Boala omului modern, durerile de spate – ce facem și ce ar trebui să facem

Nu știu voi, dar eu am tot auzit diverse persoane care se plâng că-i supără spatele. Chiar și eu am fost printre ele la un moment dat. Mulți dintre noi stau ore-n șir la birou, gârboviți și concentrați, fără să ne dăm seama prin ce trece săraca noastră coloană. Dragii mei, câte cutii binefăcute ați ridicat atunci când a trebuit să vă mutați? Dragele mele, de câte ori v-ați contorsionat cu plasele de cumpărături? Și astea sunt doar câteva exemple. No, păi ne mai e de mirare că ne dor șalele?

Acum că ăsta e ritmul vieții, n-avem ce face, ne adaptăm, dar trebuie să mai avem și grijă de noi. Aici e baiu’, că încercăm să ne tratăm singuri ba cu leacurile de la bunica (vă amintiți sigur de săculețul cu sare caldă pus pe spinare), ba cu tot felul de unguente sau geluri. Nu zic că nu calmează durerea, dar focarul problemei rămâne și vă poate complica viața. Nu mai vorbim despre fazele cu ”am văzut pe net” căci mă nevrozez când aud de astea. Cum să te lași pe mâna netului când vine vorba despre sănătate, îmi scapă profund…

Voi știați că cele mai des întâlnite “deranjamente” ale coloanei sunt scolioza, spondiloza sau hernia de disc? Care pe lângă faptul că sunt extrem de dureroase, nu vă lasă în niciun fel să vă bucurați de viață. Fie că ți se întâmplă ție sau cuiva drag, în  cazuri de genul trebuie să știi la cine să apelezi.

Dr. HiertzVă povesteam eu mai demult despre Intermedicas, clinica românească de second opinion și de programul lor de Visiting Professors prin care aduc în fiecare lună cei mai cei medici de peste hotare pe plaiurile noastre mioritice.

Mi-a șoptit o vrăbiuță că luna viitoare vă poate vedea un doctor din Austria, ultraspecializat în afecțiunile coloanei. Dr. Helmut Hiertz, pe numele său, este neurochirug cu o experință căreia îi puteți da votul de încredere. Mi-a ajuns la urechi unul dintre cazurile sale, al unui domn care s-a luptat 25 de ani (o viață de om) cu durerile scoliozei, iar boala se agravase atât de rău încât orice mișcare era un chin. Intervenția lui dr. Hiertz i-a corectat coloana și acum omul e bine, mersi.

Așadar, sfatul meu pe ziua de azi pentru voi este: nu lăsați durerea să vă dea pe spate! Până una, alta, vă doresc o lume de sănătate.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.