Dacă vreți să ajutați copiii bolnavi, MOL România vă poate sprijini financiar

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Pe data de 1 octombrie 2015 s-a lansat a șaptea ediție a Programului MOL Pentru Sănătatea Copiilor, marca MOL România, în colaborare cu Fundația Pentru Comunitate. Scopul acestui program este de a sprijini financiar proiectele terapeutice dedicate copiilor grav bolnavi sau aflați în proces de recuperare, după ce au suferit afecțiuni severe:

Prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, o organizație non-guvernamentală poate beneficia de o sumă de maxim 20.000 lei sub formă de pre-finanţare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2015 – august 2016.  De la înființare și până în prezent, prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor s-au acordat peste 1.760.000 de lei ONG-urilor care au derulat proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 8.000 de beneficiari în activitățile lor.

Iată exemple de proiecte finanțate anul trecut:

  • Asociația Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu a implementat primul proiect de Spital Cântător din România pentru 88 de copii aflaţi în îngrijiri de sănătate şi tratament de specialitate și a inclus 80 de aparținători din familiile acestor copii. Derulând tot un proiect de meloterapie, Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara a realizat o premieră, combinând această terapie cu hipoterapia în colaborare cu Asociația Horsemotion.
  • Asociația de călărie terapeutică Hip-Tep din Aiud, Asociația Horsemotion din Timișoara șiAsociația Equus din Carei au oferit servicii gratuite de hipoterapie pentru 80 de copiii cu diferite dizabilități și au contribuit la organizarea primei conferințe naționale de hipoterapie.
  • Proiectul implementat de Asociația Little People România, Aventura Leului Curajos, a fost extins la Secția Clinică de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Mureș.
  • Peste 80 de copii hipoacuzici, purtători de aparate auditive convenționale sau de implant cohlear, au beneficiat de proiectul de terapie prin teatru al Asociației Audiosofia din București, participând și în două tabere și prezentând trei spectacole.
  • Fundația Hospice Emanuel din Oradea și Asociația Lumina din Luncani, Bacău, au derulat proiecte pentru 45 de copii diagnosticați cu boli amenințătoare de viață sau boli limitatoare de viață.
  • Terapiile combinate au servit îmbunătățirea situației a 90 de copii care frecventează centre de reabilitare din zona Ciucului și din Covasna. Asociația Prosperitas Vitae și Asociaţia pentru Protecţia Familiei Életfa au urmărit creşterea efectelor benefice ale diferitelor metode de terapie.
  • Asociaţia Kozmutza Flóra din Cluj a implementat proiectul de Hidroterapie pentru 10 copii cu deficiențe multiple și cu autism, școlarizați la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz, incluzând 10 studenți voluntari.
  • La unicul centru de boli rare din țară, Asociația Prader Willi din Zalău a organizat ședințe de terapie prin artă pentru 45 de copii. Prin proiectul Asociației Licuricii din Suceava, au beneficiat de terapie prin artă 20 de copii cu diabet.
  • Terapia asistată de animale (câini și ecvide) a fost oferită prin proiectele derulate de Asociația Elfi din Miercurea-Ciuc și Asociația Umanitară Ioana din Clopotiva, Hunedoara, beneficiari fiind 54 de copii din centre de plasament și centre de pedagogie curativă.

Acestea fiind zise, dacă aveți un ONG și o idee bună, prin care puteți ajuta niște copii care au cu adevărat nevoie, nu ezitați să vă înscrieți.

Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 30 octombrie 2015, iar fondul total al sponsorizărilor este de 313.500 lei.

unnamed

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)