Jurnalist chemat în instanţă din cauza scriiturii pe blog

Ioska, aka Iosif Buble s-a mai făcut cu un drum în tribunal. Şi nu oricum, ci chemat în instanţă de însuşi Horia Georgescu, secretarul general al ANI, ştiţi voi, instituţia care nimeni nu prea mai ştie dacă mai există sau care e scopul şi durata vizitei sale aci prin spaţiul carpato-danubiano-pontic :D

Ce e amuzant la toata faza asta, sort of speak, este că, în afară de domnul Georgescu şi avocatul lui, nimeni nu prea ştie ce trăznăi a făcut Ioska de trebuie să semneze condica la tribunal :D Pentru că din „acţiune în răspundere delictuală” io unul nu înţeleg nimic. Poate că printre voi sunt şi nişte cunoscători într-ale întortochelilor justiţiei şi ne puteţi explica că cum şi că ce :D

Acuma eu, cu tot respectul pentru instituţia pe care văd că nimeni nu o prea respectă mai nou şi pe care toată lumea o vrea pusă cu botul pe labe, am şi io o întrebare: mai există ANI sau nu? Căci (şi aici îmi asum mizerabila necunoaştere a situaţiei de fapt) habar nu am cum mai e cu statutul ei…

Cât despre ce i-a făcut Ioska lui Horia Georgescu, aşteptăm să ne spună chiar el, pentru că domnul secretar general nu cred că o să o facă. Da fapt, hai să facem chestiunea mai interesantă :D Îl „somez” pe Ioska să ne raporteze de ce este chemat în instanţă, iar domnului Georgescu o să îi trimit un mail chiar astăzi în care o să îl rog să îşi expună punctul de vedere :)

Încă ceva. În ciuda tonului relaxat cu care am scris cele de mai sus, care ton oricum se înscrie perfect în stilul de aici de pe chinezu.eu, chestiunea e serioasă. Pentru că e o combinaţie între ce scrie jurnalistul Iosif Buble în calitatea sa de blogger (căci presupun că de la ceva informaţie de pe blog i se trage) şi modul în instituţiile statului sau reprezentanţi ai acestor instituţii reacţionează la ce scriu bloggeri. Faptul că astfel de „combinaţii” au început să fie tranşate în instanţă este, dacă vreţi, un fel de jurisprudenţă din care obligatoriu, ca blogosferă, avem de învăţat.

Click pe foto pentru mărire.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Jurnalist chemat în instanţă din cauza scriiturii pe blog”

  1. Actiune in Raspundere civila delictuala , pe art 999 – 1003 Cod Civil, adica daca persoană care a cauzat alteia un prejudiciu este obligată să-l repare.

    Mai precis probabil ca nenea Georgescu a fost nemultumit de ceva ce a scris Ioska si l-a dat in judecata ca sa… el stie ce. Ideea este ca va trebuie sa demonstreze : (i) existenţa unui prejudiciu, (ii) fapta ilicită, (iii) raportul de cauzalitate între prejudiciu şi fapta ilicită şi (iv) culpa. (ceea ce nu e deloc usor)

    Oricum actiunea a fost introdusa acum citeva zile iar primul termen e in Ianuarie 2011(ca asa merg lucurile de incet pe la noi), deci are timp sa primeasca citatie impreuna cu chemarea in judecata unde sa afle si el ce-a facut. :-)

  2. de cand nu mai exista legiferate calomnia si insulta prin codul penal, astea sunt caile justitiei. desigur ca in stil mioritic : deloc rapid si eficient! :D

  3. Pingback: Premieră pe chinezu.eu: răspuns oficial la un mail oficial » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

  4. Pingback: Iosif Buble: Îmi protejez sursa şi dacă fac închisoare » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

  5. Fix fas, una la mana ca-i cauza civila, a doua la mana ca daunele sunt limitate la daune reale, a treia la mana ca tre’ demonstrata culpa, per total expunerea lu’ prietenu’ tau ca rezultat al actiunii lui musiu Georgescu e comparabila cu pierderea unui bilet pentru transportul in comun cu doua calatorii din care doar una fusese folosita. Daca musca din gresala din furculita la masa iesea mai rau.

  6. Pingback: Începe să semene blogul meu cu un ziar? » Chinezu - Un chinez ca tot romanu'

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.