Nu contează originalul, contează cine face coverul. Vezi Wayne Krantz – Good Piranha/Bad Piranha

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Foarte fain experimentul chitaristului Wayne Krantz pe albumul “Good Piranha/Bad Piranha“. Adică să pornească de la 4 piese cunoscute (printre care şi ultra-celebra “U Cant Touch This” a lui MC Hammer) şi să se joace pe ele în două direcţii. Prima direcţie: doar tema pieselor este luată în discuţie, cum ar veni, restul nu are nici o legătură cu originalul. Direcţia 2: fiecare piesă originală este luată la pilă de două ori pe album, versiunile fiind total diferite.

Tot pe partea de joacă muzicală faină trebuie spus că primele coveruri (să le zicem aşa, deşi nu sunt chiar de chiar :D) sunt cântate cu Nate Wood la bass şi Keith Carlock la tobe, după care, în cea de-a doua variantă a coverurilor, Nate trece la tobe, iar bassul este luat în primire de Tim Lefebvre şi iese ce iese. Adică un jazz rafinat, un picuţel cam abscons prin părţile esenţiale, dar numai bun pentru nişte momente de delectare muzicală, ştiţi voi, de alea când eşti doar tu cu tine :)

Ce mi-a plăcut mult la Wayne a fost că, deşi se simte la greu teribila tehnică pe care o are, nu face exces de ea, adică nu se strofoacă să ne arate pe sistemul “ia uitaţi la mine că cum mă ştiu cu chitara” :)) Ci cântă natural, frumos, ca să ne bucure pe noi, cei care ascultăm, nu ca să se arate el tare şi mare.

Şi, ca să explic titlul, ideea este că Wayne and co ne-au arătat că poţi porni de la o piesă clasică şi nu să faci un cover în care să schimbi trei note şi să modulezi nişte sunete şi atâta tot, ci poţi face cu totul şi cu totul alte piese, pornind de la tema originală. Şi încă două de fiecare! Depinde doar de tine, cel care iei la pilă originalul :)

Recomand albumul cu maximă seriozitate. Eu l-am ascultat pe Zonga. Voi treaba voastră de unde faceţi rost de el :)) Dau un 9 mare şi tare albumului, cu menţiunea că l-am pus spre reascultare.

a4192656539_2

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Nu contează originalul, contează cine face coverul. Vezi Wayne Krantz – Good Piranha/Bad Piranha”

  1. Pingback: Despre "albumele de Sărbători". Exemplu de "aşa nu" cu Ashanti şi LeAnn Rimes - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)