salvez planeta de dragul de a salva planeta şi pentru a-mi justifica existenţa, în felul acesta eu pur şi simplu nu o salvez.

Cum salvez eu planeta? În felul meu bicisnic şi mic. Care, îmi scuzaţi aroganţa, mie mi-e de ajuns.

Aşadar, tu cum salvezi planeta? Sau nu mai merită pusă întrebarea?

7 comentarii la “Tu cum salvezi planeta? Sau nu mai merită pusă întrebarea?

 1. razvanserbu Răspunde

  Adevarul e ca pentru salvarea planetei e sa-ti faci singur energia pe care o consumi. Panouri solare, eoliene, etc. Avantajul e ca scapi de Enel, Electrica si celelalte monopoluri care te jupoaie.

 2. Serginho Răspunde

  Singurul lucru prin care toti am putea sa incercam sa salvam planeta ar fi sa nu mai aruncam gunoaie pe jos. Sa fie si un chistoc de tigara, ambalaj de 1 cm, nu conteaza… dar daca 1000 de persoane care au aruncat pe jos, nu vor mai arunca, chiar am face ceva.

  Deci cam asa incerc sa salvez eu planeta.

 3. chinezu Răspunde

  @razvanserbu
  iarasi o dai pe business, bre, nu poti sa fii si tu ongist macar o data in viata? :))))))))))))

  @Serginho
  corect, e o atitudine basic, dar pe care multa lume se pisha de la inaltime…

 4. razvanserbu Răspunde

  Pa ce, nu poti sa pui eoliene la ONG? Ti-e frica sa nu le ia vantul?

 5. Ioan Nicut Răspunde

  Hehe Prietene Chinez,

  Mulțumesc pentru reclamlar…

  mă duc repede să scriu o „replică” la cum să salvez planeta… o Pun la mine pe blog…

  Mersi mult….

  ps. așa pe scurt, iubind tot ce mișcă și nu mișcă…

 6. Dan Lee Răspunde

  Planeta nu trebuie salvată pentru că este bine mersi. Chestia cu salvarea planetei este o chestie de propagandă inventată prin anii ’70 de greii petrolului, pentru a trage ei nişte beneficii care se estimează a fi astronomice. Căutaţi pe Google, Maurice Strong, Al Gore sau „The Great Global Warming Swindle”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: