7 soluții de la Google foarte bune pentru procesul de învățare

Dragi părinți, bunici, unchi, mătuși, frați și surori mai mari sau mai mici, învățătoare și învățători, profesori și cadre didactice și oricine ați fi dacă sunteți interesați de ceea ce îndeobște numim educație, vă recomand două lucuri legate de acest articol:

Să îl citiți cu atenție și să vă uitați ce vă oferă fiecare dintre soluții prezentate mai jos.

Să salvați articolul ca să vă aducă aminte și pe viitor despre aceste soluții și să îl dați mai departe celor care ar putea avea nevoie de astfel de soluții

Căci sunt la îndemână. La foarte îndemână, dacă îmi permiteți forțarea limbii române. Doar că lumea trebuie să știe că aceste soluții există. Să afle despre ele. Iar asta puteți face și voi, să dați mai departe informația

Așadar, acestea sunt soluțiile de la Google pe care le las aici să fie de folos tuturor celor care caută folosul pe linie de educație :)

Google Workspace for Education, pachetul profesorilor și elevilor acestora, a fost unul dintre instrumentele care a susținut schimbările prin care a trecut școala românească de la începutul pandemiei. În prezent, în România 5028 de școli din aproape 2500 de localități utilizează Google Classroom, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din școlile din România. Numărul școlilor care utilizează Google Classroom a crescut de aproape 20 de ori de la începutul pandemiei, în primăvara lui 2020. Datele sunt furnizate de Edu Apps, partenerul Google în România pentru Google Workspace for Education.  

La acest început de an școlar, Google Classroom vine cu o serie de îmbunătățiri, care în multe cazuri vin să răspundă cerințelor profesorilor și elevilor care folosesc soluția zi de zi. Începând din această toamnă, profesorii vor putea da mai ușor teme către clase diferite, iar elevii vor avea la dispoziție aplicația Classroom Android în modul offline, ceea ce înseamnă că vor putea să-și facă teme de pe telefon, chiar dacă sunt offline. Mai mult, Google Meet din Classroom va aduce câteva schimbări care vizează siguranța. Una dintre ele este „sala de așteptare”, unde toți elevii dintr-o clasă vor sta până vine profesorul, când vor intra în respectiva clasă online. În plus, cei care nu sunt pe lista elevilor dintr-o anumită clasă vor putea participa la ora online doar după ce vor primi permisiunea profesorului, astfel încât să nu existe participanți neinvitați la oră.   

Copiii, dar și părinții și profesorii au la dispoziție o platformă Google dedicată siguranței online: Eroii Internetului. Aici, copiii, dar și părinții lor, pot învăța împreună, într-un mod interactiv, cum pot naviga în siguranță pe internet. Prin jocuri și alte instrumente distractive, copiii învață principiile de a fi un cetățean digital bun: cum să-și protejeze parolele, cum să fie amabili pe internet, cum să aibă grijă la ce împărtășesc pe rețelele sociale, cum să întrebe pentru a găsi răspunsuri. Aflată în al doilea an de viață, platforma Eroii Internetului vine la începutul anului școlar 2021 cu jocuri și lecții noi, cu un design optimizat pentru învățare digitală și la distanță și cu un „hub” pentru familii, părinții devin partenerii copiilor în explorarea mediului online. Adulții vor găsi aici pentru cum să discute cu copii despre tehnologie, activități pe care le pot face împreună, jocuri etc. Profesorii pot folosi jocurile și lecțiile de pe Eroii Internetului la școală, platforma oferind  aproximativ 30 de cursuri care pot fi utilizate la clasă, pentru a ajuta elevii să exploreze internetul în siguranță. 

Instrumente și sfaturi pentru a îmbunătăți învățarea și educația

Jambord – o tablă virtuală la care profesorii au acces și unde elevii pot lipi stickere virtuale, încărca imagini și comenta în timp real. 

Realitatea augmentată poate fi un instrument care să condimenteze procesul de învățare, să-l facă mai interesant. Practic, elevii pot vedea pe telefon, în 3D, sau chiar în spațiul camerei în care se află, anumite lucruri care li se predau la școală. Sunt disponibile în realitate augmentată animale terestre, acvatice, păsări, dinozauri, sisteme ale corpului uman (digestiv, circulator, nervos, endocrin, respirator, limfatic, etc), structuri celulare (mitocondria, celula vegetală, nucleul celular ori procariota) sau termeni din biologie (globulă roșie, eucariote sau monocotiledonate). Elementele disponibile în realitate augmentată sunt cele la care este afișată opțiunea „Vizualizați în 3D” după căutarea în Google. Mai multe despre cum sa înveți mai bine acasă cu modele 3D și realitate augmentată aici.  

Lens – Elevii pot face o poză unei ecuații sau probleme, iar serviciul Lens le oferă acces rapid la rezultate care să-i ajute, precum ghiduri pas-cu-pas pentru rezolvarea problemei și explicații detaliate pentru a înțelege mai bine conceptele cheie. O alternativă la Google Lens este aplicația Socratic

Family Link – această aplicație îi ajută pe părinți să-și supravegheze copiii atunci când aceștia sunt online și  să stabilească reguli de utilizare a mediului digital pentru aceștia. Părinții pot adăuga pe dispozitivul copilului și un cont de școală al acestuia – pe lângă cel personal, în care sunt trasate reguli de petrecere a timpului liber online – unde să definească ce se întâmplă atunci când copilul folosește dispozitivul pentru școală. De exemplu, dacă pentru distracție are un timp de utilizare a dispozitivului de o oră pe zi, de exemplu, atunci când intră de pe contul de școală – pentru ore online sau teme, să nu existe limită de timp și să aibă acces doar la anumite aplicații și platforme.   

Calculator – Cel „built-in” pe care Google ți-l oferă din căutarea „calculator” poate rezolva multe probleme de matematică. 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “7 soluții de la Google foarte bune pentru procesul de învățare”

  1. The word “FAMILY” plays a vital role in every human life because family comes as a top priority; we are well aware of that. Like a tree has its root, stem, branches, leaf, flowers, the same as the family tree has its structure like grandparents, parents, child, and it keeps continuing from generation to generation. “Family tree,” yeah, just two simple words, but these two words are highly important for everyone’s life.

  2. To follow accurate and exact navigation on your in-dash GPS, get the right maps and directions on your next journey, navigate safely & efficiently, know about terrain contours & elevation, or reach attractions and your all journeys, hotels & restaurants you desire detailed and updated maps. My Dash updates being the reliable companion on every road trip, help you get everything said so far.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.