Soluții de afișaj digital de la Samsung pentru malluri și retaileri

Samsung Electronics România prezintă ultimele tendințe în ceea ce privește soluțiile de afișaj digital, dezvoltate special pentru a le oferi vizitatorilor o experiență interactivă și personalizată. Samsung este de șapte ani lider pe piața Smart Signage din România, contribuind activ la evoluția și maturizarea pieței, setând noi standarde și oferind cele mai bune soluții pentru fiecare  business în parte, permițându-le clienților să răspundă cât mai bine cerințelor consumatorilor.

„Digitalizarea pieței e un proces pe cât de natural, pe atât de complex. Nu mai este de ajuns să înlocuim afișele clasice de hârtie cu ecrane. Acum, mai mult ca niciodată, este necesar să facem pasul următor și să le oferim clienților noștri soluții complete. Ne asumăm așadar și statutul de consultant și oferim soluții integrate de business, nu doar ecrane inteligente. Vom continua să susținem procesul de digitalizare prin noi produse și servicii inovatoare,” a declarat Mihai Tamaș, Head of B2B Division, Samsung Electronics România, în cadrul conferinței Samsung Smart Trends Hub – Leading the Retail Revolution.

Piața de afișaj digital se află pe o pantă ascendentă, atât la nivel global, cât și local, iar Samsung își extinde constant ecosistemul de parteneri pentru a le oferi companiilor nu doar sisteme hardware de afișaj digital, ci soluții complexe și complete pentru realizarea și gestionarea conținutului.

 

„Este un semnal pozitiv că astfel de soluții încep să fie din ce în ce mai întâlnite pe piața locală. Mall-urile și retailerii de fashion sunt early adoptrrs, iar zona de banking începe de asemenea să fie interesată de aceste soluții. Am mai implementat totodată proiecte interesate pentru companii inovatoare din domeniul HoReCa,” completează Tamaș.

Dintre soluțiile care se află în prezent în tendințe, cele mai întâlnite sunt digital interaction, fie ca vorbim despre aplicații mobile sau ecrane cu aplicații inteligente, digital concierge – iar aici ne referim la mesele de tip wayfinding din mall-uri sau la aplicații interactive pentru configurarea unui produs, precum și zona de augmented reality, care le permite retailerilor să își promoveze produsele într-un mod mult mai atractiv.

Experiența interactivă în magazine

„Astăzi, consumatorul este la un click distanță. Totul este mobil, iar decizia de cumpărare se produce acolo unde consumatorul se află. De aceea, și așteptările consumatorilor de la retaileri sunt altele, iar experiența acestora în magazin trece printr-o modificare dramatică de paradigmă. Magazinul nu mai este doar un loc de achiziție, este un loc al experiențelor și un punct de convergență dintre online și offline,” a declarat Vincent Slevin, Head of European Retail Strategy, Samsung Electronics Europa.

Pentru a oferi un timp cât mai plăcut în magazine, Samsung a dezvoltat soluțiile Smart Signage ce pot fi amplasate pe totemuri, la intrarea în spațiile comerciale sau în interiorul magazinelor, pentru a afișa informații despre o anumită gamă de produse.

Totodată, acestea pot fi montate în structuri video wall, pentru un efect de amploare. Toate acestea pot comunica în timp real cu aplicațiile de pe smartphone-urile vizitatorilor, afișându-le notificări și oferte speciale în funcție de interesele și istoricul lor de cumpărare.

Mai exact, aplicațiile de shopping online pe care le folosesc utilizatorii se pot conecta automat cu soluțiile Smart Signage din spațiile comerciale pe care utilizatorii le vizitează.

De exemplu, cabina virtuală dezvoltată de Samsung se poate conecta cu smartphone-ul utilizatorului și poate afișa un istoric de cumpărături al acestuia, sau îi poate sugera articole complementare cu ceea ce utilizatorul probează la momentul respectiv.

Interacțiunea digitală cu diferite produse ale magazinelor crește rata de achiziționare a acestora cu 32% și face ca timpul perceput petrecut în magazin să fie mai redus cu 35%, ceea ce se traduce într-o experiență mai confortabilă în spațiile comerciale. În plus, aceeași interacțiune digitală are o contribuție majoră la fidelizarea clienților, rata de reachiziționare a produsului crescând cu 33%.

Solutii afisaj digital
Solutii afisaj digital

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.