Este o problemă că 80% dintre români nu au instalat încă un sistem de securitate acasă?

Notă: acest articol face parte din secțiunea de studii, analize, comentarii.

Întreb pentru că discuția pe tema asta mi se pare interesantă. Mai ales pe ideea pe care o văd de multă vreme (de peste 15 ani de când activez în această industrie) pe zona digitală: ”n-are cum să mi se întâmple mie”.

Până ți se întâmplă, desigur. Eu vă recomand tuturor, când vorbim despre internet, să vă instalați o soluție de protecție. Eu folosesc cu încredere Bitdefender 2020, proaspăt lansat. Dar sunt și altele. Ideea este de protecție!

Altfel, situația pe zona de securitate în general la noi în România este după arată cercetarea de mai jos.

Peste 80% dintre români nu au instalat încă un sistem de securitate acasă, potrivit unui sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.

4 din 10 români care nu dispun de un sistem de securitate iau în calcul achiziția și montarea unuia în următoarele 12 luni.

Aproape 52% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul dorindu-și să instaleze în locuințele de vacanță.

Românii preferă sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc. pentru că au înțeles necesitatea și avantajele pe care acestea le oferă. Anul trecut, am înregistrat o creștere semnificativă a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la creșterea vânzărilor Atu Tech până la 7,5 milioane de dolari”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Potrivit sondajului, peste 40% dintre români consideră că este foarte important ca un sistem de securitate să fie dotat atât cu alarmă, cât și cu monitorizare video și, în plus,  să  includă  detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări, control acces.

34% dintre respondenți consideră că este suficient ca un sistem de securitate pentru acasă să fie compus dintr-un sistem de alarmă și unul de supraveghere video.

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate menționate de  respondenții la sondajul Atu Tech sunt: asigurarea unui sentiment de confort și siguranță (33%), supravegherea locuinței atunci când nu e nimeni acasă (31%) și supravegherea împotriva spargerii locuințelor (30%). În acest context, 7 din 10 români consideră că existența unui sistem de supraveghere acasă descurajează infractorii.

Anul trecut, la nivel național, au fost sesizate peste 23.000 de infracțiuni de furt din locuințe, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române, iar în prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infracțiuni de furt din locuințe.

Potrivit Poliției Române, analiza infracțiunilor de furturi din locuințe evidențiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârșirea unor astfel de fapte.

De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarilor în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție, precum instalarea unui sistem de securitate.

Potrivit sondajului, mai mult de o treime dintre români ar fi dispuși să plătească între 400 și 600 de lei pentru achiziția unui sisteme de securitate pentru acasă, aproape un sfert (24%) între 800 și 1000 și 23% ar putea aloca peste 1.000 de lei pentru a avea locuința securizată.

Valoarea medie a comenzilor înregistrate de Atu Tech în magazinul online A2T.ro este de 1.000 de lei, clienții preferând sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultimă generație, cu softuri și aplicații mai prietenoase, ușor de folosit și care permit o configurare rapidă. Tendința actuală este spre achiziția de produse și sisteme Smart Home, astfel că producătorii de sisteme de alarmă au început să integreze funcții smart în alarmele profesionale”, mai spune Sorin Felea.

Aceeași tendință, de a integra noi funcții și noi tehnologii, dar fără a face modificări la preț, se regăsește și în categoria sistemelor de supraveghere video, în cele din urmă, aceste tipuri de produse devenind tot mai accesibile.

Cele mai vândute produse în magazinul online A2T.ro sunt sistemele de supraveghere videosistemele de alarmă și kit-urile complete de automatizări de porți.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizați. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România.

Metodologie

Sondajul de opinie „Cum preferă românii să își securizeze locuințele” a fost realizat în mediul online, la solicitarea Atu Tech (A2T.ro), în intervalul 10 – 15 iulie 2019, pe un eșantion de 1.856 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban și rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.

Despre Atu Tech (A2T.ro)

Atu Tech (A2T.ro) este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri. Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari.

Magazinul online A2T.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc.

Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.