Raport săptămânal despre pitici cu Ninja Heroes

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

26.08.2008

Alecu meu, la cei 9 ani ai lui, are un PSP. Pentru cei care nu înţeleg nimic din cele trei majuscule traducerea aşa cum o înţeleg eu este Play Station Portabil. Adică o cutiuţă mică şi foarte deşteaptă pe care poţi juca nişte jocuri în condiţii minunate (am încercat aşa că ştiu). Recent a apărut un joc pentru PSP care se intitulează Ultimate Ninja Heroes 2. Şi cum Alecu meu îl dorea cu ardoare, şi cum noi, părinţii, i-am spus că nu mai pupă bani de la noi până nu se apucă să strângă şi el cât de cât o sumă acolo, Alecu meu s-a gândit cum şi ce să facă.

Şi a găsit o soluţie. A făcut o trecere în revistă a jucăriilor sale şi a ajuns la concluzia că e timpul să se despartă de unele din ele. Adică, mai precis, să le vândă… Le-a sortat, le-a pus preţ, şi-a făcut pentru fiecare câte un mic text de marketing şi a ieşit pe piaţă cu ele. Primii targetaţi au fost copiii din vecini. Nu a prea mers, pentru că Alecu meu cerea cam mult şi, başca, piticii cu pricina nu prea aveau ei bani. A reuşit, totuşi, să vândă cât de cât ceva.

Evident că, mândru precum un păun imperial de spiritul de întreprinzător al piticului meu, am intrat în schemă. Şi am cumpărat două muţunache, pe care i le-am dat Marei mele minunate, precum şi un set de ceva discuri cu ceva desene animate (pe care Alecu se chinuise ceva vreme să le strângă). Alecu a aruncat un preţ pentru lotul respectiv, eu l-am coborât cu vreo 20%. Şi am zis că asta e ultima mea ofertă. Alecu s-a gândit câteva secunde şi a zis: „Accept. Pentru că mai bine iau de la tine cât îmi oferi decât să nu pot să le vând deloc”.

Momente în care inima mea creşte cât China…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Raport săptămânal despre pitici cu Ninja Heroes”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)