De ce vă recomand repetiţia deschisă pentru public la “Mecanica inimii”

În urmă cu trei ani, tovarăşa Bazavan mă lua de mânuţă şi mă ducea să văd un şnur. Am crezut că face mişto de mine sau ceva. Cum adică “şnur”? Doar nu vrea să mă ducă la shopping, doamne iartă-mă… :)) Ocazie cu care am învăţat (cam târziu, e drept, dar aşa sunt ăştia ca mine mai de la peluză…) că “şnur” în teatru înseamnă repetiţia finală. Sau, mă rog, asta a înţeles eu, feel free să îmi bateţi obrazul dacă nu am dreptate.

A fost printre cele mai frumoase piese de teatru pe care le-am văzut. Doar că mult mai mult de atât. Căci m-am făcut mic de tot în scaun (performanţă ireproşabilă, având în vedere că aveam 1,83 şi vreo 95 kile) şi m-am uitat la maestrul Andrei Şerban cum dădea indicaţii regizorale celor de pe scenă. Şi cum anumite pasaje erau jucate din nou. Şi din nou. De fiecare dată îmbogăţite. De fiecare dată aceleaşi. Dar de fiecare dată diferite. O experienţă unică, aveţi cuvântul meu.

De aceea vă recomand cu maximă căldură să profitaţi de oportunitatea de a merge să vedeţi două astfel de şnururi. Căci pe 11 şi şi pe 12 aprilie puteţi merge să vedeţi “Mecanica inimii” (o carte splendidă, a fost în topul meu anul trecut!), în regia tovarăşei Chris Simion (v-am spus cum a fost la “Şapte blesteme”) şi cu o distribuţie de excepţie.

O să vedeţi piesa de teatru altfel decât o vedeţi de obicei. Vă garantez asta :) Aveţi grijă: locurile sunt limitate. Detalii la casa de bilete a Teatrului Bulandra.

mecanica inimii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.