Cei mai minunaţi sunt, de departe, cei care cred că au dreptate întotdeauna

Gara de Nord. Bucureşti. Azi dimineaţă. Aşteptam trenul de Baia Mare. Întârzierea de 30 de minute e afişată pe tabelul electronic. Doi bătrânei, bine îmbrăcaţi, gen moda anilor ’60, se uitau la tabela cu pricina. Unul din ei, cel mai înfipt, zice „uite, vine la linia 30”, confundând amuzant întârzierea afişată cu linia pe care ar fi urmat să vină trenul. Celălalt, cel mai timid, are o firavă tentativă de zice ceva, întreruptă brusc de celălalt, cel mai înfipt: „păi pe mine mă înveţi cum e cu mersul trenurilor?”. Discuţia, evident, se termină şi cei doi pleacă în căutare liniei 30 din Gara de Nord, Bucureşti, o gară europeană cu limita maximă de 10 linii…

Îi întâlnesc mai încolo pe peronul unde aşteptam şi eu trenul, deci, deduc eu rapid, acelaşi tren pe care îl aşteptau şi bătrâneii, convinşi, deduc eu rapid, între timp, că linia 3o nu există. Mă trag mai aproape de ei, discret. Cel mai înfipt îi spunea celui mai timid: „nu e aşa, hai să îţi spun eu cu punctul de pensie, ascultă-mă pe mine…”.

Cei mai minunaţi sunt, de departe, cei care cred că au dreptate întotdeauna…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Cei mai minunaţi sunt, de departe, cei care cred că au dreptate întotdeauna”

  1. sa vezi tu cand incearca cei cu cae lucrez, beneficiarii serviciilor, ca ei stiu mai bine decat mine, cea de la calculator sau din birou, cand incerc sa le explic de ceau intarziat unele indemnizatii sau de ce le mai trebuie acte etc…..geaba, n-ai cu cine, n-ai cu cine, dom\le!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)