Salut cu drag inițiativa castlebreak.ro. Dar o și critic puțintel…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Primesc tone de comunicate de presă și de informări și de mailuri, cum vreți voi să le ziceți. Pe unele pur și simplu nu le înțeleg, adică jur că nu pricep ce vor de la viața mea. În cazul altora îmi dau seama din subject despre ce este vorba, dar mă apuc să analizez chestiunea, căci așa m-a învățat pe mine viața, să stau să cujet măcar 1 minut jumate. Și există cazuri în care, pe stilul din Jerry Maguire, în care you had me at hello, cum ar veni, adică văd din subject despre ce este vorba și îmi place instant.

Așa am pățit și cu mailul în care eram informat că s-a lansat castlebreak.ro. Adică nu îți trebe studii de pneumateutică pentru a-ți da seama despre ce este vorba :)) Și, evident, mi-a plăcut din prima o asemenea inițiativă. Am intrat pe site și pe pagina de facebook mai mult să văd care este oferta la zi, ca să spun așa, adică la ce castele se merge în perioada următoare. Și am găsit că următoarea excursie se intitulează ”Zestrea Transilvaniei” (1-3 mai) și că, din punct de vedere al obiectivelor de vizitat, presupune un traseu superb și la  un preț chiar bun, 435 lei. Doar că – și aici vine partea cu critica – ritmul este unul infernal.

Par egzamplă, pentru vizita la Palatul Brukenthal din Avrig este preconizată 1 oră. Doar o 1 oră. Ceea ce, oricum o dai, este teribil de puțin. Eu am fost pe acolo și am stat 3 ore și un pic și tot aș mai fi stat. Dar hai să lăsam Avrigul și să ne uităm la cele 2 ore pentru Castelul Huniazilor din Hunedoara. Doar 2 ore. Dar să lăsăm și Castelul Huniazilor și să vă spun că pentru a vizita splendida Cetate Alba Iulia (am declarat-o oficial cea mai frumoasă din țară) aveți doar 1,5 ore. Păi atâta îți ia doar să înconjori Cetatea la pas :))

Desigur, înțeleg acest program foarte militar, ca să zic așa. Pentru că, la cum înțeleg eu, un astfel de traseu este unul ca la degustare, dacă vreți. Adică ajungi prin locurile alea, le vezi din goana calului și decizi dacă vrei să vii cu adevărat să le vezi. Sau nu, după caz. Căci, altfel, mi se pare că acești vizitatori pe repede înainte ar comite o gravă eroare să nu revină în toate locurile acestea. Căci, pe lângă cele menționate mai sus, puteți ajunge în extraordinarul loc numit Arboretumul din Simeria (și aici te poți pierde câteva ore lejer), splendidele galerii romane din Roșia Montana (mai ales pentru pasionații de istorie, alea sunt incredibile!), uluitoarea salină de la Turda sau splendida zona Cheile Râmețului. Doar din enumerarea asta și vă dați seama că în fiecare din locurile astea ați putea sta o zi încheiată fără probleme :)

Ca să sintetizez: salut cu mare drag inițiativa castlebreak.ro, chiar cred că ajută acea categorie de români care nu a ajuns în locurile propuse de organizatori și care vrea să se informeze pe scurt și, iată, la fața locului, în vederea unei reveniri temeinice și corespunzător aprofundate.

Succes, deci!

IMG_9191

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Salut cu drag inițiativa castlebreak.ro. Dar o și critic puțintel…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)