Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Băi, io fac bani din blog și când sunt în concediu :D

Titlul, de o răutate ieșită din comun și care nu mă prea caracterizează, este cu adrisant direct, se știe el cine e. Dar dincolo de această mică hârjoneală prietenească, e chiar adevărat ce zic eu mai jos. Pentru că această postare este una publicitară pentru care, firește, am primit bani.

Este vorba despre concursul Zibo.ro, unde puteți câștiga un Mare Premiu de 10.000 de euro, 6 excursii la Disneyland, 43 de premii de câte 300 de euro și altele. Ideea este să încărcați niște filme sau niște poze pe site și să primiți voturi. Dar eu zic că cel mai bine e să intrați pe site și să vă prindeți mai bine despre ce e vorba în propoziție.

Aș face niște cuvenite precizări legate de implicarea mea, modestă e drept, în campania de promovare a Zibo.ro:

1. Am spus-o mereu că vreau ”ieșirea din poezie” a blogosferei, adică, pe șleau, să începem să facem bani. Cine are o problemă cu asta, îl rog să mă scuze și să încercăm să ne tolerăm reciproc.

2. Accept doar campaniile care îmi plac sau care (mă scuzați că am și io o strategie de brand de care mă țin cu dinții) sunt oarecum controversate și, astfel, îmi aduc și mie niscaiva vânzoleală. Mă distrează ridicatul din sprâncene a mirare pe care îl execută unii care îmi propun niște așa-zise campanii și pe care le refuz :D

3. Da, știu despre Aurel de la Zibo.ro că a fost la nu știu ce emisiune de mare succes intergalactic de pe TVR, dar mă veți înțelegețe că mă interesează aproximativ înspre zero chestiunea aceasta.

4. Faptul că eu (și alți bloggeri) luăm bani ca să promovăm un proiect sau altul, asta nu înseamnă că garantăm succesului acestui proiect sau, în cazul Zibo.ro, faptul că premiile se vor da. Știu că este la mintea cocoșului ce spun eu aici, dar pentru unii văd că trebuie făcută precizarea asta.

5. Evident, nu trăiesc din blog și nici nu îmi propun să o fac. Voi considera întotdeauna blogul acea jucărie serioasă care îmi place foarte tare. Faptul că VREAU să fac bani din blog și și fac înseamnă nu că vreau să mă îmbogățesc din el, ci că VREAU să fac parte dintre blogosferă dacă nu profesionistă, măcar cu tendințe serioase de profesionalizare.

6. Ieșiți din poezie, băăăăăăăăi! :D

17 comentarii la “Băi, io fac bani din blog și când sunt în concediu :D

 1. pietricel Reply

  poetule:)

 2. Lucian Reply

  Mai lasa si tu blogul asta cat timp esti in concediu :). Have fun

 3. Dan Ciulea Reply

  :-)) … multi vor … putini reusesc ;) (asta are mai mult conotatii personale)

 4. funny pranks Reply

  Sunt multi in ro care fac “bani cand dorm” din situri sau traiesc lucrand online pacat ca de astia nu se scrie ..

 5. hoinaru Reply

  tocmai ce-a zis nenea la arena leilor ca n-are banii de premii si ca “o sa faca rost” de ei. tocmai ce-a zis. deci concursul e partial fake. deci n-ai ales bine campania.

 6. Adrian Popescu Reply

  Din punctul meu de vedere,

  asta nu înseamnă că garantăm succesului acestui proiect sau, în cazul Zibo.ro, faptul că premiile se vor da.

  si

  VREAU să fac parte dintre blogosferă dacă nu profesionistă, măcar cu tendințe serioase de profesionalizare.

  se bat cap in cap.

 7. chinezu Reply

  @hoinaru
  lasa, bai, ca o sa cresti si tu mare candva si nu o sa iti mai fie asa de ciuda pe altii
  pana atunci te rog sa incerci in continuare sa ma enervezi
  poate ca odata si odata o sa iti iasa…

 8. Turambar Reply

  Eu nu ies din poezie! Eu vreau sa stau aici, ca e cald si bine si e si cu rima… Nu ma scoatetzi din poeziiiieeee! Vreau sa ramin poeet! Romanu s-a nascut poet si s-a facut bloger.

 9. anndryusha Reply

  Las’ că te-ntorci tu acasă… :)))))))))

 10. Adrian SM Reply

  Băăăiii io nu fac nici un ban din blogăreală…. :)

 11. WickerMan Reply

  Inceputul e greu. Milioane de bloguri pentru “adult” folosesc WP, deci nu e nici o rusine sa incerci sa-ti monetizezi blogul. Si nu mi-e rusine sa recunosc, ofer gratuit theme pentru bloguri adult. Asa ca fiecare face ce stie mai bine.

 12. Tandrei Reply

  Bai, tu poti.

 13. Spiru Haret Reply

  Ne tii in suspans sau ne spui si noua cat ai primit pentru sustinerea acestui proiect?
  Lumea barfeste pe la colturi, unii spun ca ai luat putin…

 14. Stefan Murgeanu Reply

  afirmaţia de la emisiunea cu pricina că nu are banii, este nefericită, indeed; la fel cum puţin exagerate sunt şi cifrele (legate de trafic) avansate în aceeaşi emisiune

  dar proiectul zibo (atât site-ul, cât şi nişa sau ideea), în sine, este f mişto şi are şanse reale de succes, cred că doar trebuie puţin PR pe ideea că există banii pt premii (este vorba de credibilitate), cam la fel cum a fost în cazul grandi.ro ;)

 15. Mihai Pintilie Reply

  Vaaai dar ce probleme au unii.. si tu de mana cu ei.. ca sunt bani de premii, ca nu sunt bani de premii, ca a fost la TV.. frate, ai fost platit sa scrii despre ei? foarte bine, e business-ul tau. nu au dat premii? foarte rau, e business-ul lor. Cred ca majoritatea cititorilor tai se asteapta sa promovezi diverse chestii ca parte din activitatea ta blogosferica si daca o faci pe bani sau nu e strict treaba ta. Apoi ce se intampla cu chestiile respective e problema administratorilor lor. Eu zic ca intorsaturi nefericite ale business-urilor sau proiectelor promovate de tine nu-ti afecteaza imaginea pentru ca nu esti parte din ele, esti doar un canal de promovare sau de imbunatatire a vizibilitatii lor drept pentru care poti sa o lasi si tu mai moale cu lalaiala introductiva si justificativa de la fiecare reclama. Ai clienti? Fa-o scurt si bine pentru fiecare caci risti sa diluezi atentia cititorilor cu introduceri si justificari in cadrul articolului si pana schimba pagina se poate sa piarda din vedere subiectul articolului si prin urmare efectul reclamei este cumva diminuat.

 16. mimi Reply

  baiat destept:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.