Procesul de degradare a continuturilor jurnalistice a devenit tot mai acut in ultimele luni

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei și Clubul Român pentru Jurnalism de Investigație

Procesul de degradare a continuturilor jurnalistice a devenit tot mai acut in ultimele luni, in emisiunile informative și de dezbatere ale televiziunilor. Adeseori, aceste emisiuni s-au transformat in instante de judecata, asumandu-și deschis pozitii partizane, fie ca acestea au fost exprimate de angajatii televiziunilor sau de invitati, in multe cazuri, echilibrul relatarii fiind viciat.
Slaba documentare a subiectelor, precum și competenta uneori indoielnica a ”expertilor” au contribuit la subminarea actelor jurnalistice. Acuratetea informatiei a fost deseori sacrificata in favoarea unor zvonuri și speculatii.
Astfel, mediatizarea excesiva a unor subiecte tratate neprofesionist a adus grave prejudicii profesiei de jurnalist și publicului, afectand atat statutul socio-profesional și credibilitatea breslei, precum și dreptul publicului la corecta și libera informare.

Restul cu care sunt mai mult decât perfect de acord la Oana Dobre.

2 comentarii la “Procesul de degradare a continuturilor jurnalistice a devenit tot mai acut in ultimele luni

  1. krossfire Reply

    Hmm, avand in vedere ca recent s-a descoperit cat de usor pot inghiti jurnalistii rahaturi de pe wiki, nu prea cred ca mai are relevanta locala constatarea.

  2. strongvaleriana Reply

    In functie de profesionalismul fiecarei publicatii, poate ca n-ar fi rau sa i se acorde cate-o categorie din care sa reiasa gradul deontologic (ce sa facem, nuantam si deontologiile !) :D
    In felul acesta poate apar niste puncte de referinta clare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.