26.04.2017

Procesul de degradare a continuturilor jurnalistice a devenit tot mai acut in ultimele luni

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei și Clubul Român pentru Jurnalism de Investigație

Procesul de degradare a continuturilor jurnalistice a devenit tot mai acut in ultimele luni, in emisiunile informative și de dezbatere ale televiziunilor. Adeseori, aceste emisiuni s-au transformat in instante de judecata, asumandu-și deschis pozitii partizane, fie ca acestea au fost exprimate de angajatii televiziunilor sau de invitati, in multe cazuri, echilibrul relatarii fiind viciat.
Slaba documentare a subiectelor, precum și competenta uneori indoielnica a ”expertilor” au contribuit la subminarea actelor jurnalistice. Acuratetea informatiei a fost deseori sacrificata in favoarea unor zvonuri și speculatii.
Astfel, mediatizarea excesiva a unor subiecte tratate neprofesionist a adus grave prejudicii profesiei de jurnalist și publicului, afectand atat statutul socio-profesional și credibilitatea breslei, precum și dreptul publicului la corecta și libera informare.

Restul cu care sunt mai mult decât perfect de acord la Oana Dobre.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Haideţi, băi, că mai face Vereş* şi lucruri bune

Asociatia Pro Democratia cauta observatori pentru europarlamentare

2 comentarii

 1. vineri, 15 mai 2009, 14:07

  Hmm, avand in vedere ca recent s-a descoperit cat de usor pot inghiti jurnalistii rahaturi de pe wiki, nu prea cred ca mai are relevanta locala constatarea.

  Răspunde
 2. sâmbătă, 16 mai 2009, 20:47

  In functie de profesionalismul fiecarei publicatii, poate ca n-ar fi rau sa i se acorde cate-o categorie din care sa reiasa gradul deontologic (ce sa facem, nuantam si deontologiile !) :D
  In felul acesta poate apar niste puncte de referinta clare!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *