29.04.2017

Ultimul papă (deşi noi, ca români, am merge pe varianta Ultima papa…)

Cum mâna largă culturală a lui Bogdan Hrib s-a intersectat masiv cu căile chinezăreşti, am pus şi io mâna pe cartea intitulată „Ultimul papă” a lui Luis Miguel Rocha. Pe care, după cum puteţi bănui, am citit-o.

Nu sunt un mare fan de cărţi care îşi trag seva (de mult am vrut să spun asta) din teorii ale conspiraţiei, servicii secrete şi alte de astea. Dar zău că astfel de producţii, oarecum paradoxal, mă relaxează. Adică le citeşti repede, lejer şi, destul de util, ajungi să te întrebi (frugal, nu mai mult) „dar dacă…”.

Subiectul cărţii este despre o presupusă asasinare a papei Ioan Paul I, la 33 de zile de la înscăunare (sau cum se zice la ei) de către o grupare secretă, căreia proaspătul papă intenţiona să-i strice nişte ploi.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

De după căşti

Credeţi sau nu, astăzi prezint o carte la Bookfest

Niciun comentariu încă

 1. miercuri, 17 iunie 2009, 09:20

  Abundă viaţa cotidiană de scenarii. Unele sunt atât de meşteşugit întocmite, încât îţi este greu şi să le crezi şi să nu le crezi.

  Răspunde
 2. jademan
  miercuri, 17 iunie 2009, 13:48

  Numa\’ atât?!… :|

  Răspunde
 3. Daniela
  joi, 18 iunie 2009, 09:24

  Desi nu am citit aceasta carte, am aflat despre acea asasinare a papei. De fapt, se spune ca mai fusese o tentativa inainte, ocazie cu care a fost asasinat Mitropolitul Rus Nicodim (Leningrad).

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *