Trei motive pentru care vă invit să îl votaţi pe Tiberiu Albu la Vocea României

Iubesc rockul. Nu ştiu cum să o spun mai simplu de atât. Ţin minte şi acum explozia interioară pe care am simţit-o când am ascultat, în urmă cu 25 de ani, Judas Priest – “Ram It Down”. Moment în care am ştiut că rockul este ceea ce mă defineşte şi că va fi muzica ce mă va însoţi toată viaţa…

În prezentarea mea ca autor pe blogderocker.ro am zis aşa: “Singurul context în care nu o să ascult rock o să fie când sunt mort. Dar şi atunci cred că negociez cu sfinţii să iau nişte viniluri cu mine :D“. Şi cred cu tărie în fiecare litera pe care am zis-o acolo :)

Când l-am auzit prima dată pe Tiberiu Albu la Vocea României, am ridicat sprânceana. Şi mi-am zis “bă eşti nebun, ce voce are copilul ăsta…“. Drept să vă spun, Tiberiu a fost vinovat în proporţie de cam 52,26% că am ales să mă uit constant la acest show. Pentru că eram foarte curios să văd ce mai scoate plăpândul ăsta :)) din el. Am tremurat serios când Tiberiu era să iasă din show, dar mi-a crescut respectul pentru Tudor Chirilă cu vreo 34,89% în momentul în care l-a salvat şi când l-a adus în echipa lui.

În semifinale, recunosc, nu am fost în stare să aleg între Tiberiu şi Ligia. Două voci excepţionale, două trăiri muzicale de mare angajament. Aşa că am votat cu amândoi. Doar că tare, tare, tare am vrut ca Tiberiu să meargă mai departe. M-am ridicat în picioare când Tiberiu a cântat AC/DC şi aşa am ascultat toată piesa, cu părul zbârlit pe mine. Căci numai cine nu ştie cât este de greu nu neapărat să cânţi aşa (deşi şi asta e greu rău de tot…), dar să transmiţi feelingul ăla de rockeri nebuni australieni poate să spună că Tiberiu a prestat aşa şi pe dincolo. Mie mi s-a părut excepţional!

În finală o să merg pe mâna – pardon, pe vocea :D – lui Tiberiu. Şi vă dau mai jos argumentele pe baza cărora am luat această decizie. Care sunt toate, fireşte, de coracon. Căci nu am cum altfel să decid în materie de rock decât cu coraconul :)

Motivul 1. Nici nu îmi aduc aminte de când nu am auzit o voce de rock atât de proaspătă, atât de versatilă, atât de plină de feng shui corespunzător ca a lui Tiberiu. A fost o surpriză majoră pentru mine să aud că naţiunea rockeristică mioritică poate naşte asemenea talente. Căci, make no mistake, Tiberiu este un talent. Tiberiu este o promisiune. Tiberiu este o speranţă muzicală teribilă. De aceea votez cu Tiberiu Albu şi vă invit să o faceţi şi voi.

Motivul 2. Vocea lui Tiberiu este una specială. Şi când zic “specială” mă refer în primul rând la faptul că nu este o voce pe care să o auzi toată ziua. Şi când zic “specială” mă refer la faptul că reareori mi se întâmplă să mă entuziasmez atât de tare când aud o voce nouă. Şi când zic “specială” mă refer la faptul că Tiberiu are toate datele pentru a-l putea considera cu adevărat un personaj special :) De aceea votez cu Tiberiu Albu şi vă invit să o faceţi şi voi.

Motivul 3. Tiberiu reprezintă, după mine, exemplul perfect că în România poţi reuşi atunci când trăieşti ce cânţi şi cânţi ce trăieşti. Tiberiu este dovada că şi în România poţi reuşi, plecând de la puţin şi ajungând pe nişte culmi, pe care nu le-ai putut bănui cu ceva vreme în urmă. Tiberiu poate fi exemplu unui vis românesc îndeplinit şi care poate acţiona ca putere de exemplu pentru alte generaţii de tineri. De aceea votez cu Tiberiu Albu şi vă invit să o faceţi şi voi.

Votez, deci cu Tiberiu Albu. Şi o să fac asta cu speranţă. Cu speranţa că o astfel de voce însemnă că rockul românesc are viitor. Şi că noi, rockerii forever, mai avem mult rock românesc bun de auzit :)

Tiberiu mi-a făcut o surpriză. Şi mi-a trimis mesajul de mai jos. În care îmi mulţumeşte pentru sprijin. Primesc, nu zic nu, dar spun doar atât: eu îţi mulţumesc pentru muzică :) Deşi, zău, faza cu “domnu chinezu” m-a cam făcut să te las pe tine să dai prima bere… =))

Votaţi Tiberiu Albu, deci!

15 comentarii la “Trei motive pentru care vă invit să îl votaţi pe Tiberiu Albu la Vocea României

 1. Robert Reply

  Îmi place de el, are voce pentru aşa ceva. Mai era ediţia trecută un băieţaş, avea atitudine şi tot, cu excepţia vocii.

 2. Anke Reply

  Da, da…votez si eu cu tiberiu, ai descris foarte bine ce am simtit si eu cand l-am auzit cantand. Merita sa castige si sa demonstreze ca talentul poate fi recompensat – nu infatisarea,nu povestea lacrimogena, ci doar talentul pur! Ii doresc din tot sufletul sa ramana pe scena rockului romanesc!

  HAI TIBI!

 3. jaiz Reply

  hehe, daca vocea romaniei o sa produca un rockstar eu ma las de rock, because is really dead, pentru ca k. k. downing , sunt ferm convinsa a asa a gandit rock’u’ ,..like a tv show

  • Cristian China-Birta Reply

   Şi diferenţa dintre showurile Judas cu Rob venind pe motor şi Vocea României este, în esenţă, care? Dar e ok daca vrei să te laşi de rock dacă iese Tiberiu e chiar ok. E decizia ta, în sensul ăsta e ok, desigur.

   • Daiana Reply

    Ai perfecta dreptate,baiatul care se lasa de rock si a comentat articolul,hab-ar n-are ce e rockul si nu pierd nimic daca se lasa.In schimb ,un mare castig in viata mea,dupa fooaaarte multi ani,e aparitia lui Tibi.Poate il convingi sa renunte la caciulita in finala.We Rock!

 4. Iertare, domnule Chinez! | Copacul cu vise
 5. Va fi Vocea Romaniei rock? | Pandutzu.com
 6. mamarea Reply

  da-da…4 comentarii in 4 zile, influencer si rocker serios lmao

  • Daiana Reply

   Pai,nu mai zicem.A venit,a cantat si ne-a rupt pe toti rockerii batrani,adeca ,a performat baiatu’ si a castigat.Sa ne traiasca 1000 de ani !

  • Cristian China-Birta Reply

   Înţelegi din lumea asta cam cât a uitat bunica.

 7. Lucian Reply

  Când am auzit o voce rock la Vocea României am zis că mor . la fel am zis şi când am văzut că Smiley a mers mai departe cu Vladimir . Oricum , motivul pentru care am urmărit show-ul a fost pentru a îl asculta pe Tiberiu . Cu ocazia asta am sunat şi toţi colegii de clasă manelişti care consideră rock-ul un “ţipăt” şi le-am împărtăşit bucuria mea .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.