Salut cu entuziasm inițiativa ”Cartea în așteptare”!

Later edit: Cam așa o să arate carea cu pricina în standul Editurii ALL :)

donatie chinezu

———————–

Dap, cu entuziasm. Cu mare entuziasm. Căci inițiativa ”Cartea în așteptare” a celor de la ALL mi se pare că împacă două chestiuni, care, în anumite dozaje, mă rod oarecum. Vă explic mai colea, dar nu înainte de a vă spun în ce constă chestiunea:

1. Alege o carte care îţi place din standul ALL de la Bookfest (Pavilion C1, Romexpo).
2. Plăteşte jumătate din preţul de stand la casă.
3. Las-o în raftul ”Cartea în aşteptare” special amenajat în standul ALL.

Foarte simplu. Și foarte tare ideea! Ca să discutăm aplicat – căci evident că m-am băgat în această chestiune – eu am ales pentru raftul ”Cartea în așteptare”, excelenta ”A fost odată ca niciodată”, a lui Andrew Nicoll. Dar uite că acum îmi dau seama, când scriu aceste rânduri (și de aia e fain scrisul, te ajută să îți faci nițică ordine în tărtăcuță…), că nu trebuie să cumpăr doar o carte, ce pana zeului lecturii! Așa că, evident, o să ajung la Bookfest și o să mai cumpăr încă patru cărți, pe care o să le las la raftul cu pricina. Ca să fie cinci titluri de toate, un număr rotund, așa :D

De ce ziceam că această inițiativă împacă două chestiuni care mă rod uneori? Pentru că este o ispravă de suflet, dar pentru care trebuie să plătești. Asta cu datul de bani când vrei să ajuți este una din chestiuni (poate că o să detaliez odată faza cu ajutatul pe mocangeală, pardon my French). Chestiunea 2: ajuți fără să știi pe cine ajuți și fără să aștepți mulțumiri sau ceva (poate o să detaliez odată faza asta oribilă cu ”te-am ajutat, trebe să îmi rămâi dator toată viața”!).

Vă recomand cu mare drag să faceți și voi acest exercițiu. De fapt nu e un exercițiu. Este un dar. Pe care îl puteți face unor studenți sau unor elevi. Care vor să citească. Și care, din diverse motive financiare, sunt limitați în această sete de lectură – da, știu, o expresie șablon, dar lăsați-o așa, acum…

Iar, dacă vă bate gândul că o să rămână niște cărți în acel raft, relax: cărțile care vor rămâne (deși eu nu cred), o să fie donate bibliotecii Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din București.

Să fiți iubiți, vă pupă tata!

Afis_Cartea_in_asteptare ALL

Cartea în așteptare, o campanie socială și culturală inițiată de ALL cu sprijinul Rock FM, bookblog.ro, Revistei LZR și Universității din București.

Un comentariu la “Salut cu entuziasm inițiativa ”Cartea în așteptare”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.