Poziţionare şi comunicare dinoland.ro – leapşă

Cu oareşce întârziere, iată că îi răspund lui Mugur la leapşă. Cică trebuie să aleg un site şi să spun ceva despre poziţionarea lui şi despre comunicarea sa.

Aleg Dinoland.ro poate pentru simplul (dar atât de minunatul fapt) că au decis să ofere jucării în valoare de 1000 de euro pentru #MosNicolaeTweetMeet.

Poziţionare. După cum simt eu siteul, aş merge pe poziţionarea jucării educative pe care părinţii să le cumpere cu mintea dar şi cu sufletul. Cu mintea pentru că îi ajută pe copii să-şi dezvolte anumite deprinderi şi să se joace „frumos”, cu sufletul pentru că multe din jucăriile şi jocurile de pe site sunt din categoria celor cu care ne-am juca şi noi, cei mari :) Altfel spus, cred că Dinoland ar putea să fie magazinul de unde părinţii cumpără jucăriile cu care pot să se joace şi ei împreună cu copiii lor.

Comunicare. Dincolo de blogul interesant al magazinului, aş mai face o secţiune de, să-i zicem aşa, consultanţă. În care să se spună de ce este bun un puzzle, cu ce contribuie rezolvarea sa la dezvoltarea copilului. Pentru că am impresia că foarte puţini părinţi ştiu cu adevărat cât de importante sunt jucăriile şi jocurile „inteligente”. În această secţiune aş vedea şi o rubrică de sfaturi despre cum să nu alegem jucării copiilor, în sensul respectării unei anumite corelări între vârstă şi dificultatea jocului. Sau despre cum să oferi copilului un cadou „combinat”, gen o păpuşică (for fun) şi un puzzle (educativ). Aş încerca în acest sens o colaborare cu un psiholog care să explice, chiar şi în nişte filmuleţe, de ce şi cum tebuie să cumpărăm jucării copiilor noştri.

Pe partea de new media cred că magazinul se mişcă bine. Poate într-o etapă următoare s-ar putea gândi nişte oferte speciale pentru, de ce nu, cei de pe twitter sau de pe facebook :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Poziţionare şi comunicare dinoland.ro – leapşă”

  1. Intr-adevar pregatim o mare relansare (layout, comunicare) din februarie 2009. Nu uita ca dinoland este prezent si pe TV cu spoturi pe MiniMax si Jetix (unde promoveaza atat brandurile importatorului exclusiv cat si site-ul dinoland.ro)

    In plus oferim pe twitter/facebook 5% reducere pentru toti cei care ne urmaresc/fani.

    Vor urma si alte campanii care vor produce mult zgomot in 2010. Speram ca la anu pe vremea asta sa vorbim despre dinoland ca despre cel mai important magazin online de jucarii din Romania.

  2. Dupa cum spunea Lucian avem deja promotii de 5% pentru urmaritorii si fanii Dino Land, doar ca mai dureaza 2-3 zile pana dam drumul la aceasta actiune (fetele si tehnologia :-j). In rest iti multumim frumos pentru idei, spre aceasta directie incercam sa ne indreptam si sper sa reusim sa ne satisfacem cititorii. Majoritatea articolelor sunt documentate (siteuri, carti, reviste pentru copii/parinti).
    Speram sa nu va dezamagim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.