Despre cum au cunoscut chinezii the Romanian Chinaman

V-am spus deja despre Quanzhou Marionette Troup, excelenta trupă de păpușari chinezi, pe care i-am văzut la Festivalul de Sibiu. Și cu care, firește, m-am și întâlnit :D

Eram la conferința de presă. Am aștepta relaxat ca ceilalți jurnaliști să termine cu întrebările și cu interviurile și apoi, sigur pe asul pe care îl aveam în mânecă (de fapt scris mare pe badge :D) m-am dus către cei doi chinezi prezenți la conferință și m-am prezentat, arătându-le ecusonul pe care scria cu litere de-o șchioapă Cristian CHINA Birta. Reacția lor inițială a fost de perplexitate, transformată rapid în bucurie :))

Iar discuția s-a purtat firesc, eu spunându-le despre cât de tare m-a impresionat spectacolul lor, ei zicându-mi că nu am văzut nimic și că dacă ajung la ei în China o să pot vedea spectacole grandioase, cu decoruri și zeci de marionete la lucru. Eu i-am întrebat de câți ani e nevoie să ajungi să fi maestru păpușar, ei mi-au zâmbit și mi-au spus simplu că secretul este să te consideri învățăcel toată viața. Și, firește, că discuția s-a terminat cu invitația cordială pe care mi-au adresat-o de a merge în China și de a-i căuta nepărat, meționând că o să spună tuturor când se vor întoarce acasă că l-au cunoscut pe ”the Romanian Chinaman” :))

Așa că, vedeți voi, am încă un motiv pentru a merge în China :))

Mulțumesc Nebuloasa pentru poze :)

7 comentarii la “Despre cum au cunoscut chinezii the Romanian Chinaman

 1. Marius Matache Răspunde

  Asta e poza din categoria „Suntem multi si peste tot acasa!” :))

 2. Shmen Răspunde

  ce tare :) , un chinez ca tot romanu in china :)

 3. chinezu Răspunde

  @Marius Matache @Shmen
  nu va puteti imagina expresia de uluiala de pe fata lor cand au vazut cum ma cheama :))
  m-am distrat foarte tare :))

 4. Razvan Răspunde

  Bravo, ca de obicei esti tare;)

 5. rAuLiTo Răspunde

  Bine ai venit acasa :))

 6. manuela Răspunde

  mai, io zic sa le dai tema de casa – sa-ti gaseasca in China pe cineva care se numeste Romanu’ :D

 7. nick cannon Răspunde

  Good article. It is rather unfortunate that over the last decade, the travel industry has already been able to to deal with terrorism, SARS, tsunamis, flu virus, swine flu, plus the first ever real global economic downturn. Through everthing the industry has proven to be strong, resilient as well as dynamic, finding new methods to deal with adversity. There are always fresh issues and opportunities to which the business must just as before adapt and behave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: