Doamnelor și domnilor, Grădinița muzicală!

Mi-a plăcut din prima proiectul ”Grădinița muzicală” de cum l-am văzut. Așa că, după ce am discutat de câteva ori cu inițiatorul, am zis că cel mai bine ar fi să scrie el un guest post acilea la mine, în care să prezinte cum stă treaba. Aveți mai jos prezentarea unui proiect care mi se pare foarte, foarte mișto.

Culorile vieţii

V-aţi gândit vreodată cum ar fi ca să primiţi pe mână o maşină pe care nici în reviste nu îndrăzneai să o priveşti, să o vezi oprind lângă tine şi să simţi cheile izbindu-te în piept iar apoi căzând pe caldarâm, doar pentru că tu nu ai reacţionat în niciun fel: “Nu! Sigur visez!”

Cam aşa am primit eu invitaţia de a scrie aici despre proiectul meu, despre încercarea mea de a-mi educa fiul prin pilde, prin întâmplări care să aibă tâlc. Aşa s-a născut ideea pentru care mi-am canalizat toate energiile disponibile din ultima vreme.

Sătul de consumismul deşănţat pe care îl întâlnim în oricare dintre direcţiile în care am privi, m-am hotărât să fac ceva care să-l determine pe fiul meu să se apropie cu drag de tot ceea ce înseamnă instrument muzical. Ştefan îşi doreşte o “chitară adevarată”, dar nu am vrut să mai aştepte ca aceasta să-i fie să fie adusă de către Moş Crăciun. Am vrut să o primească într-un cadru deosebit, menit să-i trezească dorinţa de a învăţa şi m-am hotarât ca prima lui chitară să o primească de la un artist consacrat, la sfârşitul unui concert în care ultima piesă este cântată chiar pe acest instrument.

Aşa s-a născut ideea  “Gradiniței muzicale”, proiect care îşi doreşte să ducă  muzicieni de valoare în “căsuța piticului”, la grădiniţă, tocmai pentru a le arăta copiilor că artiştii din televizor sunt şi ei oameni din “carne şi oase”, că pot fi ajunşi şi chiar depăşiţi în măiestrie. Mâine, la grădiniţă fiului meu are loc episodul pilot, urmând ca în cursul zilei să mai aibă loc încă două evenimente: concert de binefacere cu acces gratuit, la Palatul Culturii, iar seara o întâlnire muzicală în Dublin Irish Pub din Târgu Mureş, pentru cei maturi.

Spuneam că acesta este episodul pilot pentru că acest format de spectacol l-am propus unor companii multinaţionale, în dorinţa de a face din el un proiect naţional, iar unele dintre ele şi-au exprimat dorinţa de a relua discuţiile în începutul anului viitor, în speranţa că putem găsi o cale de colaborare.

Pentru că totul a pornit de la un blog, îmi doresc din tot sufletul ca şi pe mai departe să continui proiectul bazându-mă pe ajutorul altor părinţi animati de dorinta de a face acest lucru pentru copiii lor.  Dacă am reuşit eu, cu siguranţă pot şi alţii!

DAR, lucrul cel  important, fiecare eveniment trebuie fie organizat in favoarea unor asociaţii care se ocupă cu adevărat de copiii aflaţi  dificultate, indiferent care ar fi aceea. De această dată, noi am reuşit sa-i aducem pe Maxim Belciug şi pe Alex Sturzu pentru a le arăta copiilor aflaţi în grija Fundaţiei Alpha Transilvană că muzica poate alina suferinţele trupului, folosind “Culorile Vietii”, un spectacol de chitară clasică si percuţie.

Tocmai din acest motiv, pe toţi cei care sunt tentaţi să repete isprava mea îi rog să-mi scrie pe voluntar at virtualkid.ro. Principalul instrument (www.virtualkid.ro) cu care o să clădim  “grădinița muzicală”, se lansează oficial mâine. Este făcut cu mijloace extrem de puţine, dar are în el atât de mult suflet!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Doamnelor și domnilor, Grădinița muzicală!”

 1. Aia doi arata ca niste cereal killers. Mai seriosi de atat se gasesc numai la Bahamas.

  Gluma, gluma, e o chestie faina. Congrats!

  (De ce ai pus ca si tag „chinezu” ?)

 2. Hm. Asa o fi. De fapt, uite, mi-am raspuns singur. De doua ori chiar, variante diferite:
  – nu ca nu stiam despre web 2.0 si 2.0 ca si concept, dar am mai tras un ochi pe wikipedia si mashable, just to be on the safe side. Nope, nu te apropii.
  – a-ti pune un tag cu numele domeniului si al blogului te ajuta putin. Nope, gresesc. Nu te ajuta defel.

  :)

  Hei, nu poti spune ca nu am incercat!

 3. @Sergiu
  bai, io o fac din obisnuita :))
  vroiam ca blogul meu sa fie primul la cautare pe chinezu si mi-a iesit :D
  acuma recunosc ca tastez automat chinezu ca tag, nici nu imi dau seama :))
  dar nici nu imi bat capul prea tare cu asta :D
  ceea ce iti recomand si tie :))

 4. Pingback: F64.ro în blitzkrieg, sau picajul prețurilor « Fotografii cu puţine cuvinte

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.