28.05.2017

Mulțumiți-le părinților atâta vreme cât îi mai aveți în viața voastră…

Complicată chestiune relația dintre părinți și copii… Așa, la prima vedere, ar părea că, atunci când zicem copii, ne referim doar la cei mici. Și, parțial, așa este. Numai că, vedeți voi, indiferent de vârsta copilului, părinții o să îi fie părinți toată viața :)

Când suntem mici, nu realizăm cu adevărat cât de multe sacrificii au făcut părinții pentru noi. Cumva luăm aceste gesturi de parcă ni se cuvin, de parcă așa este normal. Și, parțial, așa este. Numai că, vedeți voi, de fiecare dată când un părinte renunță la ceva pentru ca odraslei să îi fie mai bine, ei bine, de fiecare dată un ”mulțumesc” se naște și rămâne undeva agățat în timpul sufletului, în vârsta devenirii…

Unii dintre noi nu mai avem cui să spunem ”mulțumesc”. Deși ne-am dori din tot sufletul. Dar tot zicem acest cuvânt. În gând. În lipsă. Cu speranța că de undeva, de sus, părintele se uită și ne zâmbește. Și ne binecuvântează.

Pentru cei dintre voi care mai aveți părinți care v-au crescut cum au putut ei mai bine, am un îndemn: mulțumiți-le. Chiar dacă nu aveți un motiv evident și actual să faceți asta. Mulțumiți-le doar pentru că sunt părinții voștri. Și pentru că, dincolo de imperfecțiunile de care au dat dovadă cândva, rămân părinții voștri. Care vă iubesc așa imperfecți cum și voi, la rândul vostru, sunteți :)

Mulțumiți-le că există. Că încă există în viața voastră. Mulțumiți-le că vă puteți bucura încă de zâmbetul lor, de dojana lor, de stilul lor (mereu și mereu enervant…) de a vă atrage atenția asupra unor chestiuni pe care voi nu le vreți discutate, spre exemplu. Mulțumiți-le că fac asta. Pentru că o să vină momentul când nu o să le mai puteți mulțumi altfe decât în gând și cu speranța că de undeva, de sus, părintele se uită și vă zâmbește. Și vă binecuvântează.

Pentru cei dintre voi care vreți să faceți aceste mulțumiri publice, Provident a lansat emoționanta campanie ”Mulțumesc părinților.

Puteți câștiga premii în valoare de 500 de lei. Dar, sincer, cred că răsplata nu este neapărat asta. Ci faptul că vă mărturisiți sentimentele pe care le aveți față de părinții voștri, că le puteți mulțumi public. Și că ei o să vadă asta. Și că, stingheri, o să își șteargă o lacrimă ivită în colțul ochiului și o să spună, abia șoptit, ”dragul mamii”, ”draga mamii”, ”dragul tatii”, ”draga tatii”, după caz. Căci părinții așa se adresează copiilor lor, indiferent de vârstă :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

După aproape 25 de ani de băut bere, vă spun că…

Ia uitați cum scrie fiul meu și spuneți-i dacă să își deschidă un blog sau nu :D

Un comentariu

  1. sâmbătă, 18 martie 2017, 10:42

    Asa cum multi parinti considera copiii ca pe o proprietate a lor, si multi copii considera ca parintii sunt obligati sa faca tot ceea ce fac. Ca sa ajungi sa spui cuvantul Multumesc unui parinte cred ca trebuie sa ajungi tu mai intai sa intelegi ce inseamna sa fii parinte si ce inseamna tot ceea ce faci pentru copiii tai: sacrificii, renuntari, etc.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *