Filosoful Paolo Quintili vine în România

Paolo Quintili, specialist în iluminism, profesor de istorie a filosofiei la Universitatea Tor Vergata din Roma, în cadrul Facultăţii de Litere şi Filosofie şi director de program la Colegiul Internaţional de Filosofie din Paris, cu un proiect de cercetare asupra Formelor raţionalităţii şi judecăţii, începând cu Epoca Luminilor şi până astăzi, vine în România.

Cei care vor să se intersecteze cu domnia asa, pot să o facă miercuri, 28 mai, ora 14.30, la standul Institutului Francez din cadrul Bookfest (Romexpo, pavilion C4), acesta va avea o intervenţie pe tema: „Traducerea şi interpretarea filosofilor. Întrebări metodologice.”, urmată de o discuţie cu ocazia lansării primului volum al corespondenţei lui Descartes în română, cu Vlad Alexandrescu, coordonator al ediţiei (Editura Polirom, 2014).

De asemenea, tot miercuri, 28 mai, de la ora 17.00, la New Europe College (Str. Plantelor, 21), Quintili va susține o conferinţă plenară cu tema: „Mizele actuale ale modernităţii europene. Lumini, universalitate, laicitate”.

Iar joi, 29 mai, împreună cu Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, 41) se va desfășura o dezbatere pe tema: „Antonio Gramsci şi gândirea în modernitate”.

filosoful_paolo_quintili

Un comentariu la “Filosoful Paolo Quintili vine în România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.