24.04.2017

Trei motive pentru care vă invit să îl votaţi pe Tiberiu Albu la Vocea României

Iubesc rockul. Nu ştiu cum să o spun mai simplu de atât. Ţin minte şi acum explozia interioară pe care am simţit-o când am ascultat, în urmă cu 25 de ani, Judas Priest – „Ram It Down”. Moment în care am ştiut că rockul este ceea ce mă defineşte şi că va fi muzica ce mă va însoţi toată viaţa…

În prezentarea mea ca autor pe blogderocker.ro am zis aşa: „Singurul context în care nu o să ascult rock o să fie când sunt mort. Dar şi atunci cred că negociez cu sfinţii să iau nişte viniluri cu mine :D„. Şi cred cu tărie în fiecare litera pe care am zis-o acolo :)

Când l-am auzit prima dată pe Tiberiu Albu la Vocea României, am ridicat sprânceana. Şi mi-am zis „bă eşti nebun, ce voce are copilul ăsta…„. Drept să vă spun, Tiberiu a fost vinovat în proporţie de cam 52,26% că am ales să mă uit constant la acest show. Pentru că eram foarte curios să văd ce mai scoate plăpândul ăsta :)) din el. Am tremurat serios când Tiberiu era să iasă din show, dar mi-a crescut respectul pentru Tudor Chirilă cu vreo 34,89% în momentul în care l-a salvat şi când l-a adus în echipa lui.

În semifinale, recunosc, nu am fost în stare să aleg între Tiberiu şi Ligia. Două voci excepţionale, două trăiri muzicale de mare angajament. Aşa că am votat cu amândoi. Doar că tare, tare, tare am vrut ca Tiberiu să meargă mai departe. M-am ridicat în picioare când Tiberiu a cântat AC/DC şi aşa am ascultat toată piesa, cu părul zbârlit pe mine. Căci numai cine nu ştie cât este de greu nu neapărat să cânţi aşa (deşi şi asta e greu rău de tot…), dar să transmiţi feelingul ăla de rockeri nebuni australieni poate să spună că Tiberiu a prestat aşa şi pe dincolo. Mie mi s-a părut excepţional!

În finală o să merg pe mâna – pardon, pe vocea :D – lui Tiberiu. Şi vă dau mai jos argumentele pe baza cărora am luat această decizie. Care sunt toate, fireşte, de coracon. Căci nu am cum altfel să decid în materie de rock decât cu coraconul :)

Motivul 1. Nici nu îmi aduc aminte de când nu am auzit o voce de rock atât de proaspătă, atât de versatilă, atât de plină de feng shui corespunzător ca a lui Tiberiu. A fost o surpriză majoră pentru mine să aud că naţiunea rockeristică mioritică poate naşte asemenea talente. Căci, make no mistake, Tiberiu este un talent. Tiberiu este o promisiune. Tiberiu este o speranţă muzicală teribilă. De aceea votez cu Tiberiu Albu şi vă invit să o faceţi şi voi.

Motivul 2. Vocea lui Tiberiu este una specială. Şi când zic „specială” mă refer în primul rând la faptul că nu este o voce pe care să o auzi toată ziua. Şi când zic „specială” mă refer la faptul că reareori mi se întâmplă să mă entuziasmez atât de tare când aud o voce nouă. Şi când zic „specială” mă refer la faptul că Tiberiu are toate datele pentru a-l putea considera cu adevărat un personaj special :) De aceea votez cu Tiberiu Albu şi vă invit să o faceţi şi voi.

Motivul 3. Tiberiu reprezintă, după mine, exemplul perfect că în România poţi reuşi atunci când trăieşti ce cânţi şi cânţi ce trăieşti. Tiberiu este dovada că şi în România poţi reuşi, plecând de la puţin şi ajungând pe nişte culmi, pe care nu le-ai putut bănui cu ceva vreme în urmă. Tiberiu poate fi exemplu unui vis românesc îndeplinit şi care poate acţiona ca putere de exemplu pentru alte generaţii de tineri. De aceea votez cu Tiberiu Albu şi vă invit să o faceţi şi voi.

Votez, deci cu Tiberiu Albu. Şi o să fac asta cu speranţă. Cu speranţa că o astfel de voce însemnă că rockul românesc are viitor. Şi că noi, rockerii forever, mai avem mult rock românesc bun de auzit :)

Tiberiu mi-a făcut o surpriză. Şi mi-a trimis mesajul de mai jos. În care îmi mulţumeşte pentru sprijin. Primesc, nu zic nu, dar spun doar atât: eu îţi mulţumesc pentru muzică :) Deşi, zău, faza cu „domnu chinezu” m-a cam făcut să te las pe tine să dai prima bere… =))

Votaţi Tiberiu Albu, deci!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Hotarul dintre viaţă şi moarte se măsoară în cei 2 Euro ai tăi

Greenpiss

15 comentarii

 1. marți, 16 decembrie 2014, 19:48

  Îmi place de el, are voce pentru aşa ceva. Mai era ediţia trecută un băieţaş, avea atitudine şi tot, cu excepţia vocii.

