Maeștrii afacerilor online

Stați liniștiți că nu mă apuc să scriu cu de la mine putere despre unii din maeștrii afacerilor online :D Deși unii se așteaptă la așa ceva :)) E vorba despre cartea cu același nume, autor John Middleton, apărută la Editura Meteor Press (și care, parcă, a apărut ca supliment la Capital).

Oricât o învârt și o întorc, singurul lucru bun la cartea asta este că există și în print. Zic asta pentru că, practic, tot ce găsești în ea găsești fără nici o problemă pe google. Numai că, desigur, atunci când aduni toate informațiile alea între niște coperți, parcă are un alt aer. Altfel spus, ”Maeștrii afacerilor online” este o culegere de fragmente de wikipedia, zău. De aia zic că faptul că a fost tipărită este singurul lucru bun la cartea asta :) Adică în loc să faci efortul de a căuta singur toate informațiile alea, autorul le strânge pentru tine în acest volum. Contribuția proprie a lui Middleton e fix zero și pe alocuri enervantă, căci te ține în loc să îi citești considerațiile de un generalism iritant în loc să dai pagina la prezentarile greilor din online și la studiile de caz.

Recomand cartea. Dar numai celor care o să o considerați un tool. Precum un ciocan sau un burete de spălat vase. Cu care, dacă ai treabă, ți-o faci :)

6 comentarii la “Maeștrii afacerilor online

 1. Stefan Murgeanu Răspunde

  dincolo de copy/paste de pe wikipedia, mai este un aspect: eu am răsfoit cartea şi am ajuns la aceeaşi concluzie ca tine, însă apoi mi-am dat seama că deşi majoritatea informaţiei o găsesc pe google, dacă nu mă uitam prin carte, nu ştiam CE să caut ;)

 2. Sabina Cornovac Răspunde

  Deci sa intreb pe la chioscuri dupa ea :)

 3. Sp0nky Răspunde

  „cu de la mine”
  Afaceri online? neah…nu exista asa ceva.

 4. Cristi Ganescu Răspunde

  Eu sunt de aceeasi parere ca Sp0nky. Nu auzi Chinezule? Scoate bannerele astea laterale ca ma enerveaza!

 5. Tudor Răspunde

  John Middleton se considera un „maestru online”?

 6. skykery Răspunde

  O carte cu continut despre altii, pare interesanta, dar din cate ai spus cu Wikipedia, cred ca mai bine caut altceva de citit ( doar nu o sa ajung maestru in afaceri online ) . O carte care am citit-o de curand este „Strategia in afaceri” de Lawrence G. Hrebiniak, multe lucruri sunt explicate pas cu pas si o recomand, scuze de spam .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: