Băsescule, tată, când te-ai controlat ultima dată la cap?

Din păcate ne-am obişnuit prea mult cu scursura care se prelinge din toate găunoasele tenebre ale politicii dâmboviţene ca să ne dăm seamă că trăim într-o mizerie fără seamăm. La noi standardul de discurs politic e flegma, iar cel de democraţie e futu-ţi gura mă-tii. La noi firescul absolut este ceva inacceptabil în alte părţi, în acele alte părţi pentru care, în rarele momente când se uită spre bâlciul românesc, senzaţia de scârbă e atotstăpânitoare.

În mod normal aberaţiile mizere pe care le-a expectorat preşedintele ieri la Naşul nu ar fi trebuit să se întâmple. Într-o ţară normală mă refer. Să fii preşedintele unei ţări membru UE şi să vorbeşti de lovituri de stat fără să dai altă probă decât ceea ce vezi tu pe înserate printre aburii cu care te abureşti singur, aşa cum ai făcut de când te ştii, nu înseamnă politică, ci o imensă flegmă pe care o arunci asupra viitorului pulimii pe care, cică, ca un gherţoi ce eşti, o reprezinţi în cea mai înaltă funcţie în stat.

Să vorbeşti ca preşedinte de lovitură de stat în România anului 2008 înseamnă că neuroniii tăi nu sunt altceva decât grade pe scara cu care se măsoară tăria anumitor lichide. A vorbi ca preşedinte de lovitură de stat fără să aduci nici o probă înseamnă că e vai de capul nostru ca naţiune.

Băsescu dă astfel semnalul începerii nebuniei. Care nebunie o să ne atingă pe toţi, indiferent că ne holbăm ca netoţii la mizeria politică dâmboviţeană sau că ne prefacem indiferenţi pe principiul la fel de tembel că nu avem treabă cu politica.

Nebunia lui Băsescu nu mai este a lui. Este a noastră, a tuturor. Şi, din păcate, dacă în cazul individului mai există doctori care pot face ceva, pentru o naţiune singurul doctor este cel legist căruia îi spunem, fără să ne învăţăm minte niciodată, istorie…

0 comentarii la “Băsescule, tată, când te-ai controlat ultima dată la cap?

 1. cineva Reply

  In cazul lui, nici macar doctorii nu mai pot face ceva. In rest, tot ce ai scris e adevarat. Din pacate….

 2. Mos Califar Reply

  Fiecare natie are conducatorii pe care ii merita.

 3. Constantin Reply

  @mos Califar

  Sintagma dumitale este deja prea uzata si partial adevarata – precum mitul mioritic- pentru a mai fi de actualitate.
  Nu natia toata l-a votat pe T.B. Nici acum nu se stie cu precizie daca macar l-au votat 50 % +1 dintre votanti.
  Nu avem ce face. Trebuie sa acceptam democratia asa cum este ea in esenta ei. Ca altii nu tin seama de ea si tot ei tipa in gura de sarpe iarasi nu a mirare in Romania.

 4. artistu Reply

  E clar ca si el el simte ca ata s-a apropiat tare de par. Si incepe sa faca “balamuc si circ”, pentru ca asa a castigat si acum 4 ani! Insa eu sper ca lumea nu va mai cadea in capcana. Nu de alta, dar in panarama de aseara de la B1TV ne-a cam spus in fata ca suntem prostii lui! Iar din cate imi dauc aminte “vremea dictatorilor” a trecut! :(

 5. alandra Reply

  Nimic din ceea ce ai scris nu poate fi contrazis. Scurt, cuprinzator, si la obiect.

 6. Tehnica Loviturii de Stat « Alandra
 7. O Marie Reply

  Ce dreptate ai,dar nici cu Mos Califar nu mi-e frica,nu a imbatranit degeaba…

 8. io Reply

  ba boule e exact lovitura pe care o anunta turnatorul la limbista in emisiune.

  sictir

 9. violet Reply

  Nebunia, e una…Din pacate, randurile de mai sus sunt dureros de adevarate. Da’ cu prostia, ce ne facem? Pentru ca, dincolo de nebunia personajului, tinta lui a fost, dintotdeauna, prostia…Ce ne facem si cu cei care nu sunt prosti, ci doar orbi?

 10. cetatean Reply

  @Constantin
  Nu toata populatia l-a votat pe T.B. dar multi au stat acasa . Ori ca nu aveau pe cine sau de ce sa voteze , ori nu au fost interesati de vot . Deci ramane valabil “Fiecare natie are conducatorii pe care ii merita.” , pentru ca ori nu ai pe cine sa votezi deoarece tara nu “produce” candidati buni ori nu ne intereseaza . Ma intreb ce o sa faci si tu ca si alti oameni din Romania cand o sa vina votul ? Poti face ceva cu actuala clasa politica ? Sau votam alb ?

