Numa un pic îi bine şi-apoi iară-i rău

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

20.01.2008

Mi-am adus aminte de vorba asta pe care o spune bunica mea. Bine, ea nu o foloseşte niciodată când e vorba de politică, pentru că bunica mea foloseşte o asemenea vorbă numai când e vorba de lucruri importante. Iar politica nu e atât de importantă pentru ea. Deşi votează de fiecare dată când sunt alegeri, orice fel de alegeri, dar merge la vot aşa cum îşi plăteşte taxele, cum îşi ia medicamentele sau cum face donaţii la cutia milei la biserică. Pentru simplul, dar atât de importantul motiv pentru ea: „pentru că aşa îi bine şi aşa trebe”. Un motiv pe care nu simte deloc nevoia să îl expliciteze…

„Aşa îi bine şi aşa trebe”. La urma urmei acesta este sau, mă rog, ar trebui să fie unul din motivele pentru care ar trebui să facem multe lucruri. Nu să ne tot întrebăm dacă e bine sau nu să facem ceva sau altceva, ce îmi iese mie din treaba respectivă sau dacă merită sau nu. „Aşa îi bine şi aşa trebe” iese din sfera deciziei şi intră în zona firescului. Trebe să facem anumite lucruri pentru că „aşa trebe”. Şi pentru că ele te ajută să treci mai uşor prin viaţă şi să nu ţi se mai pare haosul atât de haos şi nefirescul atât de nefiresc. Şi pentru că fără aceste „aşa îi bine şi aşa trebe” binele şi răul ar devine atât de personale încât nu ar mai fi de folos nimănui.

Aşa e şi cu politica aşa cum o înţelege şi bunica. Politica e din zona lui „aşa trebe”. Şi nu îşi mai pune întrebări suplimentare pe această chestiune. Iar mersul la vot e din zona lui „aşa îi bine”. No questions asked.

Chiar dacă „numa un pic îi bine şi-apoi iară-i rău”…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Numa un pic îi bine şi-apoi iară-i rău”

  1. am avut un profesor de romana la liceu, de care am avut norocul sa ma bucur 4 ani, fiind prima generatie dupa ’89, care nu a mai dat treapta a doua. Un personaj extraordinar domnu’ Filip, asa il chema. Nu ma pricep la scris, dar daca m-as pricepe, cred ca tot nu ar fi suficient-relevant ce-as scrie. Pe scurt, lunea dimineata de la 8, ora de Romana. Intra si zicea „lucrare” :). Noi toti ne manifestam dezacordul si se intorcea spre noi si ne spunea „Dragilor, in viata, daca nu e cum vreti, trebuie sa vreti cum este….” Uneori dadeam lucrare, alteori nu.
    Esential este faptul ca inca descopar situatii in care ma gandesc ca-mi prinde bine ca mi-a spus cineva cuvintele astea :)

  2. Frumos spus amandoi! Si sunt pentru crearea unui blog pentru KMI!
    P.S. Si totusi sa stii ca in politica nu tre sa ne ghidam dupa „asa trebe”, ci dupa „asa trebe, pentru ca…”.
    ;)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)