Hai să ne revoltăm măcar un pic

31.07.2008

„Rămâne de neînţeles de ce o minoră de 12 ani se afla la o oră aşa târzie (n.red. – 22.45) umblând pe străzi fără a fi însoţită de unul din părinţi? Oare aceştia nu au nici un fel de responsabilitate?”

Ce aţi citit mai sus şi ce mă umple pe mine de o oroare revoltată este un fragment din raportul TEHNIC al unui EXPERT TEHNIC, care a analizat cu mintea lui cocostârcică un accident în care o fetiţă de 12 ani a fost ucisă pe trecerea de pietoni de un BMW. Povestea pe larg în Gândul.

În mod normal un asemenea specimen ar trebui demis pe loc şi trimis în acea tabără din deşert de care ne vorbea un alt minunat al spiritului românesc, pe numele mic Adrian. Să mai citim încă o dată pentru că unii dintre voi, asemenea mie, simţiţi nevoia să aprofundaţi aşa ceva, dintr-o speranţă ascunsă că la o a doua citire aşa ceva nu va mai exista: „Rămâne de neînţeles de ce o minoră de 12 ani se afla la o oră aşa târzie (n.red. – 22.45) umblând pe străzi fără a fi însoţită de unul din părinţi? Oare aceştia nu au nici un fel de responsabilitate?”.

Omul ăsta care îşi spune expert tehnic este plătit de la buget, din banii noştri şi, implicit, şi din banii părinţilor şi ai familiei fetiţei ucise pe trecerea de pietoni pentru ca ipochimenul să le explice, să ne explice, că fata e de vină la solidar cu părinţii acesteia.

Hai să ne revoltăm măcar un pic. Singuri în faţa calculatorului, pe bloguri, pe forumuri, în discuţii cu cine vrem. Dar să ne revoltăm măcar un pic. Poate, poate schimbăm măcar un milimetru din putoarea asta administrativă îngrozitoare din România care ne nimiceşte simţurile civice.

3 comentarii la “Hai să ne revoltăm măcar un pic

 1. Darius Reply

  Încep să cred că pamfletul scris de mine aici e mai adevărat decât mi-aş fi imaginat.

  Ăştia-s imbecilii care l-au scos vinovat şi pe copilul care a tamponat maşina. Mănânce-i moartea de n-ar avea noroc de gunoaie corupte de cocalari îmbogăţiţi în Spania. Ţara lu’ peşte, ţara dracului…

  Mă opresc……… Extraveral… Gata.

 2. kostea Reply

  i-as pune-n tepe la margine de drum spre invatatura altor “experti”.

  asa incep oamenii sa-si faca singuri dreptate, cand statul devine catelul celor cu bani si multa nesimtire.

 3. Andrei Monciu Reply

  o intrebare…ala e prost? unde este un BMW si o trecere de pietoni cand ai nevoie de ea, ignorant cioan ce e…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.