Stimate domnule Claudiu Săftoiu, măi Pufulică

Later edit: Ca să vezi cum e viaţa asta… Am vrut să fac şi io nişte succesuri bloggeristice cu scrisoarea asta deschisă, când poc Pufulică şi-a dat demisia. De fapt, hai mai bine să o dau aşa, mă înţelegeţi, adică să vă imaginaţi titlul de mai jos. Şi apoi să râdeţi, desigur =))

Claudiu Săftoiu, prima victimă a Revoluţiei Pufulică!

——————

Stimate domnule Claudiu Săftoiu, măi Pufulică,

Îmi permit – cu de la mine putere, desigur – să îţi spun în continuarea acestor rânduri şi de acum înainte, aşa în general, Pufulică. #cudrag #desigur. Şi fac acest lucru pentru că mi-e foarte greu să îţi spun altfel după ce am văzut revoluţionara transformare a TVR 3, o lovitură de-a dreptul năucitor în creştetul celor care, asemeni mie, credeau că matale o arzi agricol pe acolo sau ceva de genul. Când, de fapt, matale pritoceai această pleznitoare demonstraţie irefutabilă a spiritului antreprenorialo-prezidenţialo-pufulitic, care – recunoaşteţi, măh! – ne-a cam dat pe spate.

Mă refer, fireşte, la splendida realizare cu simbolul României tihnite, impulsionată #pebaniinoştri să mângâie floci de oaie şi să se uite până vede verde în faţa ochilor minţii şi ai conştiinţei de neam şi ţară. O mare realizare, măiastre, o mare realizare, care va intra fără putinţă de tăgadă în panoplia succesurilor tv de pe la noi şi, ma ales, de aiurea (dacă nu a şi intrat deja, trebe întrebat un grup de cercetători britanici ca să avem confirmarea).

Îţi mărturisesc, măi Pufulică, faptul că, atunci când am văzut înregistrarea cu relansarea TVR 3, am crezut că a murit cineva. Sau că e ceva prohod. Sau ceva parastas. Dar nu, era o înviere, o resurecţie, o sculare de brand! Căci numai netoţii, fleşcăitorii de vorbe şi cocomârţii neaveniţi nu îşi dau seama de profunzimile abisale ale filosofiei din spatele acestei demonstraţii de forţă irumpând de simbolism. Căci – măh, inculturiştilor! – doar din moarte se poate naşte viaţa, doar de jos se poate urca în sus (pardon my French), doar din Pufulică iese o televiziunică. Adând, adânc de bubuie.

Îmi amintesc atunci când, supărat că ai închis TVR Cultural pe nişte criterii de o absconsuşenie virilă, ţi-am adresat nişte rânduri aşa, mai de după şură. Astăzi sunt destul de bărbat să recunosc că am greşit. Grav. Căci acum îmi dau seama că aburelile alea culturale de pe TVR Cultural au trebuit să moară ca să poată da naştere Revoluţiei Pufulica. Căci, sunt absolut sigur, aşa va rămâne în istorie această sculare de brand, ca Revoluţia Pufulica!

Sigur, ca la orice revoluţie, trebuie să existe nişte victime. Iar aceste victime suntem noi, cei care plătim ca Pufulica să îşi etaleze flocii #pebaniinoştri şi #pemicileecraneverzi. Dar astea sunt detalii nesemnificative, nu le băga matale în seamă, matale ai o revoluţie de construit #sauceva.

Spor la lucru, deci, tovarăşe Pufulică! Te las, căci prezum că ai treabă. Multă. Că doar nu creşte Pufulica singură să ajungă oaia aia cu care toţi să ne mândrim şi pe care toţi să o smotocim cu telecomanda din dotare. Închei, aşadar, această epistolă deschisă, dedicându-ţi #cudrag versurile de mai jos.

Foaie verde peruzea
Sculat îi flocu’ lu’ Pufulica
Şi matale sus cu ea
Dă-te-n telecomanda mea.

Pufulica

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Stimate domnule Claudiu Săftoiu, măi Pufulică”

  1. E bine ca taxam ******* si incompetenta lui Saftoiu si a gastii din TVR, ***** care mai intai e socanta, apoi amuzanta iar la final trista, cand ne dam seama ca sunt risipiti banii nostri. Dar eu sunt si mai nervos din cauza unui derapaj mai mare decat Pufulica si imbecilitatea primului fragment. Daca va uitati la inregistrare mai departe o sa dati de o asa-zis colinda in care (pe televiziunea nationala, atentie!) toata lumea canta cum evreii l-au omorat pe Isus si cum evreului ii sta bine mort, ca, deh, asta e o responsabilitate a neamului romanesc cel religios si pur… Ala era adevaratul motiv pentru care sa facem scandal! Daca aveti impresia ca exagerez, va rog, uitati-va la clip, cam de la minutul 46.

    1. Multumesc pentru implicarea in discutie, dar te rog sa fii mai cumpatat cand folosesti anumite cuvinte dure si pe care, la o adica, nu prea le poti proba. E pacat sa ne enervam pe niste chestiuni pe care chiar nu merita sa ne enervam in asemenea masura. Nu de alta, dar lor nu le pasa, iar noua ne facem rau asa :) Merci pentru intelegere.

  2. Jenial, mon cher! Da, pre banii nostri, bine-ai zis! Ce-o cata sotul sotie sale prin dregatoriile astea publice, ca pe toate le da vartos de gard :( Dar ar fi de preferat sa se joace pe banii neveste-sii nu ai nostri

  3. Cristian, nu-i corect ca mi-ai cenzurat cuvantul „prostie” (de ce?!) ca s-ar putea ca lumea sa presupuna ca am folosit un cuvant cu adevarat dur, precum „muistul” – caz in care da, as fi avut un limbaj nepotrivit pentru discutia de pe blogul tau.

    1. Stimabile, nici mie nu mi se pare ok sa fii atat de dur, mai ales ca putem spune multe despre faza cu Pufulica, dar nu s-o incadram la prostie :)) Oricum aceasta discutie a rezolvat in mare masura chestiunea cu stelutele, asa ca hai sa ne impacam :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.