Bogdan Dăscălescu mă trimite în Thailanda. De cinci ori!

Bogdan Dăscălescu este unul dintre cei mai dilimandroși oameni pe care i-am cunoscut. Serios. Adică l-am considerat atât de lovit cu pucul încât am făcut și o emisiune cu el. Una luuuuuungă. Pentru că nu m-am îndurat să îl opresc din câte avea de povestit :) Chiar vă recomand să o urmăriți, e colea mai jos, ca să vedeți pe unde și mai ales CUM a umblat omul ăsta.

L-am rugat pe Bogdan să îmi dea 5 motive pentru a merge în Thailanda. Nu că aveam nevoie să fiu convins sau ceva :)) Căci deja sunt cu AMR 7 zile până să ajung acolo :D Dar am zis că e mai bine să fiu ”fezandat” de oameni care chiar au ajuns acolo. De aceea l-am rugat pe Bogdan să îmi scrie câteva rânduri și îi mulțumesc mult pentru că a acceptat. Cu mențiunea că am mai primit recomandări pentru #PrinThailandaMea de la Brad Florescu și de la Răzvan Marc și că mai sunt câteva  pe vine cum ar veni :D

Să îi dăm, deci, cuvântul lui Bogdan Dăscălescu:

greu sa gasesti 5 motive pentru care sa vizitezi Thailanda. De fapt, nu e greu sa le gasesti, e greu sa le alegi, sa le categorisesti, sa vezi care e mai important decat celalalt. Pentru ca sunt o multime. Doua multimi :)

Anyway, o sa incerc:

1. Erawan National Park – unul dintre cele peste 200 de parcuri nationale pe care le au aici (fiecare dintre ele un motiv intemeiat sa vii in Thailanda), acesta este poate cel mai frumos. E raiul pe pamant. Pe bune, nu glumesc. O serie de cascade, asezate pe 7 niveluri.

2. Istorie – Thailanda este unul dintre statele din SE Asiei care nu a fost niciodata colonie a puterilor europene. Regii Thailandei au fost in relatii bune cu acestea, asa ca au reusit sa mentina autonomia tarii intacta. In urma acestor regi si civilizatii, au ramas o multime de temple si ruine foarte faine. De exemplu Ayutthaya, care pe la 1700 era unul dintre cele mai mari orase din lume, avand aproape 1 mil de locuitori

3. Nordul Thailandei – in general cand te gandesti la Thailanda iti vin in minte plaje, palmieri, sezlonguri si alte asemenea. Dar adevarata Thialanda este in nord. Orase micute, precum Sangkhlaburi, fara o istorie neaparat bogata, dar care au farmecul lor, te fac sa te indragostesti de tara asta.

4. Oamenii – Inevitabil, trebuia sa vorbesc si despre oameni. Pentru ca ei sunt un real motiv pentru a vizita Thailanda. Din nou, cei din zonele mai putin turistice sunt mai autentici, mai interesati de tine ca om, si nu de tine ca turist. Si cateodata vor doar sa faca o poza cu tine, cand te vad conducand un Tuk Tuk.

5. Ceilalti calatori – Dupa 4 luni petrecute aici, majoritatea calatorilor pe care i-am intalnit (si nu vb de turisti, e o diferenta ;) ) au o singura dilema: unde calatoresc mai departe? Este o mentalitate dezarmanta, o libertate care te molipseste si te face si pe tine sa te gandesti daca vrei cu adevarat sa te intorci acasa sau poate ar trebuie sa o iei la pas in jurul lumii. Si apoi legi prietenii cu ei, calatoriti impreuna 2 saptamani, impartiti aceasi mancare, cort, tigara, bere, frig, soare, oboseala. Si vine vremea cand te desparti, trist. Si apoi intalnesti alti astfel de oameni. si o iei de la capat!

2 comentarii la “Bogdan Dăscălescu mă trimite în Thailanda. De cinci ori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: