Ultimul papă (deşi noi, ca români, am merge pe varianta Ultima papa…)

Cum mâna largă culturală a lui Bogdan Hrib s-a intersectat masiv cu căile chinezăreşti, am pus şi io mâna pe cartea intitulată „Ultimul papă” a lui Luis Miguel Rocha. Pe care, după cum puteţi bănui, am citit-o.

Nu sunt un mare fan de cărţi care îşi trag seva (de mult am vrut să spun asta) din teorii ale conspiraţiei, servicii secrete şi alte de astea. Dar zău că astfel de producţii, oarecum paradoxal, mă relaxează. Adică le citeşti repede, lejer şi, destul de util, ajungi să te întrebi (frugal, nu mai mult) „dar dacă…”.

Subiectul cărţii este despre o presupusă asasinare a papei Ioan Paul I, la 33 de zile de la înscăunare (sau cum se zice la ei) de către o grupare secretă, căreia proaspătul papă intenţiona să-i strice nişte ploi.

0 comentarii la “Ultimul papă (deşi noi, ca români, am merge pe varianta Ultima papa…)

  1. zamfirpop Răspunde

    Abundă viaţa cotidiană de scenarii. Unele sunt atât de meşteşugit întocmite, încât îţi este greu şi să le crezi şi să nu le crezi.

  2. jademan Răspunde

    Numa\’ atât?!… :|

  3. Daniela Răspunde

    Desi nu am citit aceasta carte, am aflat despre acea asasinare a papei. De fapt, se spune ca mai fusese o tentativa inainte, ocazie cu care a fost asasinat Mitropolitul Rus Nicodim (Leningrad).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: