Nu vi se pare că PDL începe să semene din ce în ce mai gingaş cu PSD?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

02.09.2008

Adică vorbim în propoziţie despre PDL 2008 versus PSD 2004. Fiecare partid la momentele lor proprii şi personale t1 şi t2 au început în an electoral cam aşa:

să şi-o trag intern la ţurloaie ca cum s-ar fi înfocat hrişca în ai lor hutu şi tutsi
să se zbuciume mai ceva ca codru eminescian pe tema căror dibaci sau zevzeci să fie implantaţi pe liste
să se scurcircuiteze cu plezneli relaţia dintre tătucu de la Cotroceni şi pulimea de partid
să se strice relaţiile cu acea presă şi acei jurnalişti care până mai deunăzi pupau conduru
să încerce cu măsuri disperate şi pe alocuri ridicole să iasă din izolarea politică de partid unic monolit
să îşi descopere brusc şi subit apetenţa verde pentru vadimismul spumant cules târziu şi prea târziu
să simtă că, deşi lucrurile păreau să se pupe spre bunăstarea tuturor, nisipul le cam pleacă de sub picioare
să fie, unii, mai penibili decât ar fi sperat, alţii, vreodată


Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Nu vi se pare că PDL începe să semene din ce în ce mai gingaş cu PSD?”

  1. Ba da. E drept că nu am făcut legătura 2004 – 2008, însă PDL-ul încă de la alegerile locale mi s-a părut (cel puţin) la fel de antipatic ca PSD-ul. Ce să le faci? Ăştia au fost mereu de stânga, chiar dacă pe insignă scria dreapta. Dar ştiu că nu asta te deranjează pe tine; eşti de stânga. :-)

  2. eu zic ca nu. in PDL, tatucu cum ii zici tu nu are aceeasi influenta ca Iliescu in PSD… nu ca nu a avut-o pana mai ieri dar acum sigur PDL cu infuzia de oameni de toate culorile e mai ceva ca o gaina pestrita. la PSD, cu toate convulsiunile, se pastra ceva de stanga si se stia clar cine face jocurile… la PDL, care nu mai are cum sa fie de stanga cu toate radacinile sale, e o chestie de interes. si din pacate, interesul asta e mai important pe termen scurt decat pe termen lung dupa cum s-a obs la faza cu vadim. din punctul meu de vedere nu au decat sa faca hara-kiri cu vadim… ar putea sa-si bage un cutit cu marca PC daca tot tin sa iasa rapid din scena… daca tot PNL reuseste de-un guvern minoritar cu sprijinul PSD desigur tot e bine… macar o sa avem o guvernare liberala cu accente social-democrate ceea ce e un lucru bun cand se apropie alegerile…
    revenind, PSD-ul nu s-a sinucis cu PC, doar a luat teapa. PDL-ul se va sinucide cu PRM-ul daca va continua. Aici nu mai e proasta inspiratie, ci de-a dreptul prostie. Asa ca diferentele sunt evidente.

  3. PSD-ul macar este un partid de stanga, asa cum este el, pe cand PD-L este un fost partid de stanga, care a virat-o spre dreapta, fiind interesat sa acceada in PPE. Au facut asta, fara sa le pese ca electoratul l-a votat ca partid de stanga. Fara a fi inregimentat politic, consider ca PD-L este in cadere libera, la asta contribuind scandalurile prelungite dintre cele doua palate, rezultatele guvernarii defunctei aliante DA si… uite stanga, ba e dreapta!
    O seara buna!

  4. Pingback: Marile spirite se întâlnesc pe undeva. Astăzi chinezu şi Cărtărescu… « Picătura chinezească

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)