‘tu-le gramatica lor de agramaticioşi!

07.02.2008

Pornind de la excelentul post al lui Vlad Petreanu (nu îl mai laud că scrie atât de bine că dupa aia iar mă ameninţă cu o bere care o să expire până o bem noi) vreau şi eu să îmi dau cu părerea despre raportul CNA, inconturnabilul „Raport de consultanţă privind îndrumarea, coordonarea şi analizarea monitorizărilor efectuate de direcţia de specialitate din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului cu privire la calitatea limbii române folosite în audiovizual”.

Bun. Ca să stabilim lucrurile de la început vreau să vă spun că io la mine pe blog sunt şi CNA şi prim ministru şi preşedinte şi sectoristul din colţ. Aşa că…

Stimate domnilor din CNA,

Ţucu-vă acribia şi, în ultime înstanţă, acribologia. Vreau să vă spună io că dacă nu a-ţi exista, tu CNA, ar trebuieşte să fi fost fostără inventată. Cum altfel să putem săţi mulţumeşte o naţie întreg că cum ne ocrotează voi despre greşelile pe care le face alţii? ‘tu-le gramatica lor de agramaticioşi! Foarte bun face-ţi că nu lăsaţi incorecţii să plimbe limba românească prin gurile lor infeste şi cavitatea lot bucălată de prosteală. Daţile în guri, cum a-r veni, că meritează.

Încheiez repe-de ca să nu vă re-ţin din greaua munci pe care le prestătaţi. Vă asigurez respectuoasă că vă susţinem personal ca să faceţi limba mai curată. Îndrăzneşte io o recomandaţiune: a scos ăştia ceva periuţă de dinte cu asperităţi care curăţă limba. Cu aia a-ţi încercat?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “‘tu-le gramatica lor de agramaticioşi!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)