Vă simțiți în stare să alegeți doar 5 prieteni de pe facebook în care aveți încredere?

Am făcut testul ”Dunbar Edge”, conceput pentru Samsung de profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford privind numărul de persoane din cercul social cu care puteți ține o legătură strânsă.

Potrivit teoriei lui Dunbar, mintea umană poate gestiona 150 de persoane, într-un anumit moment. Dintre acestea, doar 15 persoane pot fi considerate apropiate și doar cinci sunt persoanele pe care ne putem baza indiferent de situație.

O să vedeți că sunteți puși în niște situații delicate și trebuie să alegeți, pentru fiecare situație în parte, un prieten de pe facebook pe care vă puteți baza. Să alegeți bine, deci. Cu mențiunea că trebe să aveți sunetul pornit când faceți testul. O să vedeți voi de ce :D

Eu i-am ales, în ordinea provocărilor, pe Vlad Dulea, Cristi Florea, Dana Dulea, Marius Matache și Claudiu Ciobanu (Kooperativa 2.0, firește). De ce pe ei? Păi vedeți și voi provocările din test și apoi putem povesti :D

dunbar edge

”Dunbar Edge” este un test online care vă arată care sunt cei mai buni prieteni în care puteți avea încredere, indiferent de situație. Aceștia pot fi apoi selectați ca ca top cinci contacte cu ajutorul funcției unice People Edge disponibilă pe smartphone-urile Samsung Galaxy S6 edge și S6 edge+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.