Scrisoare deschisă înspre conducerea companiei Tarom

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Stimată conducere a companiei Tarom,

Vreau de la început să spun că Tarom se numără în Top 3 companii aeriene în ceea ce mă priveşte. Şi am zburat nişte zeci de zboruri la viaţa mea, aşa că am putut să fac anumite comparaţii, atât în ceea ce priveşte serviciile la bord, cât şi – pe româneşte spus – cum trântesc piloţii avionul pe pistă. Deci rândurile de mai jos nu sunt o critică, ci o sugestie.

Am tot vrut să vă scriu despre asta, dar, ştiţi cum e, luat cu ale 2.0-ului treburi, am uita. Dar acum, când m-au acuzat unii (vorba vine…) că am făcut reclamă la Tarom cu pozele astea, mi-am adus aminte şi am zis că trebuie neapărat să vă scriu aceste rânduri. Şi le scriu în calitatea mea de băimărean (am crescut acolo şi tot băimărean o să rămân toată viaţa, deşi imediat fac 20 de ani de stat în Bucureşti).

Pe ecranele pe care le aveţi în avion la un moment dat aveţi un film în care putem vedea ofertele Tarom către tot felul de destinaţii, în ţară sau în străinătate. Şi pentru a ilustra fiecare destinaţie aţi ales ceva – mă gândesc – reprezentativ pentru localitatea cu pricina. Adică pentru Barcelona Catedrala Gaudi, pentru Paris Turnul Eiffel, pentru Sibiu Piaţa Sfatului şi pentru Iaşi Palatul Culturii. Absolut firesc, am putea spune.

Doar că atunci când vine oferta pentru Baia Mare, orice băimărean se crispează. Căci imaginea pe care aţi ales-o pentru oraşul de la poalele Dealului Florilor nu este de nici o culoare reprezentativă pentru localitate. Nici un băimărean nu ar putea înţelege de ce aţi ales biserica aia  (habar nu am de ce religie este, dar nici nu contează) din parcul dintre Hotelul Mara, Sala Sporturilor şi Casa Tineretului şi nu aţi ales Turnul lui Ştefan, Centrul Vechi sau Palatul Administrativ, ca să zic doar de 3 alternative.

Până la urmă nici nu contează ce a fost, de ce aţi ales-o, dar rugămintea mea este să schimbaţi poza aia. Pentru că nu reprezintă Baia Mare de nici o culoare, zău.

Cu mulţumiti anticipate,
Unul din cei chiar mulţumiţi de serviciile pe care le oferiţi.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Scrisoare deschisă înspre conducerea companiei Tarom”

  1. Va multumim si pentru sugestie, si pentru faptul ca zburati cu noi. O sa incercam sa schimbam fotografia respectiva si tinem cont de recomandarile pe care ni le-ati facut! Multumim inca o data :)

  2. nush ce sa zic, nu as ateriza acolo, cum ar fi sa zica pilotul mno, eu pot sa scot trenul de aterizare, si vreau sa il scot. Da’ de ce atata graba?

  3. Vineri l-am avut invitat pe Marius Ghenea la Baia Mare. Daca as fi stiut de imaginea asta reprezentativa, i-as fi spus. Cred ca Turnul lui Stefan este cel mai reprezentativ, insa nu este pus in valoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)