De ce nu a fost şi nu va fi niciodată Diaconescu politician

L-am urmărit ani de zile pe Cristi Diaconescu, crezând (mai bine spus sperând) ca mulţi alţii, că este unul din cei în care am putea avea încredere şi care ar mişcă ceva, cât de cât, în politica românească. Dar pe măsură ce trecea timpul, a început picajul încrederii mele în el. Şi mi-am dat seama cât de mult rău mi-a putut face Cristi Diaconescu mie şi celor ca mine.

A trăi cu speranţa în ceva, în cineva este, în sine, dătător de speranţă. Şi face lucrurile să meargă, ne face pe noi să evoluăm. Numai că trebuie să vină la un moment dat clipa când speranţa devine certitudine, când potenţialul se transformă în real. Or asta nu s-a întâmplat niciodată la Cristi Diaconescu. Şi atunci, aşa cum se întâmplă ori de câte ori moare o speranţă, totul s-a prăbuşit şi a lăsat un gol teribil în categoria „politic” a vieţilor noastre. Cu atât mai mare acest gol cu cât ne-am amăgit ani de zile cu speranţa.

Se tot vorbeşte zilele acestea de identificarea celui care l-ar fi şantajat pe Diaconescu. Considerându-se că astfel se va rezolva această mizeră întâmplare. Fals. Nu şantajistul e problema. Aşa ceva s-a întâmplat şi se va întâmpla cât o să fie viaţă politică şi aici la noi şi peste tot în lume. Nu mai fiţi mironişiţe de bal şi să susţineţi altceva. Şantajul este un instrument politic uzitat permanent în politică. Dar, cum spuneam, problema nu e neapărat şantajistul, ci cel potenţial şantajat.

Poate veni unul la mine, să zicem, cu mega-dosare cu care să încerce să mă şantajeze. Dacă eu nu mă las şantajat sau nu sunt deloc şantajabil, atunci, evident, şantajul nu mai există. E simplu.

Toată povestea cu Diaconescu şantajat este o mare porcărie. Din toate punctele de vedere. Dar vorbim, totuşi, despre politică. Ceea ce e trist la ce s-a întâmplat este că, aşa cum spuneam mai sus, Diaconescu ori este şantajabil, ori a cedat şantajului, ori, pur şi simplu, nu are faţă de politician, stomac de politican sau minimul bun simţ de a nu mai persista în a dezamăgi atât de multă lume.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “De ce nu a fost şi nu va fi niciodată Diaconescu politician”

  1. Pingback: Regulamentele de funcţionare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului | traficul mă-sii!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)