Vorba cu ”cine nu are bătrâni, să își cumpere” e mare, mare adevăr. Căci bătrânețea, pe lângă alte neajunsuri (pe care, între noi fie vorba, cam încep să le simt :D), vine cu experiența. Mă rog, în limbaj mai modern, îi zice know-how, dar nu cred că la asta se gândeau inventatorii proverbului :))
Când zic bătrânețe, nu mă refer la vârsta din buletin (și nici proverbul nu cred că se referea la anii din calendar), ci la – dați-mi voie să bag un clișeu – bagajul de cunoștințe pe care îl ai la un moment dat. Pentru că, sunt sigur, ați văzut și voi oameni în vârstă care erau pafariști acuți pe anumite domenii pe care, teoretic, ar fi trebuit să fie brici, așa cum ați văzut și tineri (puștani cu caș la gură, cum le zic cei din prima categorie), care sunt sclipitori și știu mult mai multe decât bătrânii.
Eu sunt mare fan al tinerei generații și o zic de fiecare dată când am ocazia. Am reușit – asta fiind una din marile mele realizări profesionale, dacă vreți – să aduc lângă mine niște tineri de mare angajament, în mai toate etapele vieții mele. Deși, mă rog, este chestiune de perspectivă: poate ei mi-au făcut cinstea să mă lase să stau pe lângă ei, cine știe… :) Și i-am văzut la lucru, îi văd la lucru. Și cred cu tărie că ei sunt cei care pot să construiască o Românie mult mai trainică (am ales cuvântul bine, poate o să explic pe larg cândva…) decât am putut noi, generațiile dinaintea lor, să o construim. Am mare încredere în asta!

Doi dintre tinerii, pe care îi apreciez corespunzător, sunt Dragoș Asaftei și Alex Filip. Sigur îi știți, ați mai auzit despre ei, căci sunt, așa cum ne-a învățat serialul, și tineri și neliniștiți :)) Îi știu pe amândoi de ani buni și le-am apreciat mereu două trăsături care mie mi se par fundamentale pentru a reuși ceva cu adevărat: entuziasmul și încăpățânarea că ce fac este bine.
Eu zic să îi urmăriți pe cei doi, dacă nu o faceți deja. Pentru că ei fac parte din categoria mea favorită de oameni: cei care fac lucruri, nu doar se uită la alții cum le fac.
Ultima lor ispravă este Bucharest City App este aplicația gratuită care aduce orașul pe smartphone-ul tău, cu informații exacte și personalizate despre orice activitate de timp liber: evenimente, restaurante, cafenele, pub-uri, cluburi, magazine, atracții turistice, spa-uri și multe altele, toate atent selecționate și actualizate în timp real.

Creată și dezvoltată de Eventur Group în colaborare cu Eventya, aplicația vine ca o continuare la scară mare a paginii de Facebook Travelers of Bucharest, care prezintă poveștile turiștilor străini din București și care a crescut organic într-un singur an la 14.000 de fani, și a ghidului Bucharest City Guide ajuns deja în mâinile (varianta tipărită) și pe monitoarele (varianta digitală) a peste 15.000 de persoane.
Alex Filip (General Manager, Eventur Group):
„După sute de întâlniri și discuții cu turiști străini pe străzile Bucureștiului, dar și cu numeroși prieteni români, am realizat necesitatea unei aplicații complete pentru capitala noastră, una care să adune toate informațiile necesare pe telefonul mobil oricui are nevoie și care să joace totodată rolul unei rețele sociale. Este intuitivă, complexă și foarte prietenoasă, salvează mult timp din programul celor care își doresc să se bucure de tot ce are de oferit acest oraș la fel de frumos și viu ca orice altă destinație europeană importantă. Așadar, începând de astăzi, toți oamenii din București (români sau străini) au un nou prieten digital, Bucharest City App, prin intermediul căruia pot descoperi locuri și prieteni noi.”
Dragoș Asaftei (Executive Manager, Eventur Group):
„În primii ani petrecuți în București, ca student, scoteam telefonul din buzunar zilnic de zeci de ori pentru a căuta adrese, afla numere de telefon și verifica hărți. E un oraș mare ce mănâncă mult timp, așa că perspectiva unui prieten virtual care să simplifice toate aceste lucruri adunându-le într-o singură aplicație va fi foarte utilă. E un proiect la care lucrăm de mai bine de 6 luni și în care sunt implicați 19 oameni, iar rezultatul mă bucură. Bucureștiul avea nevoie de o asemenea aplicație. Și în sfârșit o are!”
Bucharest City App este disponibilă gratuit în Apple Store (iOS) și Google Play (Android), dar și într-o variantă web. Proiectul a fost dezvoltat din inițiativa echipei Eventur și susținută 100% din fonduri proprii.
2 thoughts on “Cine nu are tineri, să își cumpere! Caz aplicat: Dragoș Asaftei și Alex Filip”
Cristi, sa stii ca motivatia noastra rezulta foarte mult si din sprijinul tau pe care ni l-ai oferit de atatea ori. Sa tot avem oameni ca tine pana langa noi. Si speram ca tot ajutorul sa ti se intoarca inzecit.
Pingback: HomeFest, primul festival jucat în sufragerii și dormitoare - Cristian China Birta