Mulţumim, Unirea! Respect!

„Ultimul meci în Europa al Unirii Urziceni”. Aşa am decis noi, cei de la sportlocal.ro, să numim partida de aseară dintre ceea ce cu foarte puţină vreme în urmă era denumita Uimirea Urziceni şi Hajduk Split. Cu stomacul strâns, cu durere în suflet, am decis să fim alături de această echipă în acest ultim meci, din respect pentru tot ce a făcut pentru fotbalul românesc.

Poate vă întrebaţi de ce vorbim, deja, la trecut despre această echipă. Pentru că, make no mistake, Unirea aşa cum o ştiam noi a murit deja. A murit spiritul insuflat de Dan Petrescu, acea stare de răutate permanentă, de ţinut cu dinţii de joc, indiferent de echipa care era în faţa lor.

Unirea a rămas pentru noi exemplu de cometă fotbalistică. A apărut brusc, a strălucit teribil, a dispărut în neantul fotbalistic de unde a venit. Dacă putem să învăţăm din lecţia pe care ne-au dat-o apariţia fulgerătoare şi dispariţia ei, e foarte bine. Dar mă îndoiesc, sincer, că suntem în stare să o facem…

Mulţi se bucură că a murit Unirea…

Restul pe secţiunea mea de pe sportlocal.ro.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Mulţumim, Unirea! Respect!”

  1. cine se bucura ca a murit o echipa buna, inseamna ca nu iubeste sportul … pentru ca sportul in primul rand inseamna competitie…daca te bucuri ca a murit cel pe care il aveai ca adversar…. cu cine pana mea mai intrii in competitie?

  2. Felicitari pentru aceasta postare!
    Si pe mine m-a surprins placut ascensiunea Unirii.
    Sincer, in primul sezon nu mi-au placut, dar in sezoanele urmatoare i-am admirat pentru cum si-au depasit conditia, au sfidat pronosticurile si au avut rezultate din ce in ce mai bune. Totul a culminat cu titlul de campioana si participarea in Liga Campionilor, o aventura minunata.
    Toate acestea, insa, n-ar fi putut fi realizate fara Dan Petrescu si Mihai Stoica, artizanii acestui proiect uimitor.

  3. Era patronul model prin liga 1. Nu-i auzeai gura, da’ unirea a facut multe prin liga si prin campionat. Singura lui hiba…a profitat de unirea in modul cel mai oportunist si urat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)