Cât de departe suntem de UE?

19.11.2007

Îi mai apucă, din când în când, pe cei din presa occidentală să scrie ceva despre România. Mai ales acum, când, cică, suntem, în minunăţia noastră carpato-danubiano-pontică, tovarăşi de Uniune Europeană cu avansaţii. Cel mai savuros, pentru ei normal, este distanţa eonică dintre ce cere UE şi ce se întâmplă cu adevărat la noi la Romania.

Ultimele două isprăvi jurnalistice de genul ăsta le-a executat The Economist (merci monstru blond pentru pont) şi BBC (via Hotnews.ro). Poate nu ştiaţi că pe drumurile noastre circula 750.000 de căruţe. Sau că peste 1,5 milioane de porci vor fi sacrificaţi în curţile românilor de Crăciun. Citiţi, nu vă sfiiţi. Că merită…

Am şi o întrebare pentru voi. Cam cât de departe suntem, totuşi, de modernitatea clamată de UE? În kilometri, ani lumina, pixeli sau jouli. Cum vreţi voi.

Era să uit. Şi Financial Times, of course. Despre atât de plictisitorul subiect al pierderii fondurilor europene de către România…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Cât de departe suntem de UE?”

 1. Suntem fix la doua generatii, dintre care prima va fi crecuta,educata de noi. Daca e sa facem un mic calcul, aproximez ca mai avem de lucru cam 60-70 de ani.
  In momentul de fata, putem sa avem noi 100 de blocuri de sticla in fiecare oras, 800 euro salariu mediu si tot asa ca… degeaba. Si modernitatea asta e compusa din mai multe elemente. Pe mine ma scoate din minti lipsa de educatie, mentalitatea, sistemul de valori. Carutele vin pe locul 2. Bun loc si asta totusi :)

 2. ha ha. Parca te si vad cu ochii mari cat cepele cand ai citit numarul 750.000 :)
  Intr-adevar, e foarte tare informatia asta.
  Daca eliminam copii, batranii si locuitorii oraselor inseamna ca fooooaaaarte multi dintre romanasii in putere sunt „motorizati” cu carute.
  Acum, ca sa-ti raspund inca o data la intrebare: suntem fix la 750.000 de carute departare.

 3. Hasta la vista, ex-piratule!

  Preşedintele PD, Traian Băsescu, a făcut, duminică, la Cluj, campanie electorală pentru candidaţii pedişti la europarlamentare. Cu o săptămână înainte, liderul PD sărise în ajutorul copiilor săi de suflet de la PLD, într-un miting similar, la Iaşi. Fiind săptămâna finală înainte de dublul scrutin din 25, vizitele din Kuweit şi Emiratele Arabe Unite ale şefului statului au fost amânate pentru ca acesta să-şi poată vedea în continuare de singura calitate pe care şi-o asumă în mod serios, aceea de tătuc al neajutoraţilor portocalii de pretutindeni.

  Nu mă enervează atât faptul că ţara asta nu are preşedinte. La urma urmei, probabil că e prea mult să pretinzi un conducător de la ceea ce încetează, de la o zi la alta, să mai fie o ţară în adevăratul sens al cuvântului. Mă enervează, mai ales, ipocrizia farsorului mărunt care, la Cluj, rostea nonşalant aceste adevăruri, fără a se uita, însă, în oglindă: “Avem o clasă politică ce nu mai poate tracta România către progres. Avem o clasă politică depăşită, o clasă politică ce a ajuns din păcate în urma aspiraţiilor pe care românii le au; o clasă politică ce s-a desprins de realităţile poporului pe care pretinde că îl reprezintă”.

  Ex-piratule, ne mai iei mult de proşti? Eu, unul, m-am săturat până peste cap de implicarea ta pe faţă în campania PD-ului, de cârdăşia ta cu mafia portocalie, care tropăie nerăbdătoare la porţile Palatului Victoria, şi de iniţiativele tale demagogice, fără pic de grijă pentru români şi fără respect faţă de lege! M-am săturat de găselniţele tale gen “Hasta la vista lista”, câtă vreme tu baţi ţara, trăgând după tine o listă de repetenţi! M-am săturat să te aud văicărindu-te cât eşti de oprimat de mogulii presei, în timp ce tu călăreşti ecranele, iar presa aservită ţie linşează orice politician sau ziarist ce îndrăzneşte să ţi se împotrivească! M-am săturat de cruciada anti-corupţie cu sens politic unic şi de arătat paiele din ochii celorlalţi, în vreme ce te faci că nu vezi bârna din ai tăi! M-am săturat de circul în care ne ţii, doar-doar ne vei convinge că e suficient să fii un clovn bun pentru a conduce o ţară!

  Dacă şi tu te-ai săturat de Băsescu, spune-i acum, pe blog, şi duminică, la vot: Hasta la vista, ex-piratule! Citeşte şi dă mai departe!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.