Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

De ce nu a fost şi nu va fi niciodată Diaconescu politician

L-am urmărit ani de zile pe Cristi Diaconescu, crezând (mai bine spus sperând) ca mulţi alţii, că este unul din cei în care am putea avea încredere şi care ar mişcă ceva, cât de cât, în politica românească. Dar pe măsură ce trecea timpul, a început picajul încrederii mele în el. Şi mi-am dat seama cât de mult rău mi-a putut face Cristi Diaconescu mie şi celor ca mine.

A trăi cu speranţa în ceva, în cineva este, în sine, dătător de speranţă. Şi face lucrurile să meargă, ne face pe noi să evoluăm. Numai că trebuie să vină la un moment dat clipa când speranţa devine certitudine, când potenţialul se transformă în real. Or asta nu s-a întâmplat niciodată la Cristi Diaconescu. Şi atunci, aşa cum se întâmplă ori de câte ori moare o speranţă, totul s-a prăbuşit şi a lăsat un gol teribil în categoria “politic” a vieţilor noastre. Cu atât mai mare acest gol cu cât ne-am amăgit ani de zile cu speranţa.

Se tot vorbeşte zilele acestea de identificarea celui care l-ar fi şantajat pe Diaconescu. Considerându-se că astfel se va rezolva această mizeră întâmplare. Fals. Nu şantajistul e problema. Aşa ceva s-a întâmplat şi se va întâmpla cât o să fie viaţă politică şi aici la noi şi peste tot în lume. Nu mai fiţi mironişiţe de bal şi să susţineţi altceva. Şantajul este un instrument politic uzitat permanent în politică. Dar, cum spuneam, problema nu e neapărat şantajistul, ci cel potenţial şantajat.

Poate veni unul la mine, să zicem, cu mega-dosare cu care să încerce să mă şantajeze. Dacă eu nu mă las şantajat sau nu sunt deloc şantajabil, atunci, evident, şantajul nu mai există. E simplu.

Toată povestea cu Diaconescu şantajat este o mare porcărie. Din toate punctele de vedere. Dar vorbim, totuşi, despre politică. Ceea ce e trist la ce s-a întâmplat este că, aşa cum spuneam mai sus, Diaconescu ori este şantajabil, ori a cedat şantajului, ori, pur şi simplu, nu are faţă de politician, stomac de politican sau minimul bun simţ de a nu mai persista în a dezamăgi atât de multă lume.

5 comentarii la “De ce nu a fost şi nu va fi niciodată Diaconescu politician

 1. Anticalofilul Reply

  trebuie sa ai si ceva cu care sa fii santajat. ori in politica nu stau lucrurile la fel. si ca sa ajungi undeva sus trebuie sa faci lucruri(bune sau rele)

 2. Darius Reply

  Sa mor daca n-ai dreptate. E de tata coma omu.

 3. Béranger Reply

  Culmea, mă tem că ai dreptate.

 4. Marius Reply

  Politica asta ne-a dat peste cap, este mult prea multa si nu e bine deloc. deja in ultimii ani la tv s-a auzit numai de rau si de politica, nici un lucru bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.