 11. Roxana Iordache Reply

  @chinezu. Şi ştii de ce, Cristi? Pentru că nu există alternativă. Cel puţin, nu deocamdată. Şi parcă văd că mai departe se va veni cu surogate.

  Oricum, Băsescu îşi face jocul. Toţi joacă după cum cântă el. El face agenda. El dă temele. Toţi ceilalţi se orientează în funcţie de el.

  Chiar că ne merităm soarta. Deşi unii chiar nu o merită.

  Buba e la sistemul constituţional. Atâta vreme cât nu avem o Constituţie normală, vom avea şi o viaţă politică anormală. Curat constituţională.

  Trăiască Regele!

 12. anonim Reply

  @Roxana,
  Intotdeauna exista o alternativa. Iar despre Constitutie spui exact ce spune si Basescu si el are o comisie pe problemam asta, asa ca…

 13. octavpelin Reply

  Scurt si la obiect.Este inceputul sfarsitului lui Traian Basescu,un individ panicat,speriat,incoltit,si plin de ura impotriva,natiunii romane,el este produsul omului nou creat de regimul de trista amintire al sotiilor Ceausescu,este un impostor,si un oportunist,care-si vede interesele sale personale si al grupului de interese de afaceri care-l sprijina amenintat,si atunci ca un adevarat ultim presedinte comunist,arunca teme,care sa instige la violenta,este un Nero al Romaniei!Simte ca nu va mai prinde un nou mandat dupa alegerile prezidentiale din 2009.Denauzi un batran de la tara care mai urmareste radioul si stirile imi spunea ca ce “Basescu incearca iar sa ne pacaleasca?!,electoratul roman s-a desteptat!

 14. Arhi Reply

  eu zic sa va impacati cu ideea ca va fi presedinte pana in 2014. e erou popular la tara. si voturile de acolo vin, nu de la voi

 15. Darius cel Tulbure Reply

  @Roxana Sunt dispus să te ajut în orice fel dacă vei demara o campanie anti-Băsescu la momentul oportun. Mi-e teamă de Băsescu. Mi-e teamă de români. Şi mi-e teamă că pe 30 noiembrie PD-L va avea 40% din voturi.

 16. cetatean Reply

  @Arhi
  La tara e alta regula la vot : 1. Primesc ceva in mometul votului ( o paine , un salam , o tuica , o amenintare , etc ) . 2. Votul este considerat un eveniment ( ceea ce in orase nu prea mai este ) si in comunitatile mai mici mobilizarea se face mai usor . Acum cativa ani cand am avut de ales intre Vadim si Iliescu cu mana tremuranda am votat pe cel de-al doilea pentru binele tarii – credeam eu . Acum nu mai pot face asta . O sa ma duc la vot ca sa mi-l anulez macar sa fiu sigur ca nu mi se fraudeaza . Consecintele o sa le suport resemnat , pentru nu am nici o solutie in anul 2008 . Daca decid altii pentru noi macar sunt multumit ca si ei o sa traiasca in aceiasi tara cu mine .

 17. dodger091 Reply

  Are numai basini mentale in cap.

 18. dadatroll Reply

  Basescu e ca Bush care e ca Hitler. Basescu e ca Hitler deci nare la ce sa se controleze ca nare cap. Cum nare si nici Bush.

 19. suca Reply

  Cand in Romania anului 2008, Observatorii ONG-urilor sunt pusi la colt. Cand anumitor categorii sociale li sunt ingradite, daca nu interzise drepturi din Constitutia Romaniei… tu iti mai pui problema daca este posibila o lovitura de stat?

  Hai ca sunteti absolut comici. Unii dau legi care sunt anticonstitutionale si voua va e frica de Basescu.
  Nu am sa reusesc sa inteleg logica… este absolut imposibil!

 20. raduideea Reply

  Intr-o mica masura iti pot da dreptate dar afirmatiile facute de un sef de stat sunt intr-o mare masura cantarite cu mare atentie si ele nu fac decat sa aibe efectele scontate.
  Daca voi credeti ca presedintele statului se afla intr-o mare eroare inseamna ca si viata voastra sociala este in aceeasi eroare.
  Afirmatiile belicoase ale alesului’ nu fac decat sa devieze atentia opiniei publice de la lucruri mult mai importante sau chiar sa semnaleze o situatie dificila in care se afla securitatea statului.
  Din fata calculatorului multi sunt neinfricati si se dau zmei, sa nu uitam ca alesul nostru indiferent de cum si unde isi petrece el timpul este reprezentantul oficial al romanilor si ar trebui sa avem putina consideratie fata de acest fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.