Știați că există o piață în București unde puteți cumpăra pătrunjel cu cardul?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi se pare foarte tare faza asta. Adică la Piața Hala Traian din București poți plăti cu cardul legumele sau/și fructele pe care le cumperi de la tarabă. Aveți mai jos un film despre chestiunea în cauză, pe care vă recomand să îl urmăriți, cu mențiunea că dialogul dintre cei doi piețari este unul de mare angajament :))

Și acum informațiile oficiale despre ispravă.

Demersurile MasterCard de încurajare a plăților cu cardul au determinat implementarea primului POS într-o piață din Capitală. Astfel, începând cu 11 decembrie, în Piaţa Hala Traian din sectorul 2, București, posesorii de carduri au ocazia de a plăti cu cardul pentru legumele, fructele şi verdeţurile cumpărate.

Pe plan naţional, MasterCard a susţinut în permanenţă initiaţive de stimulare a plăţilor electronice oferind consumatorilor informaţii despre beneficiile la nivel personal ale utilizării cardului, precum rapiditate și siguranţă, subliniind totodată şi efectele benefice asupra creșterii gradului de fiscalizare.

În 2015, în contextul local, în care românii utilizează de patru ori mai puţin cardurile pentru a efectua plăţi la comercianţi comparativ cu media Uniunii Europene, conform datelor furnizate de Banca Centrală Europeană, MasterCard a adaptat platforma educaţională – EduCard – lansată în 2009 pentru promovarea plății cu cardul cu componente dedicate pe zona de educație financiară și promoții pentru încurajarea cumpărăturilor pe bază de card.  Toate aceste acțiuni sunt menite să schimbe statisticile care anul trecut arătau că, în medie, 14 tranzacţii de plată pe fiecare card emis de băncile locale, aducandu-ne mai aproape de media europeana a fost de 60 de tranzacţii.

Experimentul <piaţa> a pornit ca un proiect pilot, însă reacţiile pozitive au condus la implementarea permanentă a unui POS într-o piaţă, devenind astfel o realitate și un lucru normal pentru cumpărătorii de la Piaţa Traian. Proiectul vine în completarea acţiunilor şi a campaniei #doarcucardul desfăşurate pe parcursul acestui an, cu scopul de a stimula plățile cu cardul. Suntem încântaţi să le oferim posesorilor de carduri MasterCard și Maestro posibilitatea de a realiza plăți într-un mod uşor și sigur la piață. Iar tehnologia contactless le va oferi o  experienţă şi mai rapidă”,  a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard pentru România.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)