  Răspunde
 2. Anke
  marți, 16 decembrie 2014, 22:02

  Da, da…votez si eu cu tiberiu, ai descris foarte bine ce am simtit si eu cand l-am auzit cantand. Merita sa castige si sa demonstreze ca talentul poate fi recompensat – nu infatisarea,nu povestea lacrimogena, ci doar talentul pur! Ii doresc din tot sufletul sa ramana pe scena rockului romanesc!

  HAI TIBI!

  Răspunde
 3. jaiz
  marți, 16 decembrie 2014, 23:16

  hehe, daca vocea romaniei o sa produca un rockstar eu ma las de rock, because is really dead, pentru ca k. k. downing , sunt ferm convinsa a asa a gandit rock’u’ ,..like a tv show

  Răspunde
  • miercuri, 17 decembrie 2014, 08:08

   Şi diferenţa dintre showurile Judas cu Rob venind pe motor şi Vocea României este, în esenţă, care? Dar e ok daca vrei să te laşi de rock dacă iese Tiberiu e chiar ok. E decizia ta, în sensul ăsta e ok, desigur.

   Răspunde
   • Daiana
    miercuri, 17 decembrie 2014, 16:55

    Ai perfecta dreptate,baiatul care se lasa de rock si a comentat articolul,hab-ar n-are ce e rockul si nu pierd nimic daca se lasa.In schimb ,un mare castig in viata mea,dupa fooaaarte multi ani,e aparitia lui Tibi.Poate il convingi sa renunte la caciulita in finala.We Rock!

    Răspunde
 4. miercuri, 17 decembrie 2014, 12:17

  […] domnule Chinez, că nu sunt rockeriță! Am fost într-o vreme, dar mi-a trecut, așa cum trec multe dintre […]

  Răspunde
 5. joi, 18 decembrie 2014, 16:25

  […] Tibi pare ca o duce cel mai bine. Printre colegii de blogosfera, am vazut ca el este sustinut de Cristi China (Chinezu), Andreea Ursu (Tomata cu Scufita), Anne Marie Chelariu (Vlogul de Marti), Anca Neatu si […]

  Răspunde
 6. sâmbătă, 20 decembrie 2014, 00:35

  […] S-a săvârşit: Tiberiu Albu este Vocea României. O voce care m-a încântat de cum am auzit-o şi pentru care mi-am declarat tot sprijinul. […]

  Răspunde
 7. mamarea
  sâmbătă, 20 decembrie 2014, 01:42

  da-da…4 comentarii in 4 zile, influencer si rocker serios lmao

  Răspunde
  • Daiana
   sâmbătă, 20 decembrie 2014, 03:39

   Pai,nu mai zicem.A venit,a cantat si ne-a rupt pe toti rockerii batrani,adeca ,a performat baiatu’ si a castigat.Sa ne traiasca 1000 de ani !

   Răspunde
  • sâmbătă, 20 decembrie 2014, 09:22

   Înţelegi din lumea asta cam cât a uitat bunica.

   Răspunde
 8. Lucian
  vineri, 2 ianuarie 2015, 15:33

  Când am auzit o voce rock la Vocea României am zis că mor . la fel am zis şi când am văzut că Smiley a mers mai departe cu Vladimir . Oricum , motivul pentru care am urmărit show-ul a fost pentru a îl asculta pe Tiberiu . Cu ocazia asta am sunat şi toţi colegii de clasă manelişti care consideră rock-ul un „ţipăt” şi le-am împărtăşit bucuria mea .

  Răspunde
 9. luni, 8 iunie 2015, 12:53

  […] să vă spun de ce vă invit la primul spectacol Fameless aka trupa lui Tiberiu Albu. V-am enumerat aici motivele pentru care îl susțin și dacă nu mă credeți, nu trebuie decât să mergeți la […]

  Răspunde
 10. luni, 22 iunie 2015, 15:38

  […] io când am pariat pe Tiberiu Albu la Vocea României, unii ați zis că sunt bătrân, că nu mai știu ce este aia muzică, alea, […]

  Răspunde
 11. luni, 14 decembrie 2015, 15:05

  […] aș face legătura dintre susținerea pe care i-am arătat-o lui Tiberiu Albu când a câștigat Vocea României și susținerea pe care o am pentru Cristina Bălan în acest […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *