Într-o zi, acum câţiva ani, mama nu a mai venit…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Eu sunt Ionuţ, am 15 ani şi sunt aici, la „Sf. Andrei”, de când aveam 9 ani. Când eram mic, mi-au spus că nu o să pot să învăţ la fel de uşor precum ceilalţi copii, aşa că mama m-a trimis la o şcoală specială. Şcoala era foarte departe de casa noastră şi mama nu putea să vină să mă ia în fiecare zi acasă. Aşa că stăteam mai mult pe la internat. Într-o zi, acum câţiva ani, mama nu a mai venit. Nu mi-a spus nimeni de ce, mi-au spus doar că mama nu mai vine şi că trebuie să plec la „Sf. Andrei”…

Mi s-a strâns stomacul când am citit textul de mai sus. Şi m-am simţit un pic ruşinat. Şi niţel neputincios. Ruşinat pentru că abia atunci când noţiunea abstractă de copil instituţionalizat devine un copil real, în cazul de faţă Ionuţ, înţelegem un pic din adevăratele drame pe care aceşti copiii le trăiesc. Neputincios pentru că e groaznic să simţi că nu prea poţi face mare lucru pentru ei, este o problemă imensă pentru a fi rezolvată de un singur om.

Dar atunci când vezi că există o echipă precum HHC România, care exact asta facem, rezolvă astfel de probleme, îţi dai seama că ruşinea pe care o simţi poate să aibă o soluţie, iar neputinţa pe care o simţi poate deveni speranţă. Şi nu ai cum să reacţionezi altfel decât spunând, cu emoţie şi bucurie că astfel de lucruri se întâmplă, RESPECT!

logo HHC RomaniaCa să înţelegeţi cu adevărat dimensiunea uriaşă a activităţii HHC România vă spun doar atât: peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de HHC România.

La data de 15 aprilie 2014, ora 14.00, în Bucureşti, str. Aleea Istru, nr. 4, va avea loc inaugurarea oficială a primei case de tip familial din proiectul de închidere a centrului de plasament de tip vechi „Sf. Andrei”. 12 dintre cei 22 de copii rămaşi la Sf. Andrei în urma unui complex proces de dezinstituţionalizare vor avea în sfârşit o casă şi o familie.

Proiectul de închidere a Centrului de plasament „Sf. Andrei” a început la finalul anului 2011, în urma unei întâlniri ce promitea să se transforme într-un parteneriat pe termen lung între HHC România şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 6 Bucureşti. La momentul acela „Sf. Andrei” găzduia 48 de de copii cu nevoi speciale, fiecare având o poveste emoţionantă, precum cea a lui Ionuţ.

Informaţii suplimentare în comunicatul de presa.

_MG_6282

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Într-o zi, acum câţiva ani, mama nu a mai venit…”

  1. „peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă”, dar cum ramane cu cei care au o familie, care le ofera un camin, mancare, haine, smartphone, dar nu sunt deloc o famile in adevaratul sens al cuvantului.

    Tatal este cel care ia deciziile in familie, mama nu are nimic de spus, copilul nu are voie sa faca altceva decat ceea ce spune tatal sau. Daca indrazneste sa calce cuvantul tatalui, copilul este „educat cu bataie din Rai”.

    Si uite asa se ajunge la cazurile de abandon scola, fugit de acasa, luat viata pe cont propiu de la varste fragede si etc.

    Asa se distruge o copilarie, o viata, un mod de gandire si caracterul unui viitor pilon al acestei tari!

    #numazic :(

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)