Poveste despre ambasadorul homosexual Michael Guest

04.12.2007

L-am întâlnit pe Michael Guest acum câţiva ani, într-o excursie de 2 zile pe incredibil de minunata zonă Valea Vaserului din Maramureş. Michael era în concediu, însoţit de partenerul său şi de părinţii ambilor. „Cuplul ambasadorial”, cum la caterincă le spuneau unii români prezenţi şi ei pe acolo, era extrem de agreabil.

În una din serile cu foc de tabără, când lumea era încălzită de la pălincă şi de la vinul excelent de Recaş, unul dintre românii verzi aruncă aşa, ca glumă: „şi dacă vrem să discutăm afaceri le cerem soţiilor să se retragă?”. Aluzie penibil de transparentă la partenerul lui Guest. Ambasadorul, care rupea foarte bine româneşte, s-a făcut că nu înţelege şi a abordat situaţia cu diplomaţie, deşi hohotele românilor prezenţi…

I-am cerut puţin mai târziu scuze lui Michael în numele „minunatului” care l-a jignit. Mi-a spus atunci ceva ce mi-a rămas multă vreme în minte: „Nu e nici o problemă. Suntem obişnuiţi. Măcar la voi, aici, se face totul pe faţă, este evident că nu sunteţi toleranţi faţă de homosexuali. Pe undeva, având în vedere că vorbim, totuşi, despre România, este de înteles. Mai rău e la noi în State. Unde cică sistemul îţi oferă toate drepturile şi nu ar trebui să te simţi discriminat. În fapt, nu e nici pe departe aşa ceva. Iar SUA, spre deosebire de România, au pretenţia de a fi cea mai mare democraţie…”.

De ce mi-am adus aminte de întâmplare asta? Pentru că am citit la Călin Cosmaciuc despre demisia lui Michael Guest din corpul diplomatic din cauza discriminărilor la care sunt supuse familiile de homosexuali.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Poveste despre ambasadorul homosexual Michael Guest”

  1. asta e, administratie republicana.. cand am fost in turul romaniei anul acesta am trecut pe la Densus, unde Guest a donat vreo 20000 de dolari din banii personali pentru a reface biserica, de altfel -se spune- una dintre cele mai vechi din europa, construita pe ruine de templu roman, etc. motivul donatiei a fost faptul ca a vazut o pictura cu Iisus in straie populare. Deci respect total omului. N-are nici o importanta ca e gay, lesbian sau altceva.

  2. Mihnea:
    e un tip exceptional michael
    iar de biserica de la densus nu am ce zice decat ca e absolut superba
    am fost de mai multe ori acolo si de fiecare data ma emotionez

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)