Ion Caramitru cu “Vorbe, vorbe, vorbe“ mi-a adus aminte că am uitat de poezie…

Aveam câţiva ani. Eram la Deseşti, în Maramureş. Aveam nişte rude acolo, aşa că, din când în când, ajungeam în acea zonă splendidă a Maramureşului istoric. Ţin minte că odată am intrat cu cei mari într-o clădire mare (era Căminul Cultural, dar nu ştiam asta atunci), unde era multă, multă lume, care se uita cu ochii mari (şi în lacrimi, ceea ce mie mi s-a părut foarte ciudat atunci…) la un nene de pe scenă, care zicea ceva. Nu îmi sunt foarte clare amintirile, dar încă mai am în suflet senzaţia aia ciudată de magnetismul extraordinar pe care nenea de pe scenă îl avea asupra oamenilor. Era Nichita Stănescu. Urma să aflu, peste ani şi ani, că venea destul de des la Deseşti, că îi plăcea foarte mult să ajungă acolo.

Mi-am adus aminte de acea senzaţie din copilărie când l-am văzut pe Ion Caramitru, pe scena Grand Cinema & More, recitând din Nichita Stănescu în spectacolul “Vorbe, vorbe, vorbe“. Şi mi-am dat seama că – probabil îmbătrânesc, cine ştie… – tare mult mi-a lipsit o seară de poezie. Eu m-am dus la teatru (aşa credeam, după cum v-am spus aici). Şi teatru am primit. Doar că un soi de teatru special, cu un actor care ne-a adus aminte că trăim nişte vremuri în care am trimis poezia la colţ, să stea pe coji de nucă şi să ne lase în pace cât noi, ăştia mari şi cu foarte multe pe cap, avem alte treburi, mult mai urgente şi mai presante.

Mi-a picat foarte bine această seară de poezie. Pentru că mi-a redeschis gustul către ceea ce credeam (fără să stau prea mult să mă gândesc…) că am pierdut pe vecie: să mă las copleşit de acele teribili alăturări de cuvinte din poeziile unor senzaţionali mânuitori de frumos (dacă îmi permiteţi acest barbarism).

Trebuie neapărat să menţionez contribuţia excelentă a lui Adrian Naidin la acest spectacol. Ştiam despre el (cum să nu ştiu?!), doar că este cu totul altceva să îl vezi performând live, cu o voce care se potriveşte de minune violoncelului său (şi invers) şi cu improvizaţii care dau acea culoare atât de frumoasă spectacolului. Simt, cumva, că o să mai am de-a face cu Adrian, mark my words :)

Apropo de o seară frumoasă, aş vrea să vă invit să veniţi cu mine să vedem „Rinocerii„, jucat pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Doar că noi o să o vedem live HD în Bucureşti. Cât de frumos poate să fie? :)

Ion Caramitru - Vorbe Vorbe

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Ion Caramitru cu “Vorbe, vorbe, vorbe“ mi-a adus aminte că am uitat de poezie…”

  1. Am avut ocazia sa ii vad intr-un trio exceptional daca as putea spune asa , in ,,Caramitru si Malaele – Cate-n Luna si-n stele ,, acum doi ani, la mine, la Vaslui… .Spun trio deoarece participarea si fundalul muzical cu A. Naidin si al lui violoncel au fost parte integranta din spectacol…
    Intr-un cuvant : Super !!!

  2. Pingback: Cine vine cu mine să vadă, în Bucureşti, "Rinocerii" în direct HD de la Craiova? - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.