Poporul român nu este curajos şi este lipsit de ambiţie

06.062008

Aşa a zis Boloni. Ne putem şi enerva. Dar putem să îi dăm şi dreptate. Ne putem pune pe produs spume la gură. Dar ne putem şi pune pe produs magistrale analize ale devenirii fiinţei româneşti. Putem să-i răspundem lui Boloni “ungur împuţit”. Sau putem să îi răspundem lui Boloni “române, ai perfecta dreptate”. Putem face orice, putem reacţiona oricum la aşa ceva. Sau putem să ni se rupă profund de discuţii dăştea care nu merg la mici şi bere sau de astfel de expozeuri care nu se congruentizează exhaustiv cu ultimul volum al chintesenţei liiceanuistice…

0 comentarii la “Poporul român nu este curajos şi este lipsit de ambiţie

 1. hadean Reply

  cum ar veni, “nu-i frumoasă da-i bătrână”. tot e bine că la un “nu este” avem şi un “este” care să menţină echilibrul :-))

 2. Codruta Reply

  Chiar asa, cum zice Adi Hadean, macar sintaxa e in regula:)

 3. Daniel Reply

  no, si care e problema? nu are voie sa-si dea cu parerea despre poporul din care face parte ca asa zice pasaportul? sau ce? adevarul doare? ca daca stam si analizam, desigur la o bere nu virtual, astea sunt doua din motivele pentru care nu ne miscam undeva… faza e ca aceste necalitati se manifesta mai ales in conditiile in care functia obtinuta depaseste competentele… despre ambitii, nu stiu sa nu existe, dar intrebarea e ce ambitii au romanii… ca daca arunci o privire spre unele retele sociale ambitiile astea au un miros specific… oricum, fara o bere, nu merge discutia asta… e asa seaca :)

 4. anca Reply

  nu-mi place boloni,de loc,de loc:) da amu mare dreptate are!

 5. moshcalifar Reply

  100% corect ce zice Loti Boloni si analizele chiar nu-si au sensul. E parerea lui si cat timp nu scrie despre “lichele” si-l zgandare pe Taher la negocieri pana ii cedeaza nervii “giulesteanului” eu ii dau dreptate :)

 6. alexandru petria Reply

  Are dreptate.

 7. Arhi Reply

  eu zic sa il pedepsim crunt si sa ne ardem recoltele si sa ne otravim fantanile. desigur, vitejeste

 8. razvanserbu Reply

  Adica sa vina ungurii sa ne spuna cum sta treaba?
  Asta imi aduce aminte de bancul cu doi unguri care stateau pe o strada in Sf. Gheorghe. Vine un roman alergand, transpirat si il intreaba pe unul dintre ei unde e gara. Asta ii spune ca nu stie vorbi in romaneste. Romanul pleaca abatut.
  Ungurul 2:
  – Bine bai Ianos, stii destul romaneste ca sa-l indrumi pe saracul om spre gara. Nu ti-a fost mila de el?
  Ungurul 1:
  – Pai, astia spun ca sunt de 2000 de ani aici si nu stiu nici macar unde e gara? :D

 9. manuela Reply

  io cred ca suntem printre putinele popoare care improasca cu noroi in oglinda. si de obicei este ca atunci cand doi se cearta, ghici cine castiga?…ungurii? :o

 10. sfinx667 Reply

  Sa fie clar, lectiile de moralitate nu deranjeaza, insa nu le primesc de la oricine … ” uite cine vorbeste “….chiar asa, curajosul si ambitiosul, pana la un moment dat mi-a placut si l-am respectat, pana intr-o zi, pe care nu am uitat-o si punct.
  Primesc in schmib lectii de la batranii care au in adevar sufletul senin si poate nici o pata …. cu alte cuvinte, vorbele rostite de el, din gura altcuiva le accept, el…sa taca !
  O duminica senina si zambitoare va doresc tuturor.
  respecte,
  Sibilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.