Scrisoare deschisă înspre conducerea companiei Tarom

Stimată conducere a companiei Tarom,

Vreau de la început să spun că Tarom se numără în Top 3 companii aeriene în ceea ce mă priveşte. Şi am zburat nişte zeci de zboruri la viaţa mea, aşa că am putut să fac anumite comparaţii, atât în ceea ce priveşte serviciile la bord, cât şi – pe româneşte spus – cum trântesc piloţii avionul pe pistă. Deci rândurile de mai jos nu sunt o critică, ci o sugestie.

Am tot vrut să vă scriu despre asta, dar, ştiţi cum e, luat cu ale 2.0-ului treburi, am uita. Dar acum, când m-au acuzat unii (vorba vine…) că am făcut reclamă la Tarom cu pozele astea, mi-am adus aminte şi am zis că trebuie neapărat să vă scriu aceste rânduri. Şi le scriu în calitatea mea de băimărean (am crescut acolo şi tot băimărean o să rămân toată viaţa, deşi imediat fac 20 de ani de stat în Bucureşti).

Pe ecranele pe care le aveţi în avion la un moment dat aveţi un film în care putem vedea ofertele Tarom către tot felul de destinaţii, în ţară sau în străinătate. Şi pentru a ilustra fiecare destinaţie aţi ales ceva – mă gândesc – reprezentativ pentru localitatea cu pricina. Adică pentru Barcelona Catedrala Gaudi, pentru Paris Turnul Eiffel, pentru Sibiu Piaţa Sfatului şi pentru Iaşi Palatul Culturii. Absolut firesc, am putea spune.

Doar că atunci când vine oferta pentru Baia Mare, orice băimărean se crispează. Căci imaginea pe care aţi ales-o pentru oraşul de la poalele Dealului Florilor nu este de nici o culoare reprezentativă pentru localitate. Nici un băimărean nu ar putea înţelege de ce aţi ales biserica aia  (habar nu am de ce religie este, dar nici nu contează) din parcul dintre Hotelul Mara, Sala Sporturilor şi Casa Tineretului şi nu aţi ales Turnul lui Ştefan, Centrul Vechi sau Palatul Administrativ, ca să zic doar de 3 alternative.

Până la urmă nici nu contează ce a fost, de ce aţi ales-o, dar rugămintea mea este să schimbaţi poza aia. Pentru că nu reprezintă Baia Mare de nici o culoare, zău.

Cu mulţumiti anticipate,
Unul din cei chiar mulţumiţi de serviciile pe care le oferiţi.

12 comentarii la “Scrisoare deschisă înspre conducerea companiei Tarom

 1. cotos Răspunde

  Eu nu am zburat niciodata cu ei, dar e chiar ciudat dc au ales aceea biserica..Avem atatea alte cladiri emblematice..Foarte bine ca le-ai atras atentia…

 2. Tarom Răspunde

  Va multumim si pentru sugestie, si pentru faptul ca zburati cu noi. O sa incercam sa schimbam fotografia respectiva si tinem cont de recomandarile pe care ni le-ati facut! Multumim inca o data :)

  • Cristian China Birta Răspunde

   No bun, ma bucur ca ati retinut. Sa stiti ca urmaresc ce si cum, caci, desigur, nu trece anul si mai zbor o tura cu voi :))

 3. Haotik Răspunde

  Eu am crezut ca esti glume cu aeroport la Baia Mare :) dar vad ca au si site http://www.baiamareairport.ro/ si mai e si aeroport international.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Colegu, daca tot suntem pe glume cu aeroporturi, spune-mi te rog unde este aeroportul din Ploiesti, ca tot uit… :D

 4. Haotik Răspunde

  *esti pus pe glume (am mancat 3 litere, adica tot cuvantul)

 5. Arhi Răspunde

  deci baia mare are aeroport… acum chiar ca le-am vazut pe toate…

  • Cristian China Birta Răspunde

   Alo, directore, sa stii ca esti primul pe lista cand il conving pe Gaben sa se ocupe de #prinbaiamea. Te ducem in aeroport si te uitam acolo, sa te convingi cat de international este =))

 6. Arhi Răspunde

  nush ce sa zic, nu as ateriza acolo, cum ar fi sa zica pilotul mno, eu pot sa scot trenul de aterizare, si vreau sa il scot. Da’ de ce atata graba?

 7. Florin Grozea Răspunde

  Am zburat de 3 ori anul acesta București-Baia Mare. Aeroportul este discret, curat și prietenos.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Asa, colegu, spune-le ca tu ai fost prin Rivulus Dominarium (asa ii ziceau stramosii gentilomi burgului nostru pe vremuri :D).

 8. Ciprian Borsan Răspunde

  Vineri l-am avut invitat pe Marius Ghenea la Baia Mare. Daca as fi stiut de imaginea asta reprezentativa, i-as fi spus. Cred ca Turnul lui Stefan este cel mai reprezentativ, insa nu este pus in valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: