O sa avem un presedinte ales din scarba…

La ora la care scriu aceste randuri, habar nu am cine va deveni presedintele Romaniei. Nimeni nu stie. Sunt doar unii care VOR sa iasa unul din cei doi si altii care se dau destepti si CRED ca o sa iasa unul sau altul. Eu unul habar nu am ce o sa se intample.

Dar indiferent de rezultat, un lucru e cert: romanii si-au votat noul presedinte. Faza naspa spre nasoala este dupa cum urmeaza: cei care vor decide presedintele sunt cei care au actionat pe principiul e un mare papagal asta pe care il aleg, dar e mai putin papagal decat cel pe care nu il aleg. Altfel spus o sa avem un presedinte ales din scarba.

Matematica e simpla. Nucleele dure ale celor doi candidati se cam anihileaza printr-un joc cu suma nula. Cam cati are Basescu, atatia are si Geoana. Diferenta e facuta de ceilalti, care, fara sa fie fani desavarsiti ai unuia din cei doi, merg la vot din diverse pricini. Iar motivele lor sunt, in cvasimajoritatea lor, departe a a fi motive pozitive. Ei sunt cei care ne vor da un presedinte ales din scarba.

Gasca celui care va pierde va avea explicatia implicita si adanc sapata in ADNul carpato-danubiano-pontic. Pentru ca  intotdeauna voi gresiti, niciodata noi. Noi suntem cei care vrem binele tarii, voi sunteti cei care vreti dezastrul. Noi stim ce trebuie facut, voi sunteti pasta. Si de aceea vom avea un presedinte ales din scarba.

Oare va tine 5 ani scarba cu care intra la Cotroceni noul presedinte?

8 comentarii la “O sa avem un presedinte ales din scarba…

 1. camil Răspunde

  eu m-am decis în ultima săptămână pe cine voi vota (am și făcut-o mai de dimineață), tot așa, pe principiul „acesta cu siguranță NU”

 2. Pavel Răspunde

  Nu mai bine stau eu acasa si nu aleg cu nicio scarba?

 3. camil Răspunde

  eu cred că a nu alege deloc e mai rău decât a alege nu foarte convins

 4. Pavel Răspunde

  Pai nu votez pentru ca nu imi dau seama care e cea mai mare scarba dintre cei 2 :D

 5. Teacă Adrian Răspunde

  Chinezule, nici nu se putea altfel, din moment ce avem de ales între două mediocrităţi. Total diferite, de acord, dar mediocrităţi. Vezi pentru cine am optat eu ttp://teaca.wordpress.com/2009/12/06/am-votat-un-mediocru/

 6. Dr.A Răspunde

  O sa avem un presedinte ales de basarabeni. Sau pe Geoana.

 7. Ion Dascalu Răspunde

  „Dac-as fi pentru o zi presedinte…” Destepte versuri… Izvorate din realitate… De fapt, la ce sa ne asteptam de la multi dintre concetatenii nostri, care gandesc cum gandesc… Am intalnit foarte multe comentarii gen „de-as fi acolo, sus, m-as asigura mai intai pe mine, mi-as aranja treburile sa ma scot eu si apoi m-as apuca de altele…” Si multe alte comentarii, de exemplu, daca fura conducatorul respectiv, atunci e un hot, un bandit si un ordinar, daca nu fura, atunci e un prost, e un ageamiu, un fraier… Da, in fine, oricum o dai, tot nu e bine, nici nu stii ce sa mai crezi… Vorba unui amic de-al meu (il suspectez ca e cam extremist, zic eu): „Ar trebui sa nu mai dea voie la toti prostii sa voteze”… Interesant… Si cine ar trebui sa stabileasca criteriile de masurare a prostiei si respectiv a desteptaciunii conationalilor nostri?
  Cam astea sunt datele de pe teren, sa traiti! Semneaza Agentu’ 008, infiltrat in multime… „Traiasca ai nostri!” Ura! Ma duc sa mai beau o bere…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: