Bine ai venit acasă, băi papagal român care eşti!

Ai aşa un sentiment de 3 lei jumate când te întorci în Bucureşti după o tură pe dincolo… Mai ales când ajungi pe ceea ce cu greu poţi numi Aeroportul Băneasa şi care mi s-a părut mereu că e doar o staţie pentru piloţii care împrăştie insecticide cu avioanele alea mici, nu un aeroport internaţional cum i se spune.

Diferenţa între „noi” şi „ei” este, şi din punctul acesta de vedere, teribilă. La „ei” nu simţi că cineva îşi bate joc de tine cum e la „noi”, ţinându-ne mai mult de o oră înghesuiţi unii în alţii ca să facem check inul şi să trecem de nenocoritele alea de filtre. La „ei” nu vezi că se strecoară unii ca să ajungă în faţa rândului spunându-le celor care protestează „dacă vreţi să mai staţi pe aici, treaba voastră, noi trebuie să ajungem în faţă pentru că lucrăm aici şi intrăm în tură imediat”. La „ei” tot personalul care lucrează pe acolo te salută zâmbitor, la „noi” pulifricii ăstia în uniformă se uită la tine pe care eşti prezumtiv infractor şi, cu rare excepţii, nici măcar nu îţi răspund la politicosul „bună ziua” pe care îl adresezi.

Şi uite aşa ajungi tu ca român, după ce pleci de mai multe ori pe dincolo, să te lupţi cu sentimentul din ce în ce mai des că „acasă” ar trebui să fie acolo la „ei” şi nu în România celor care parcă şi-au făcut o datorie de onoare în a te face să înţelegi că a trăi în ţara ta înseamnă a face zi de zi efortul de a te minţi singur că la un moment dat, cândva, nu se ştie cu exactitate când, vei putea rosti la „ei” cu nonşalanţa pe care ţi-o dă apartenenţa la „noi”…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Bine ai venit acasă, băi papagal român care eşti!”

  1. Bine ca te-ai trezit şi tu să vii acum acasă. De ce naiba sa zâmbească oamenii ăstia mai, n-ai auzit? E ger afară, e dezastru în Haiti, nu se măreşte punctul de pensie, o e criza, e pe ciclu, e supărat că Steaua l-a dat de Moreno la Timişioara, e supărat că Moreno n-a venit la Timişoara, cum naiba sa mai te comporţi respectuos cu oamenii din jur în condiţiile astea?

  2. Acuma depinde si ce zbor iei de la ei. Am venit de la Roma la Bucuresti acum 2-3 ani si la imbarcare numai de morti si de mame se vorbea. Nu mai spun ce bolboroseau baietii buni in baia aeroportului. Asa e cand crezi ca esti singurul roman mandru pe acolo si tre sa arati ca tu o ai de 3 ori mai mare ca a Italienilor :)
    Noi sa fim sanatosi si bine ai revenit in Romania!

  3. Pingback: Tweets that mention Bine ai venit acasă, băi papagal român care eşti! « Chinezu -- Topsy.com

  4. Pingback: Aeroportul Otopeni, această autogară carpato-danubiano-pontică • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)